The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

again…Istanbul here we come ! ( part 3 )
March 25, 2018

Assalamualaikum morning !! heheheh 1st time rajin camni,.siap part 3( ko hado?;p ) told ya..seriously jatuh cinta dengan Istanbul..if pergi Cappadocia …Bursa etc…hmmm bape entry la kan:p ** hint kat husband ni..:p

Ok ..since we all duduk area Sultanahmet..and just nearby Blue Mosque..sometimes kiteorang just solat kat situ . Memang cantik & unik. Seriously , absolutely stunning. Paling best , bila saat azan berkumandang. Hati ni macam ada magnet nak pergi tau .

Sejarahnya , masjid ni dibina masa zaman Sultan Ahmet 1 nak menandingi Aya Sofia . Memang location dia berdepan antara satu sama lain .

So , malam kedua kat sini..even badan super penat..kat luar pula sejuk yang amat..temperature about 4 celcius..windy..yet rasa nak gak pergi..:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keadaan di dalam masjid ..most of the time tak nampak ramai yang solat kat sini ..if siang ramai dengan pengunjung la.. …Alhamdulillah tenang je masjid ni..untuk Muslimah kawasan solat kat belakang ..ada floor heater..so selesa la despite winter :)

The next day , we all jalan to Topkapi pulak ..told ya..basically , Aya Sofia , Blue Mosque , Topkapi just nearby to each other …jalan kaki saje :) Pagi tuh pergi cari kedai dobi ..alhamdulillah dekat aje..rate dobi ? about 10 TL for 1 kg…kire 10 hinggit /kg la :) From hotel..jalan pergi dobi ..then terus jalan to Topkapi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Building kat area Sultanahmet ni mostly cantik..hahah so banyak la gambar #ootd kwang kwang..

pic_04

hahah bile dua-dua over:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budak kecik ni memang sakan..she just stand n pose..’ ok , my turn ‘ ! hahhaah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aikkkk…come on Adik…my turn;p hahha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

each trip..mesti ada gambar lompat:p sebelum masuk Topkapi:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kids volunteer to take photo for their parents:p siap ngajuk2 tau dorang ni heheheh hah sila2…we all pose aje:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Awal-awal dah dapat new member heheh…Alice namenye :) pic_15

Perkarangan Topkapi ni super lawo….with greenery grass..with artistic building ..perfect for photography! ahahahahha

pic_11

how happy they are…actually it doesnt matter..where you are..as long as we were together as family ..the children will be more than happy ….Alhamdulillah another beautiful memories created …:) syukran ya Allah!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hah penat la amek diploma photography ..cikgu die model atas ni ..hahahah

pic_13

tapi sifu nye gambar la menarik..hahah tq sifu…yay!:p

pic_19

the kids just naturally pose…while Ibu kembang kuncup hidung menahan kesejukan…tapi nak bergambar nye pasal …sanggup;p

pic_20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sara Insyirah & Mysha Fareeha dearie ;

I am not a perfect mother and I will never be. You are not a perfect daughter and you will never be. But put us together and we will be the best mother and daughters we would ever be.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photography session for Insyirah & Fareeha ..well , you guys are ssoooo lucky to have dad like Ayah …always wanted to get best shots!! yeay im lucky too! :)

pic_22

ey kid..u were just copied me! ( obviously she nailed it !)

pic_21

pic_26

pic_27OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the photography went well ..hahah the kids so cooperative ..well done kids:p heheheh

yup…Topkapi is a museum…but takleh amek gambar kat dalam tuh..it was our very 1st time brought the kids to the museum huhu initially thought they will be bored…but it turned the other way round! they kept asking ists of question! ..yay! next Ibu bawak pergi museum kat KL k! part paling best kat Topkapi…where the kids were so excited …part where we can see Rasullah S.A.W ‘s foot print ..tongkat Nabi Musa …pedang2 Sahabat ..sebelum ni they just heard the stories kan..so banyak la dorang excited..bila nampak tongkat nabi Musa…how can this stick into huge snake? kun fayakun…they were just amazed!

pic_25

Hi Handsome! yeah my ever crush all the time!

Overall , Topkapi worth to go ! Best!

Then , we continued to Tatekale again..yippie! hehhe shopping time..hehehe

actually , hunting for Fareeha’s winter jacket..since we all tak expect Istanbul will be this cold huhuhuh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay Fareeha with new winter jacket..make her warmer..and again xmahal pun..just cost us TL 40 ..kire rm40 la :) murah ke MURAH ??? hehehe actually banyak dah winter jaket kat rumah..just xbawak..so xnak la spend memahal heheh the quality is good plus point murah..n yang penting die suke! hehehe and kerel with his ‘cay’ ..kat Istanbul gini ramai orang jual ‘cay’…TL 1 per cup…dorang bagi..then nanti dorang datang semula for the cup…hmm efficient sangat! sejuk2 minum teh panas..just nice!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

area Tatekale ni ,sana sini ada kebab.yang penting halal…! murah2 aje 4TL each…but sedap!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

amboi adik….kemain die tenung hahahahah …handsome warrior of Turkey! heheh

so , worth if nak beli souveniers ke…tudung ke ..kat area Tatekale ni…murah2 compared kat tempat lain. Material semua pun sama :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ni area dalam Grand Bazaar..mr hubby beli tea set  heheheh cantik! mmg bila minum teh guna set ni..memang terase mcm kat Turkiye! heheeheh

Lepas shopping , jejalan lagi..sebab tadi kat Tatekale tak jumpe barang ibu :p heheh so just wandering around sampai penat and balik bilik heheheh

xoxo…hah nak tau what i bought for myself? hahah tunggu…heheh thanks for reading! salams

familiatrip ~ very early spring! heheh ( part 1 )
April 2, 2016

assalamualaikum !!! lama tak menaip ni..banyak gambar nak update ..weeheee heheh:)  now already spring time ! yippie..bunga sana sini :) post kali ni nak citer sal trip family ke Geoje ! hehehe alhamdulillah seronok sangat ! thanks to mak ayah ikah & hubby , Arif , Ucu Ana & Ibu Ani sudi datang rumah kami kat Geoje ni ..rezeki2 :) best bila ramai2 ada kat rumah..meriah ! seronok la Insyirah & Reeha ramai nak layan kerenah dorang tuh heheeh seminggu gaks my hubby & Insyirah bercuti dari kerja & sekolah heheheh anything for the family kan ! nothing to lose ! :)

ni kire 2nd time mak & ayah datang Geoje la …and 1st time for the rest . Ayah pun datang sekejap aje…busy2 heheheh..

P1130485

dorang sampai pagi tuh..petang pas lunch dah plan nak pergi pasar Tongyeong…heheh searching for all the fresh fishes & clams…yummsss :)

IMG_4003

tepi pelabuhan Tongyeong :)

P1130510

ye itu adalah baby octopus ! masak sambal sedap tul ! heheheh yerp they still moving ! hehehhe euwww ahaks ! tapi kami beli lala + kerang +kupang + scallops eehehe plan nak berpicnic esoknya tuh heheheheh

The next day pepagi pas breakfast..prepared lauk untuk picnic plak…puas fikir mane la nak picnic sebab macam hujan renyai2..plus sejuk kat luar tuh!! heheheheh last2 bawak family gi picnic kat Victory Park , Okpo! heheheh kebetulan ada ala2 pondok kecik kat situ…tempat kami berteduh and mulakan activity berkelah heheheh seronok sangat! ada lauk yang memang masak kat rumah..kiteorang bawak jugak mobile stove heheheh masak atas tuh ! hahhaha

P1130522

sejuk2 hujan2….dapat makan ramai2 macam ni memang best!!! :)

IMG_4016

ala2 rancangan memasak outdoor uollssss! heheheheh chef masak clams soup..sedap ! marvellous !

P1130523

heehhe tuhla port picnic kami petang tuh heheheh best atas bukit…:p sebelah tuh cam ada tempat exercise & small playground..Insyirah & Reeha dah kenyang..main2 plaks :p

IMG_4025

Princess Reeha posing :)

Pastuh we all jalan2 keliling pulau ni….then we all bawak family ke Chilchendo Island…pulau kecik yang connected dengan Geoje Island. NAk ajak dorang mengopi heheheheh

IMG_4052

P1130554

Insyirah seronok sangat la main dengan tongkat Opah Ibu tuh..heheheh mase baru sampai Opah Ibu guna wheelchair…me & hubby risau jugak nak bawak jalan2..sebab Korea ni berbukit bukau…most of the places..jauh kena jalan or daki bukit . But Alhamdulillah sampai Korea nampak gagah Opah Ibu :)

Oh berdepan ngan laut ni ada coffee shop yang best! eheh Schumann & Clara ..suke walnut cookies die..heheh dah 3-4 x actualy kiteorang datang sini…owner die pun dah kenal kiteorang eheh

IMG_4120

once weekend..if takde plan nak pergi mana2..kiteorang suka pergi kedai ni..u can have good drinks with great ambience! depan tuh laut oo..cantik sangat :)
P1130549

hand drip coffee kenya ..hubby suke! well im not a coffee geek hheeh saya suka kat cawan yang cantik ni je heheheh and ayah tengah layan makan toast bread & strawberry jam :)

IMG_4124

cookies tuh yang saya suka heheheheh :)

esoknye tuh ayah dah nak balik to Kl..flight petang..so sempat lagi la kami jalan2..bawak dorang naik cable car hehhehe actually dah 3 kali naik cable car ni hehe..but its ok..with different special persons..why not hehhe

P1130588

foggy pagi tuh…so tak dapat clear view..tapi takper..to be together with family is more meaningful kan :)

P1130596

my hubby & his daddy :) dua2 handsome :)

P1130600

Insyirah overwhelmed with love & happiness ! :)

P1130607

give a pose in fornt of cable car :)

P1130615

sweetest couple ..Alhamdulillah im so blessed to be part of his & her family ..dapat menumpang kasih :) the persons who are so strong & have beautiful hearts ..may Allah always bless both of you , Mak & Ayah :)

P1130619

with Ibu Ani ( she is Ayah ‘s elder sister ) .. sangat terror memasak..dulu selalu sangat masak laksa johor for me !!! thank u sangat2 ! this time cuti saya pulak memasak untuk para tetamu..memang tidak sesedap ibu or mak masak…heheh sorry ! :) actually dah 2 tahun tak jumpa Ibu heheh terubat rindu :)

P1130624

me & princesses with their lovely Wan Chom.. yang always cute! :)

P1130627

P1130660

ok babai ! nanti kami datang lagi InsyaAllah :) oppssss kena gerak cepat takut Ayah tertinggal flight hhehehe thanks Ayah for coming & hope u enjoyed the short getaways with us here..we love you Ayah ! :)

next 2 days cuma jalan2 shopping2 hheheh Makteh Ikah & Pakteh Ikah plak honeymooning kat Seoul hehhe

P1130683

P1130685

Ibu Ani , Mak & Ucu Ana shopping sakan di Nampo-dong hhehehh sihat betul Ibu Ani bila shopping..tongkat pun dah transfer kat Ucu ekekeke

P1130699

heheh teman mak shopping kat Busanjin hehhe candid pic by hubby ..girls and her thingy hahahah serious habis bila shopping :p actually tengah guna translator apps tuh hahah :p

P1130710

taraaaa..dah penat shopping ?? heheheheh we want moreeee ahaks

The next day tuh..since mak , Ibu Abi & Ucu Ana aje…kali aim nak ajak jalan2 keliling pulau Geoje je :) That morning , the weather was just perfect! berdoa dalam hati hope adalah bunga2 cantik ..since mak peminat bunga yang tegar :) tapi sebab end of winter..takut bunga2 still memalu nak bloom kan :) ok takpe..joms jalan !

P1130717

belakang tuh actually ada beautiful dam ( empangan ) ! cantik seriously rasa macam kat Switzerland ! tapi sebab susah nak park kereta..ni je tempat yang ada pitstop :) peace everybody :)

P1130721

Alhamdulillah ! terjumpa satu tempat penuh ngan bunga maehwa ( apricot flowers ) ..even not full bloom yet..with beautiful sky ..beautiful persons of course..perfect picture :)

P1130757

Fareeha baru bangun tidur terus cergas ! heheheh Kakak Insyirah busy captured those flowers hheheh

IMG_4193

Comel kan :) )))

IMG_4200

yeah ! me + mak with beautiful apricot flowers ~ Geoje 2016 :)

IMG_4202

IMG_4196

Abang with his beloved mom !! Always be a good son to your mom dear…she is your everything !:) To Mak & ayah too .. thank you for raising such a good son..how lucky I am for having him as my husband:) Your health..your happiness..always in our dua’ Mak:)

IMG_4206

IMG_4214

Thank you mak for this picture !!! was so ‘malu ‘ bila mak offer..’meh mak amekkan gambar suhaila & abang ‘..hehhehe yela takkan nak mintak tolong mak plak amek kan gambar kami kan..hehehehe tapi rezeki dapat mak mentua yang so sporting ! hehehe thank you again mak :)

IMG_4218

Insyirah took selfie with Fareeha ! hahaha cute!

IMG_4226

IMG_4229

Both of them love flowers ( ikut Wan Chom ) heheheh esp fareeha :)

Memang banyak sangat gambar bunga yang cantik !!! rase semua nak masukkan dalam ni heheheh Enjoys ! Bunga maehwa apricot flowers..usually lasted only for 1-2 wks..then dia gugur..so nanti keluar plak daun & buah apricots..unik kan! :)

P1130739

P1130740

Close up maehwa ( apricot ) flowers ! SubhanaAllah! :)

Since banyak lagi nak spam gambar heheheh ..nanti kite sambung next part ye ! heheheh

Thanks for reading /browsing ..XOXO ! salams:)

scenic island of Jeju : part 2
February 20, 2016

assalamualaikum! kemain siap ada part 1 & part 2 hahahah banyak sangat gambar which i think kena gak masuk blog..sebab nanti nak browse2 di masa akan datang :p

day 3 in Jeju..plan nak kuar awal2..tapi cam biasa la nak make sure anak2 makan dulu..so kuar pun dh 10 am:p this time we headed to eastern side of the island…first aim for Sangamburi Crater :) very nice place…mase sampai cam mendung…ok kene cepat before hujan ! :)

NIC_5619

kat depan pintu masuk :)

NIC_5621

can u read it?? sorry i blocked the letter G :p hehehe

NIC_5622

hhehehe ok2..yeah.ibu dah berat :p kejap lagi kita jalan kaki to burn some calories k :)

NIC_5625

princesses of our little kingdom :)

IMG_3029

memula cuaca mendung aje..expecting hujan..but alhamdulillah pastuh cerah !! cantik sgt tempat ni !! subhana Allah :)

P1130282

akak Insyirah & adik Fareeha ! :)

NIC_5650

P1130266

heheheh pose nampak :p ok ensem2 :)

IMG_3032

hehehe yay another family picture…next time jangan malu2 mintak tolong orang lain heheeh

IMG_3042

IMG_3039

P1130285

P1130288

happy2 time together..moga membesar jadi anak yang solehah & baik ye sayang….may Allah ease everything for them & successful dun’ya & akhirah ! keep loving and take care of each other ..ibu & ayah love both of you so much ! :) P1130294

my big girl…at 5 years & 5 months old ..:) NIC_5667

adik Fareeha yang manja..for this trip we all purposely decided not to bring the stroller nor babywearer..shes already 3 years old..tak larat dah nak bawa heheheh so kunun nak train die jalan2…tapi yela tinggi and jauh gak die kena menapak naik…sampai atas dah penat…heheh kena gak la dukung :p heheeh

NIC_5672

alhamdulillah sampai gak tempat ni…personally paling suka tempat ni..cantik sgt! surely lagi cantik if spring time kan..next time insyaAllah :)

Insyirah and Fareeha cant wait to go to aquarium actually..keep asking wheres the fish heheeh sabar k..hehhehe dari sangamburi crater..we all singgah jap kat Gimnyeong Maze Park…jom kite tengok …bagi peluang kat Insyirah lead hheheh jumpa tak jalan keluar :p hehehe sampai2 kat maze ni…dah terfikir nak skip..sebab banyak kucing2 yg gemok2..huwahhh!!!! memang dorang bela …sihat2 tul tengok…tapi demi menjayakan misi….jomss redah ! dorang ada bagi map…actually dah try gak bace..pusing2 map tuh cam tak faham…tetibe Insyirah volunteer..lets follow me..! heheheheh

P1130313

IMG_3075

ada gak sesat..terfikir nak give up.. and just ring the bell…means cam mintak tolong la…but seems like Insyirah tak putus asa..die try gak…kiteorang just follow…akhirnya taraaaaaa!!! she did it !! congrats kakak::)

P1130320

yay !!! dah sampai :)

next destination …Hanhwa Aqua Planet ! tapi perut dah lapar..kiteorang singgah kat seafood restaurant..pekena haemultang ( seafood soup ) ..

P1130330

thanks to my friend Ayin yang suggest tempat ni :) thumbs up! heheh

P1130325

what we’ve had that day : haemultang ( lotsa seafoods one of them were these abalones :p ) + broiled chilli mackerel + grilled mackerel..alhamdulillah kenyang :)

Masa nak keluar dari kedai ni..ahjumma kedai ni suruh pergi belakang kedai die amek gambar hheheeh..cute tau ahjumma ni :p

Belakang tuh laut ..cantik sangat…but too windy ! banyak sangat burung2 yang tak terbang..tapi biar diri dorang diterbangkan angin..hehhehe comel:) and actually if rajin berjalan….terus kan sket terus sampai kat track untuk hiking Seongsan Ilchulbong Peak…tapi kami tak berapa rajin plus Insyirah dah asyik sebut dolphin die hheheheh…

NIC_5681

hah tuhla Seongsan Ilchulbong Peak :) sapa yang dah hiking kata cantik sangat pemandangan dari atas tuh :)

NIC_5682

cubaan if boleh diterbangkan angin ..hahahh berangan:p anda terlebih berat heheh tapi terase bergerak sket …too windy heheh:p

ok2…sudah2 ibu…jom2..Insyirah n Reeha cant wait to see all their fishes :)

NIC_5689

kids layan ibu kate poseeeee….sejuk!!! sebab fikir dalam aquarium tuh sure panas je…malas nak bawak jacket winter yang tebal..rupenya dari parking ke tempat tuh…mak aihh sejuk!! ok jom kids…laju2..:)

Dalam tuh gelap je la kan..and as expected ada macam2 ikan heheeheh lebih kurang aquaria KLCC la…

NIC_5697

NIC_5701

NIC_5723

ni la part yang kids paling suka…and ibu die jugak kwang kwang :p dolphins show…Insyirah and Fareeha macam amazed gile and enjoyed the show…bising mulut dorang..wow..wow.!! heheheh

IMG_3115

Insyirah and Fareeha In action :)

kuar dari Hanhwa Aqua Planet ni…dah gelap pun…so terus balik hotel…makan kat bilik je..and tidur:) malaam tuh hujan lebat sangat….tidur dengan nyenyak nya..alhamdullilah :)

On the next day..hujan sepanjang hari…so kami just pergi teddy bear museum & Hello Kitty Island layankan budak2 :) As long as they happy…ibu & ayah were happy enough :)

IMG_3181

IMG_3184IMG_3245

IMG_3270

P1130350

teddy bear museum ..personally rase macam tak best sangat..heheheh tapi kids enjoy aje..berlari sana sini..excited tengok banyak sangat teddy bears…but luckily masa lalu souveniers shop…dorang tak mintak apa2..siap cakap we already have lotsa teddy bears at home kan ibu ::))) good ni la anak ibu :) muaaahhhsss

Next kita pergi Hello Kitty Island…hujan lebat betul..kiteorang redah aje…cover dengan winter jacket tuh je hahahah

P1130414

P1130398

Colouring activity :)

P1130400

khusyuk…nice one kak :)

P1130410

got gymboree activity too :)

P1130422

IMG_3293

nampak sign kate DO NOT GO UP…??? hahahahahah sorry sir :p

IMG_3338

kemain ayu erk :p heheeh Insyirah kata dia nak bilik cantik camni heheheeh

IMG_3371

IMG_3346

yogurt ice cream for Reeha + strawberry cake for Insyirah + caramel marchiatto for ayah + tiramisu cake for ibu :) tapi sebenarnya semua pun untuk ayah & ibu ..huwahhh beribu2 kalori…naik turun Ilchulbong Peak tuh 10 kali pun lom tentu abes all the calories :p huwaahhhh!! bak kata my husband..its ok..rezeki kita ni ..alhamdulillah :)

P1130433

Reeha layan tiramisu cake hokeh :p hehehhe tapi ibu yang abeskan :p

taraaaa…moga kita sampai lagi sini :)

kuar dari hello kitty kiteorang try makan kat Suhee Restaurant kat area seogwipo town :) sedappp..highly recommended:) eh tadi bukan dah makan kat hello kitty cafe ???? ooohhh tuh dessert je :p

IMG_3376

spicy stir fried squid + grilled mackerel + broiled hairtail soup with all the side dishes ! yeah we finished them all heheheh :)

ok…alhamdulillah berjaya sampai ke Jeju…overall..i love Jeju! sayang nya tak dapat tengok all the waterfalls and few other must visit places…bercuti dengan budak2 kan….so i din expect much…berjaya sampai and semua selamat and sihat dah cukup berjaya la :) ))) syukur atas nikmat ALLAH :)

thanks for reading !!! XOXO:)

happy us in Jeju Island 2016 : part 1
February 16, 2016

Assalamualaikum !!! btw..happy Lunar New Year for all friends who celebrating it last week :) Hubby  kata die ada long holiday..yeah we should plan a trip ! hehehhe so this time we chose to go to Jeju ..yeah! been heard of the amazing of Jeju Island…but since we all pun duduk kat pulau ( Geoje Island ) so Jeju tuh macam last in the list :p  ok..accomodation checked ! flight tickets checked ! rental car checked! here we come !! hye Jeju Island :)

Our flight from Gimhae airport was around 2 pm..took about 45 mins to reach Jeju..then get the rental car..then checked in hotel . ( we all stay kat Olle Tourist Hotel about 10 mins from airport – 1 night ) . Barang2 semua dah selamat & dah solat..perut dah lapar ..so keluar cari makanan …dari macam2 info…the best halal food kat Rajmahal Restaurant…just masuk kan no telefon kedai dalam GPS…then selamat sampai :) sedap masala die..and kerel plak order tandoori lamb…die kate therbbbbbbaaaikkkk ! heheh pas dah kenyang we all just jalan2 area town Jeju-Si tuh …

P1130031

kat pulau ni..banyak sangat patung2 ni..kirenye patung ni macam symbolic : guardian of the island . me & reeha bukan penjaga pulau..sekadar memeriahkan pulau ni :P heheh

P1130022

jangan kata ibu yang ajar pose macam ni..hahah lom pernah lagi ibu posing gini :p ive asked her ok one pic…& this is her pose :p

O ye..jeju ni ade 4 mains area..northen / southern / eastern / western..if nak cover all the places go by this division easier. on 1 st day ni..we all stay kat northern area..sebab dekat ngan airport.Since now winter time..day time is too short..around 6 pm dah gelap..kiteorang just pergi Yongduam area…dengar2 tempat ni glamer sebab ada batu yang berupa kepala naga. jom la pergi tengok..heheheh

NIC_5493

NIC_5490

NIC_5499

Hah ni la batu yang berupa kepala naga tuh…ada jugak tengok some tourist yang berusaha untuk mendapatkan angle terbaik..heheheh macam we all ngan budak2 ni lagi..snap mane yang boleh aje la heheheh plus malam..sejuk…tapi ade few spotlights kat kawasan ni..terang la dont worry :)

Before nak balik hotel..badan pun dah penat..kiteorang singgah market kat area jeju-si ..nak beli la limau heheheh oo hallabong yang ditanam kat area jeju island ni je :)

NIC_5529

NIC_5520

yeah dah dapat hallabong and other kind of oranges..semua pun manis2!! hallabong tuh quite pricey..tapi worth the price :)

so . on the next day ..checked out hotel..we all headed up to the Seogwipo…sempat la singgah few places..on the way from Jeju-Si to Seogwipo ( northern to southern area )

plan nak lalu Mysterious Road…ape la yang misteri sangat jalan tuh. Mmg mysterious !! sebab nya dah masuk no GPS ..tetibe jumpa tempat lain huhuhu tengok banyak gak kereta parking so kiteorg pun terjah . heheh suprising cantik sangat tempat ni..ala hutan simpanan dorang la :) mabe hutan negara Malaysia pun cantik kan..cuma lom sampai :) ok ..layan gambar kat JEOLMUL NATURAL RECREATION FOREST

NIC_5537

ni baru kat car park heheheh oo jeju was snowing 2 days prior our arrival…so still ada balance salji yang belum cair :) Insyirah main snow without gloves..selambe eheh

NIC_5543

NIC_5548

kat pintu masuk..ada bunga2 buatan warna putih..pastuh ada salji2 plak… ..malam2 berlampu ..sure cantik kan :)

NIC_5581

NIC_5557

ade satu area yang pokok2 die berlumut hijau betul..hahah tapi nampak cantik untuk amek gambar :p

IMG_2916

IMG_2921

IMG_2923

IMG_2919

hhmmmm best pepagi jalan..despite of the snow…temperature was actually around 10-12 celcius…not too cold…Allah such a great Creator !!! subhanaAllah :)

P1130099

patung ahjussi tengah stretching kot erk :) heheheh

P1130074

P1130079

P1130097

P1130130

 love u sayang…mysha fareeha :)

IMG_2935

dapat pun gambar satu family..taktik tak malu mintak tolong tourist lain amek kan gambar :p heheheh

P1130132

besar dah kakak..pancit2 angin bagi ilang kotor2 kat kasut :)

ok…nak jalan sampai hujung takut jauh and lama sangat..so half way je heheheh

pastuh teruskan misi mencari Mysterious Road :)

P1130150

yay ! finally jumpa gaks…masuk kan GPS Love Land..baru jumpa jalan ni :p heheheh so memula cam tak faham ape yang misteri tentang jalan ni…mase ni tak banyak kereta so kiteorang pun test..heheh hmmm despite we put gear at N ..kereta still jalan…nampak kat mata kasar jalan tuh macam naik bukit..tapi kereta still bergerak..hah gitu la yang misteri nya :p..

mase cari Mysterious Road ni..terpandang sign to Eurimok..( one of the trail for Mount Hallasan hiking ) . Of course dengan stamina we all yang nyawa2 ikan…tambah plak 2 orang puteri nak kena jaga…hiking Mount hallasan tuh bukanlah termasuk dalam list percutian ke Jeju :p maybe next time perhaps! heheheeh tapi nak amek gambar kat kaki gunung pun ok kan :p

wow..penuh salji! heheh rezeki2…tapi tak rasa sejuk sangat…was about 10-12 celcius je…so memang best :) taaarrraaaaa cantik sangat amek gambar kat sini ….

NIC_5594

NIC_5606

cantik…salji pun gebu !!!! heheh but bahaya gak..ada tuh jalan2..terjelus sampai lutut kedalaman die..seb baik pakai boots tinggi uollssss hahah tapi budak2 lari ok je..wondering..maybe due to increasing weight ????!!!! huwahhh !

NIC_5599

fareeha enjoying the snow :)

P1130194

Orang yang paling excited..terus baring…its so soft ibu!! punya la die menjerit..ada die kisah baju dia basah ?? hahahah ACtually tak expect ada salji lagi…takde pun bawak gloves ..sled etc ..

P1130204

IMG_2980

sisters who were trying to make an art ~ mr snowman :)

P1130176

photographer in action :) lama sangat dah tinggal dslr..heheh

P1130213

P1130188

candid picture is the best :)

P1130186

IMG_2947

sunny day in winter..best time for taking picture:p heheeh

IMG_2977

i love u !

IMG_2984

ini snowman lain…pinjam buat prop untuk penggambaran :p heheheh

P1130210

stress tak dapat main sled :p heheheheh relax kakak ..ehehe

ok dah puas main..kami teruskan perjalanan ke Southern Part of Jeju..ke Seogwipo :) checked in hotel..solat..settlekan barang2..panaskan makanan ..laparrrrr..:p after magrib ..kiteorang kuar jalan2 town Seogwipo plak. :)

IMG_2999

among my favourite : seafood ramyeun ( hubby’s ) …yang merah atas tuh tteokbokki ( rice cake with fish cakes …very spicyyyy ) + odeng + tempura ( ada macam solok lada ..squid ..prawn..keledek )

alhamdulillah badan pun dah penat..perut dah kenyang…balik dulu…esok jalan lagi hehehe

ok..see ya guys ..xoxo..salams :)

#throwback : tooot tooottt train..all d way to Birmingham!
January 28, 2016

assalamualaikum! yeah morning all :) sejuk nya pepagi…hubby dah g keje dah tuh . kemas umah..sat lagi nak anta Insyirah gi school ..demam den..winter2 pepagi kena anta anak…hehheheh tapi today dah ok sket..temp 0 dgrees. erkk :p so pepagi blogging best gak sebab si kecik fareeha still in her dreamland…lullaby baby..hehehehe :p hah entry kali ni sambung #londontrip…this time we all pergi Birmingham ! heheeh cam citer b4 this..takder specific itinerary..so we all terasa nak jalan Birm guna train ! ni semua kerja kita kasi redah..pagi2 tuh…terus je pergi train station beli tiket..debar2 gaks sebab ramai kate last minute camni..tiket train mahal..but alhamdulillah dapat family package..so it was about GBP18 per person. so here we go !! nak dekat 2 jam gak nak sampai ke sana…plan nak pergi cadbury world ..ruper2 nya tiket dah abes…so we all just jalan2 around train station tuh aje hehheeh sebab takut plak sesat :p if pergi backpackers ngan adults je semua lain cerita…ini…dengan baby dalam SSC ..dalam stroller etc…lom lagi sorang nak gi toilet…sorang nak susu …erkkk next time..insyaALLAH once sweet day…jelajah europe :)

IMG_0929

heheh soh en hubby posing sket..pose dalam train all the way to Birmingham :)

IMG_0926

heheh boleh tahan apps perfect cam ni..flawless giteww..i loiiiike ! heheh takyah gune qu puteh…too much mercury ?! :p
P1120345

P1120352

hah tengok bila gambar candid..begini keadaan nya…fareeha dukung…insyirah yg dh >20 kgs dalam stroller..beg bergantungan…during winter..windy sumore…erk…heheeh ini lah behind the scene before ..say cheesee..kaki silang bagai..rupernye candid kaki ‘pengkor’ hahahahahah ( orang tua2 kata kaut duit )….tapi nipis pocket datang Europe ade lah hahaha :p

Luckily ada cam street market along the way near train station tuh..so we all jalan2 slowly menikmati kedai2 yang cute sangat decoration dia:)

P1120356

P1120360

cubaan ibu nak buat pose ‘happy moment sebab ada music n kedai cute2 tuh kan.,,hahaah dengan Fareeha tergantung tuh…heheh cian reeha nak terseliuh leher tuh erkk..sorry2 !!! best aunty wati tuh kan..senyum simpul…dia free & easy..anak dah besoooo :) –> tapi dia awet mudeee kan ?? heheheh

IMG_0951

see..bila kakak yg dah besar tuh pun penat nak jalan…ujung trip ni..stroller tuh pun patah dah hahahha

P1120365

nutella+banana crepe..yummey !!! :) *** sisters love ***

P1120371

P1120375

fuhh lega bila takde SSC depan …heheheh fareeha nak jalan2…hah baru ibu boleh berposing ! ahaks taraaaa pasukan berkuda dari Malaysia hahah…cubaan wati nak samakan kepanjangan kaki dia :p nice try sis..cuba lagi :p wakakak…tina sure kate ntah ape2 ibu & aunties ni heheheh tengok2 lagi few years…tina ada tak pose gini gak :p hahaah ibu die kat sebelah tuh..model tuh…mane tak tumpah kuah kalo tak ke nasi…hehehhe

P1120378

punyalah windy arituh…tudung pun melayang2 …seb ade brooch kan..:p .hah ada carousel kat belakang tuh..Insyirah & Fareeha dah excited nak main …terpaksa la ibu turutkan..ibu pun teringin nak main…reminiscing childhood memory orang kate hehehehehe

P1120383

before start..say cheese yeahhhh :) reeha dah nak pandang camera..excited sangat die :)

P1120390

fuhhhh..game pusing2 ni not for me anymore….pening mak aihhhh…nauseated ..berpinar2 huhuhu ( syndrome middle age ke ??? :p )

P1120393

we love the hot choc from pret !!! yummey! :)

IMG_0963

lets the kids explore the world :) tak beli apa pun..tapi hati tersangkut dengan musical box kayu tuh :)

IMG_0964

fareeha was trying to expose the trick ! hahahahah cuak :p

pastuh we all pergi BULLRING mall..sebab walking distance gaks..excited plak sebab tengok ade nandos dalam tuh…perut dah lapoooo….

P1120395

tapi takder rezeki..masuk2…queue panjang kat nandos tuh..tergerak hati nak tanya…ruper2 nya nandos kat bullring ni tak halal sob sob….last2 beli fries je…asyik la makan fries…nak kembung perut hahah :p

overall , takleh nak rate best ke tidak Birmingham ni since tak dapat jalan banyak tempat…tapi dapat jalan ngan family..is more than anything kan :) tapii…dalam Bullring tuh banyak gaks sales..everywhere! hahahah that caught my eyes though hahahah since perut dah lapar we all decided nak balik London semula…asyik makan fries…mana tahan ni..heheh unless for my sisters wati & ah yang memang diet…haahah:p

IMG_0973

on the way balik..dalam train…cian budak2 kelaparan..insyirah & reeha terpaksa squeezzzeee in sebab train balik penuh! memula dorg duduk kat lantai aje ..huhuhu takper survivor..janji tak nangis2 heheheh

IMG_0980

macam2 gaya dah fareeha..seb baik kakak baik je duduk diam heheheh cer tengok aunty wati belakang tuh..hahahah dah selamat bertafakur..tengah mimpi..handbag mane nak beli gamak nye :p hahahahahah ( sorry sis..u were on candid camera:p toooottttt ) hahahah..

apa2 pun insyaALLAH ada rezeki badan sihat..kita pergi cadbury world or another side of Birmingham :) thank you Allah sampai jugak Birm..:)

ok thanks for reading !!! xoxo

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.