The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

Sunflower field trip, Saraburi, Bangkok!
December 29, 2019

Assalamualaikum! hehhe special entry..sebab suke hahahahha suke sunflower…teruja bila datang sini.

Tak plan pun, tapi since dah datang Bangkok in December..rugi if tak pergi kan…hehehhe dah 3 kali datang Bangkok..tapi tak pernah datang tengok bunga matahari yang super attractive ni!:) so bila rasa nak pergi..kebetulan roger my sister yang memang kat Bangkok jugak.heheheh tak plan nak bercuti sama…die pun last minute husband banje datang Bangkok..untung la!! hahahahha iolls pun untung juge.. wink-wink tq Mr Hubby ku! hhehehe

We all surveyed ..plus taxi driver yang we all pergi safari a day before kate..untuk pergi sini..need to pay him 3000 baht ( dalam rm 340 ) la kan…for return journey. Naik van for 7 people.

So cepat2 roger kakak..heheheh at least leh share bayar taxi:p hahahah

then dorang pun agreed.. so..here we are!! yeay! heheheh

Saraburi sunflower field about 2 1/2 hours from Bangkok City..

fmly

a family photo taken by pretty niece heheh thank jiha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MasyaAllah! scenic!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teringat lagu mase kecik-kecik dulu..bunga matahari sangat cantik..di halaman rumahku..hahahah nyanyi2:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha till posing eventhough panas badan die tuh ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bab gambar..pass kat kami hehehheeh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

also this one ahaks!! gelap muka ku ..arrghh menci backlight hahahha..memang menggelap pun sebab panas bak hang orang kedah kate hahhahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kakak with Ayah:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay mission accomplished!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

my pretty princess! ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pose with Kak Najiha..her cousin heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the girls! nak jugak girls:p tak cukup korum ni..insyaAllah next time kite holiday reramai ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha demam tiba-tiba..dah dalam van suddenly die macam tak sihat…coz dah almost sampai sunflower field tuh..terpaksa la continue.huhuhu

padahal pagi tuh ok je huhu..so die baring siap tertidur tunggu ibu ayah aunty posing:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yet dia still bangun in between..wanted to be in the picture too..my strong girl. eventhough demam but still smiling..tak merengek pun. huhu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

How does it smells Kak?:p

hehehehOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

taraaaa..love it much! bila nak balik…husband kate..eh belum ada gambar close u & bunga hheheheh ok yang…dinda turutkan heheheh

gmbr 2

hheehe seb baik ade photographer cantik heheh my niece Najiha snapkan hahahhahaha capture it with your close eyes k Jiha:p hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ambooiii nak schweeet2 time ni hahahahah sesekali gitu:p love u yang ahaks!

ok2..jom balik! anak demam tuh..terus mintak driver pergi 7 E..bought syrup paracetamol for Fareeha..then hydrated her with water.

Then , die tidur..alhamdulillah temperature settled down after awhile.

otw balik to Bangkok, we all singgah jugak ke Ayutthaya..

tapi hubby & fareeha tunggu dalam van..we all just snapped few pictures and balik:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

since mr hubby dalam van..dorang je la modelnya:) Ibu jadi photographer hehehhe

ok, dapatlah tercapai hajat hehehhehe sampai ladang bunga matahari ..alhamdulillah:)

END 2019 : short getaway to Bangkok!(part1)
December 29, 2019

ย Sawadikappppp!..yeah Bangkok entry kali ni . Assalamualaikum ๐Ÿ™‚

This weekend santai duduk rumah. Fareeha is down with fever erkkk positive Influenza A. not sure the sources huhu could be from Bangkok perhaps huhu.

But alhamdulillah she is getting better. Temperature get back to normal. Tengah layan tengok tv , hence, Ibu die freely editing pictures heheh.

Well, actually this time around..everything just simply adhock. Ok we did bought the tickets earlier. think 6 months ago. But we being tested this time, Kerel injured his right arm..Galleazi Fracture huhu operated and now he is my official Wolverine hahahah…ohh iron man pun boleh..since he got internal fixator :p so due to that incident..we all like contemplated whether nak pergi ke tak..last2 we decided to go…tapi 2 days prior to this trip..Insyirah plak down with fever..muntah2 bagai..siap buat GL dah nak pergi Prince Court hehhe tapi Ibu doktor monitor…die macam ok hahaha so at last, with His wills…here we are!! in Bangkok! Hotel ni pun last minute hahah we stayed in Patra Boutique Hotel. small but convenience for us…yang penting bersih aje:) Location die tip top…senang cari halal food.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

muka excited nak makan tomyam hahahah..see Kak Insyirah looked perfectly fit for the trip kan. Alhamdulillah:)

Taraaaa..Bangkok city super packed with people..cars ..tuktuk heheheh

yea this was at the Pratunam area..misi mencari tomyam hahah kemain jauh gi Bangkok

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok telling you guys the truth..almost everyday we all makan kat sini ๐Ÿ™‚

sedap and affordable price too. plus the location was not that far from our hotel.About 6 mins jalan kaki.

Senang aje uolls just guna google maps je nak pergi sini. sure sampai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

salted egg squid yang lazat..fish sauces ( makan ikan masak 3 rasa yang pedas sket ) and super good tomyam there..yummey!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

anddddd…the culprit of my weight gain hahahha addicted to this…everyday minum ni ajeeee….dah jangan nak menyesal berat naik..lagi menyesal kalau tak minum oiit hahahahha

Selain restoran Samat Muslim ni, actually bawah hotel we all ada another HALAL stall..the famous Tomyam Paa Nga! boleh tengok ramai Malaysian queue to buy the food ๐Ÿ™‚

Insyirah kate ni tomyam paling lazat di Bangkok. hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tengok tuh..actually siang tuh dah makan je tomyam..normally we all makan berat once a day..sebab dah kenyang dengan street food..beli buah aje pun..mango sticky rice..ice tea lagi..tapi Insyirah lain macam selera dia hahahha around 9 camtuh ajak ayah die turun bawah…nak tomyam Paa Nga!! hahahah ive tried once..sedap jugak! bestnya tomyam kat Bangkok ni….small portion will cost us about 150 baht ( dalam rm 20 ) la…tapi masyaAllah seafood dalam tuh…udang galah die guna..sotong..cendawan…fuhh mercikk:p hehehhehe

ok sebab aim g Bangkok ni mostly nak santai2 makan tomyam ..layan ice tea…so citer makanan je la ye. Other than Samat Muslim..we went to Usman Tomyam jugak..yang ni kat area Sukhumvit. hmmmm for me, i voted for Samat Muslim kot heheh but for Insyirah die suke Tomyam Paa Nga tuh…then my sister plak rasanya die suke kedai Muslim Usman. Senang ke tak cari halal food kat Bangkok? senang aje…nowadays banyak je apps..or blog2 yang citer macam mana nak cari halal food kat Bangkok..so google aje guys ! ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Antara tarikan pelancong yang datang ke Bangkok..tuktuk…personally mmg mahal sket compared with other kind of transportation di Bangkok ni..tapi bestla..hehhe plus laju senang aje sampai. and with it size..the accessibility to certain places yang sempit dan ramai orang..is easier. Dorang boleh menyelit. hahah tapi trip kali ni, sekali je we all naik tuktuk..mostly we all just guna Grab car heheh murah lagi :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kalau datang sini , orang suka buat those things ..dari leather material gitu. Tapi bukan real leather la. Lanyards la..passport casing..bags..murah aje kat area we all duduk ni.ย  Dulu datang Bangkok, we all beli kat area Asiatique tuh dalam 120 baht…kat area Pratunam ni cuma 60 baht aje…heheh murah2..Insyirah and Reeha dapat new pencil case and adelah tampal nama mereka tuh:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budak kuat shopping hahhaha Kids kan suka stationary..so Insyirah and Reeha loved to buy those fancy pens. 3 pens for 100 baht ( dalam RM 14 ) .

Oh one more thing, main reason we all datang Bangkok..heheh sebab nak buat suits:p

With good material, customize to our sizes..leh request the length..like mine buat lil bit labuh…hehehh husband pun terpengaruh…price wise..4500 baht each. ( 1 set of suit).

Actually banyak aje tailor kat Bangkok ni, cuma we all kebetulan driver taxi tuh stopped us here. We did survey few shops, rasenya yang ni acceptable. Range of prices were varies. Tip top material of course mahal lagi la.We all buat one the first day, then hari ketiga testing size..pastuh last day kat Bangkok they all sent them to our hotel. Personally, puas hati hehehe coz normally susah nak cari yang exactly my size..with the size & length yang sesuai. We all tempah ni di Emporium Armani .Google je kuar address nanti.

Address:ย 1147 New Petchaburi Rd, Makkasan, Ratchathewi, Bangkok 10400, Thailand

photo6073545015012994038

ok, other than all mentioned above heheheh we all just pergi Safari ( repeat trip for us ) hehehehe coz the kids nak sangat2 pergi. Layankan je la:)

We went to the safari one our second day.

Taraaaa… actually banyak je package yang boleh pilih. Contoh cam gambar kat bawah ni, one the right tuh..ada pakcik tuh kan…hah sure ade aje package2 yang die offer…

cakap je nak pergi mana…nanti dorang leh kawtim..termasuk transportation semua macam mana.

Each hotel pun sure ada:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We all tetiba la taknak amek package. Nak pergi sendiri. Naik taxi return trip 500 baht ( dalam rm 60+ ) .

Took us about 35 mins to reach safari from Pratunam area.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHarga tiket. Mahal kan. so rugi. Better amek package kot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

all kinds of animal ada kat sini heheh. just name them. Selain kids, honestly i do love to visit any zoo hahahah pergi la negara memana… zoo antara tempat wajib pergi :p even before ada anak2 pun hehehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kids nak pergi melawat pakcik harimau heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kids inside the glass house. nak tengok harimau in closer view.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Encik harimau yang handsome.:)

Well, love to have all the best memories with them:) i mean with the kids hahahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pastuh , masuk rumah burung. Pancing burung2 makan kuaci heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay my first catch! while Adik scared of the birds.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happy kakak & Ayah!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

and this patung scared me like hell at first…because she was looking at the other side at first..then once i sat down next to her..she moved and looking at me hahahha of course the queen of drama like me…arggghhh hahahah other tourists pun dah sakan gelakkan hahahah..chettt!:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

like usual..wanna have a solo photo:p but the kindest gal in the zoo hahah Insyirah suddenly came..ey i wanna be in the picture too! i know u have a blog Ibu..please put me in:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photographer sakan semangat nak ambil gambar despite his fractured hand..thanks Yang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Insyirah excitedly explored the safari/zoo:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

so…what’s next girls?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photoshoot di tengah zoo hahaha ey why not heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reeha always camera-ready tau hahha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

run girls run!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok next giraffe feeding time!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok ni la acara yg paling dorang minat..ok bagi giraffe makan sampai kenyang eh heheheh bagi makan pisang..pisang tuh available for sell 100 baht for each basket.adelah 10 pisang dalam tuh.

Banyak tul zirafah kat sini. Terjelir-jelir lidah hahahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nervous takut kene air lur zirafah ahahahahha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok penat dah..jom kita naik kereta…jalan2 masuk safari plak…safari dorang bley naik bus / kereta sendiri..kiteorg naik taxi yang we all chartered dari Bangkok tadi hhehehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

semua binatang pun ada..singa ..harimau..bear..kat tepi kereta aje…jangan bagi budak2 buka tingkap ye ..aummmm hahahhahaah

Overall, safari Bangkok is considered as a must-visit place….especially for those yang 1st time visit Bangkok:)

ok…till next entry!! salam guys!

Berkimono di OSAKA!
September 21, 2019

salammmmmsss..oh lom abes lagi entry OSAKA ni heheh

biar terabadi dalam blog ni.so harus bersabar especially bila trip setahun yang lepas hahahh tak ingat dah:p

think ni last day before we all balik Malaysia.

So, pepagi plan nak pergi zoo OSAKA. Kali ni special sebab bukan naik train biasa tuh. Ni train cam old school sket. heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cam biasa sementara tunggu train sampai kan…:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ade makcik2 tua berbaju kimono..dengan geng2 bawang dorang naik jugak heheheh..maybe salah satu train lame yg masih digunakan sehingga ke abad ini:) I think compared Korean elderly dengan Japanese…Korean lagi friendly kot. Normally kat Korea, ahjumma sangatla peramah…kalau nampak kids dah senyum2…yepppooo yeppo ( comel )…tp kat Jepun ni, cam ketat je muka memasing:p heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bergambar berlatar belakang kan menara ape tuh? cer teka ? Nampak kan that tall tower? called Tsutenkaku Tower..we all tak pergi pun heheheh dengar cite souvenier kat situ murah2…tapi kiteorang tak gi..sekadar amek gambar dari jauh heheh best spot to get your pic with Tsutenkaku Tower ni:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hehehe kununnye bertiga..tapi ada penampakan makhluk comel di bawah hahahah Insyirah photobomb plak :p heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

masuk je zoo dapat map…maka busyla memasing nak lead..which animals should we see first:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

busy Sara Insyirah khusyuk baca map..comel sangat:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha pun taknak kalah..cam orang besar…tak acri ibu ayah dah mase ni:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cousin’s love! sayang sangat Kak Jiha eh..taknak lepas heheh tak lengkap sorang Kak Syasya takde…nextime k sayang:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ngan their another fav cousin ..Tina! hah mana lagi nak pergi ni? hehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bab panjat sana sini…dorang memang expert heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dengan akak2 cantik ku hhehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

us and mr photographer ( tiada dlm gmbar ) ..thankssss for all the pictures yang:)

After lame la jejalan kat zoo..next destination…dah sampai Jepun haruslah berbaju tradisional mereka kan..Kimono!! hahahha maka, next we all pergi Museum of Housing & Living Osaka. Free je masuk sebab dah termasuk dalam OAP card yang we all beli.

Museum die dalam bangunan aje..memula sampai takut silap. Tapi unik la …dalam building camtuh..ada tempat camni. Tourist boleh try baju kimono dan berjalan-jalan dalam tuh macam berada di zaman Oshin hehehe Pastuh lighting dia tukar-tukar…kadang rasa macam malam..pagi..la hehehehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr Hubby taknak try baju Jepun…hehehe rugi rugi hehhehe yang girlsss eh Ibu pun nak girls jugak hahahahah ada pekerja kat sana yang tentukan kimono mane mengikut size yang sesuai dengan kita. Reeha nye kimono comel ..hahahh singkat gitu:p I love Insyirah’s one..pastel colour..colour favourite die tuh:) Cantiknya anak Ibu !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

amboi Dik…hahha diva sangat cmni :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cheeky girl..always know how to give the best pose!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kak Insyirah dah big girl..malu nak posing hehehe kalau kecik2…die la no 1 heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Since Ayah taknak tukar baju..hehehhe maka, tugas-tugas khas…sebagai jurugambar berjalan seperti biasa heheeh…tuh yang best ..rase cm nk beli jek new dslr utk mr hubby heheheh more pics eh pastuh:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

one with Wati muk hahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

gigihla nk tunjuk ribbon kat belakang tuh haaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay all os us in Japan’s traditional costume..KIMONo! haaaaiiittttt! hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kids in kimono…so adorable!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

with Kak Jiha:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

alalallaala…cantiknya gitu:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

picture captured by Fareeha! heheh nice one adik:)

Everyday google or just join group Jepun kat FB …tanya je kat mana halal food…so that day, harusla cuba makanan Jepun kan…so we all try kedai ni…takde jual pork ..just order udang / potato…bawak jugak sambal dr Msia…fuhhh sodap! hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bila blogging gini…terasa macam nak pergi Jepun lg hhehehe rege meal dorang lebih kurang gini…in RM around RM 50 la hehhe tuh baru sorang ye:) hehhee banyak bwk food dari Malaysia jugak…berjimat2 hehhee

oh our journey masih diteruskan…samapai berasap kasut..heheh berjalan kaki almot whole day…prepare bawak yoko2 ke…datang jalan osaka k hehee luckily kids cooperative…next we all pergi Tempozan Wheel also included in the OAP card …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aikkk..how come ayah looked so handsome..dah malam pun ensem? :p ( saje je ni…next trip gi mana yang ?) heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the eagle view of OSAKA town at night…we were on top point of Tempozan Wheel!! weeeeeeeeewwwww ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

candid pic while Insyirah was trying to get the wefie of us:)

Thats the end of the day.

Night peeps from OSAKA heheehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the next day just jalan-jalan untuk beli souveniers:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lain macam sedap donut die hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One of the thing i miss about Osaka..di mana-mana ada vending machine…suke sangat beli warm green tea..huhu

InsyaAllah one sweet day we will come again..thank you Allah for the chance travel sampai Jepun ni ๐Ÿ™‚

yeay berjaya entry Jepun! yes yes! hehheheeh

arigato gozaimasssssu!

lets have fun at the Universal Studio OSAKA!
September 19, 2019

ย ok a must-place-to-visit whenever u visit OSAKA especially when there were kids in the group !

Woke up early in the morning, all of us were so excited! bukan Insyirah & Fareeha aje…Ibu pun sameeee hahahah

For the tickets, weve bought earlier masa kat Malaysia ..think dapat cheaper price compared u beli walk-in .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1st place yang we all target…Harry Porter! normally ramai sangat kat sini. So better pergi awal sebelum terlalu ramaiย  heheh We all arranged our itinerary earlier..boleh checkย  at their website..peak day bile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

memang impian nak minum butterbeer ni hehehe pernah try kat Harry Porter London 2016 ..pastuh termimpi2 nak minum lagi hahahha rase die actually lebih kurang rootbeer A&W tuh je ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok cheersss!! heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

our family picture ๐Ÿ™‚ bukan senang ajak kids bergambar..dorang dah sakan dengan cousins ehehe Ibu how many pictures should we take ?hahhahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the setup was cool!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yea..when they striked a pose…Ibu tenggelam di lautan hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

became giddy after this ride huhu demi mu anak…janji dia happy:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tq mr hubby ..hehehhe love the pic!:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

muka2 happy sebelum naik HOLLYWOOD RIDE hahahha roller coaster kire paling adventeorus la kt sini..dah la hujan gerimis mase tuh..adoila almost taknak naik mase sampai tuh hahahahha…i do love roller coaster ride..tapi perasaan bila dah kat atas….suhailaaaaa…takde benda lain nak try?? hahahhaha ayat kursi sentiasa la bace…but the adrenaline rush…the aftermath feeling…undescribable! hahhaha puas hati!

semua pun dah we all try….mostly…we all takde beli special pass pun…mahal!:p hehehehhe so layan la bab beratur tuh hehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dari pagi sampai ke malam kat sini heheh..towards nak balik tuh hujan..tapi tempat wajib bergambar kat depan globe ni hehehhe harusla ade kan..heheh masing-masing pun gunala torchlight hp memasing..hehhe bagi nampak cerah..kids takyah lighting..dorg dah memang comels hehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

excited Kerel jumpa penyanyi kesayangan..hahaah kwang kwang…ey im one of his fan too!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

and us only! ๐Ÿ™‚ suka Insyirah & Fareeha main hujan…kat Jepun dengar citer hujan die bersih hehehehhe tak berasid..so tak demam :p hehehe ( mitos atau benar ?)

yeay we did enjoyed a day here is OSAKA UNIVERSAL STUDIO! kids insyaALLAH ada rezeki kita repeat k ๐Ÿ™‚

taaaaadddaaaaa..salams.

XOXO

OSAKA part 2 : Nara..
September 9, 2019

Salam ohaiyo gozaimasu ( means good morning )!!

So at day 3 of the trip we planned to go to Nara! naik train and took us about 45 mins to reached here…apa yang special tentang Nara ye???

ok jom!! since we all memang planned nak pergi during my birthday hahahahah no nope…sebab asyik travel mase winter..so we decided to go during Autumn! nak daun oren merah tuh hhehehehhehe…taraaaaa..memang cantik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seeeeee love the pic much!ย  enjoy the sceneries k…but sorryla dah namanya blog iollsss…harus banyak my pictures:p ahaks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

puas hati dapat background yang diidamkan heheh takut plak beriye nak pergi autumn..tapi semua daun dah berguguran ke bumi hahahhaha…so cantikkk….so memang asyiklah bergambar kat sini heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

taraaaa…ladies team! biaselah kan berangan heheh actually kurang sorang lagi…hope next time cukup korum ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

men’s team! anak sedara sorang dah bujang heheh so masuk geng bapak2 ye hehehehe my hubby siap pegang plastic ahaks…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha posing:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izaaz is the most junior…so menjadi pujaan akak2 sekalian:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

my both sweetie pies!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

So in Nara, there were manyย  deers that u can see and meet! hehehe here was one of them…seems so attracted to Insyirah..since she was holding some biscuits for the deer!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha on top of the cut tree!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hehehhe well coz my hub was holding a dslr! heheh thanks dear ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the kids so happy walking with a deer! heheh what happened Wati? nape muka gitu ? hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

i had a donut with me actually..that’s y the deer keep coming to us;p hehhe and Fareeha takut-takut bila rusa dah datang dekat sangat heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

heheheh nasib baiklah ko dah tak bertanduk rusa oi..nervous! hhehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sorry Yang..hehehhe think rusa dah kekenyangan hehhe ramai datang bagi makan :p heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERAย and Fareeha too..ahaks! beriya nak bagi makan..heheheh the deer already full sayang..but ey..the thought is counted! heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok one of the shrine in Nara ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ever heard the famous mochi in Nara??? ok borong-borong sis…tak dapat kat Malaysia kak:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhehhe sedap sangat kan Jiha! heheheheh yup sedap lembut gebu! honestly taste wise lebih kurang kuih tepung komak kat Malaysia ni..heheheh seriously gitulah rasenya pun ๐Ÿ™‚

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seharian kat Nara..then we all jalan-jalan area Nara…aim arini nak try makanan halal di Jepun. bab makanan ni hahahha memang susahla nak masuk tekak..especially for my other family members yang sangat kuat kemelayuan nye:p hahahahah weel for me pengalaman duduk Korea…kire dah train tekak ni untuk try makanan2 macam kat Jepun ni hehhehe tapi A+++ still untuk Malaysian food ;p ahaks

So malam tuh gigihla mencari kedai Matsuri di Osaka ni….just a small restaurant…nasib baik mase we all sampai…eventhough penuh dalam tuh dengan pelancong-pelancong Malaysia…dorang almost habis…so tunggu jap kat luar tuh.

think dalam 15-20 pax je boleh masuk per session..itupun kne squeeze in heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sebab dah lapo sangat ni je sempat snap..hahahah other than this we all order ramen…yang ni namanya Okonomiyaki:)

ok pas semua dah kenyang..we all naik train semula..balik ke rumah di Tengachaya. Banyak berjalan kat Jepun ni…turun naik train lagi…think memang more than 10,000 steps everyday:)

rasenya dok lame sini memang boleh fit! hahahah

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.