The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

springKorea2016 : picnic with Tulips in Suncheon , South Korea
May 10, 2016

assalamualaikum! morning!

cam biase waktu update blog early morning :p ooo kali ni kiteorang plan picnic nasi lemak heheh kat Suncheon Bay Garden …how far erk? about 90 km from our place in Gohyeon . Actually , we get the infos from our friends kate banyak tulips kat situ :) Husband bagi greenlight and happy nak driving heheheh taraaaa pepagi kul 10 camtuh kiteorang sampai….besar gile tempat ni ! entrance fees murah aje..tak sure berapa sebab husband yang queue bayar hehehe bila tanya dia jawab ..murah aje:p ..ok so considered murah la tuh:p heheheh

NIC_6387

masuk je dah nampak tulips heheh

P1140500

unfortunately no Malaysian flag…but luckily we have Malaysian man!!! truly Malaysian hahah :)

mase kuar rumah tadi..tak sempat breakfast pun..since memang plan nak berpicnic kat sini heheeh ok jom cari port picnic..Insyirah & Fareeha to much excited…they love picnic!

NIC_6411

NIC_6428

NIC_6415

Insyirah busy with her drawing..adik seems lapar…ibu sibuk amek gambar:p hahaha

NIC_6424

The kiddos not so into nasi lemak…they preferred rice & curry :p so bekalkan dorang kari ikan :)

P1140505

ayah suap kakak…:) ibu suap adik…dorang dah kenyang baru ibu & ayah dpt makan nasi lemak :p

P1140501

for hub ! :) Hubby tak makan telur rebus..so kite bagi telur goreng ..heheh

P1140506

mine ! i love to have nasi lemak with boiled egg ! :)

ok dah kenyang baru boleh jalan2 kat Suncheon Garden Bay ni….joms tengok tulips!:)

NIC_6442

taraaaa…subhanaAllah ! cantik sangat2 kan…:) varies in colour! i love the whites though!

IMG_6005

yay our perfect family picture of a day! :)

NIC_6465

NIC_6445

NIC_6450

the prominent ones !

NIC_6455

they keep pestering us for playground ! :p heheheeh happy enough being kids…they just need to play and play :)

NIC_6453

close up shot :)

P1140488

well bloom tulips..think the petals gonna fall off soon …huhuhu

P1140534

simply love those whites !

NIC_6506

P1140543

where actually the camera! :p

P1140528

Fareeha loves the flowers alot!

NIC_6482

P1140529

alololooooo scchweet sgt ! * melting *

P1140565

NIC_6651

cantik memag cantik ! puas hati dapat tengok tulips :) alhamdulillah !

tapi Insyirah tak puas hati tak dapat jumpa playground :p hehehe ok2..misi mencari playground…takkan park besar gini takde area untuk kids kan :p okkkk at last !

NIC_6499

P1140550

dorang main kat sini pun dah lame :p as long as they happy..me & hub pun happy..kat area playground ni pun ada flowers :)

P1140513

P1140514

cantikkkkkk kan !!!!:)

P1140520

P1140521

when Princess striking a pose ! :p

dah puas main..tulips pun dah tengok..perut lapar semula…and kene cari port untuk solat :) we had fries only from Lotteria..then solat kat area padang situ :)

NIC_6523

heheh sepet mata dia…dah la panas..almost tak nampak hahahah

NIC_6529

NIC_6547

P1140587

ibu & ayah solat budak 2 orang main pasir huhu

P1140594

love this picture so much ! n love u kakak!

P1140604

& this picture too !!! love u adik! :)

P1140595

nak print besar gambar2 ni nanti :)

P1140607

the yellow + green + fareeha… just blended in harmonically !

NIC_6587

NIC_6589

NIC_6601

aaauuuuuwwwww  fascinated with the flowers :)

P1140650

P1140653

these flowers pun cantik ! kinda daisies maybe ? :)

told ya..the park punya la besar…lenguh gak nak menapak…nampak ice cream layan esekm plaks hhehee kiddos main bubbles ! enjoy !

NIC_6628

P1140631

P1140632

P1140615

happy nya adik dapat main bubbles !

P1140623

best main bubbles sebab windy sangat arituh..xyah blow bubbles tuh hehehe

P1140637

NIC_6401

P1140645

dah boring main bubbles ..nak drawing plaks…she drew all the flags :p heheheh

NIC_6639

tengok ibu kena gak layan lukis bendera :p heheeh

NIC_6649NIC_6656

nampak sekalian manusia tuh ? yesss…d park memang sangat besar..and we all tak larat pun heheheeh…

NIC_6623

NIC_6665NIC_6668

ok..pastuh we all plan nak balik rumah dah…but my friends said nearby this place macam filming village untuk drama2 Korea.. basically i know none of them huhuhu ( bukan penggemar drama /film Korea ) ..but since dah dekat nak gak la pergi …dalam 10 mins je jarak dia heheheheh

NIC_6675

P1140686

guess who was the photographer ? heheh Kakak Insyirah !! yay! clap clap…hehehhe

dalam area ni…deretan kedai2 lama…kira zaman dahulu kala hheehe ramai locals yang datang sini…they rented costume…and took picture around the area..girls will wear school uniform ..mens will be in Navy uniforms..agaknya orang Korea dulu camtuh kot…mostly Navy will dating school girl ????? hahahhaha

NIC_6680

P1140671

NIC_6672

P1140695

background cinema lama..heheh

P1140698

P1140700

IMG_6084

NIC_6702

NIC_6705

heheheh pandai sangat berlakon kan ???? :p haahah but insyirah just mendalami watak  too much..memang betul2 bad mood ..sedih heheheh sebab penat kot ..dari pagi kan ..ok2 dear..kite balik k :)

ok..those kat bawah saje edit bg nampak cam dalam drama :p

IMG_6092

IMG_6094

IMG_6098

IMG_6068IMG_6093

IMG_6086-001

IMG_6070-001

hehheheeh ok sorry tak pandai edit2 hahahahah

saje bg nampak real :p

ok that was the wrap of the day ! alhamdulillah :) sampai jugak ke Suncheon ! heheeheh

oppsss nearly 8 o’clock ! Insyirah kena pergi sekolah..hujan plak arini..syok dia tidur :p

thanks for reading ! XOXO

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.