The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

springKorea2016 : amazing cherryblossoms in Geoje!
April 19, 2016

Assalamualaikum !!! seronok tengok blog sendiri yang penuh dengan bunga :p hehehehe Alhamdulillah ! cherryblossoms was full bloom around 7th April 2016 onwards ! MasyaAllah SubhanaAllah ..memang cantik !!! the whole tree turns white with shades of pink!!! memang la lawoooo nooo ( kuar dah bahasa johor..yup..im Johorean ) :)

P1140118

Cantik kan !!!  this year plan taknak dah pergi cherryblossom festival..cannot handle the traffic…etc. Plus  near our new home in Gohyeon…ad beautiful spots full of cherryblossoms ! near Geoje Samsung Hotel ! Actually tempat ni dari dapur umah boleh nampak..everyday la jenguk…hahah tengok dah cantik belum heheheheh

P1140128

Ok..whats so special about these super beautiful cherryblossoms ???? cherryblossom  or sakura ke..they are the same flowers indeed ! To Japanese or Koreans…cherryblossoms or sakura like represents the fragility and the beauty of life . Kehidupan dunia yang indah tapi hanya sementara . Cherry blossoms ni bloom once a year ! and they are can only be cherished for about a week ! Pastuh gugur la bunga2 tuh ..huhuhu

IMG_5485

Masa ni Fareeha tidur…so dapat la ibu die posing dengan cherryblossoms! heheheeh  The view was amazingly scenic ! Full bloom !!!

P1140057

P1140066

Lucky me ! sebab hubby rajin layan ahaks ! ;p

P1140070

P1140102

P1140091

Love the pic ! I love your smile Kakak!

P1140086

IMG_5489

IMG_5499

Thank you for miss photographer !! Sara Insyirah ! hehehe pandai snap kan picture ibu & ayah ! :)

P1140110

Ayah ensem with beautiful daughter ! Daddy’s girl :)

P1140126

hehehe Adik Reeha baru bangun tidur :) cian kene tinggal erk..heheheh

IMG_5505

so sepanjang jalan ni…full bloom of cherryblossoms ! we all jalan2 ambil udara segar Korea:)

P1140142

adik still sleepy :)

P1140138

P1140139

P1140325

P1140159

P1140149

jalan clear…amek peluang bergmbar tengah jalan :p heheh

IMG_5541

P1140224

Fareeha always with the crown …( erkkk…) heheheh

P1140214

IMG_5549

our family picture of the day :)

IMG_5520

oh another family picture di bawah pohon cherryblossoms :) nampak tak apartment nun belakang tuh ? hah kat situ rumah kiteorang STARHILL APARTMENT ! heheheh

ok ..actually the whole Geoje Island pun banyak cherryblossoms blooming on that particular weeks:) budak2 dah melayan ibu & ayah spring hunting…so kena cari playground untuk dorang main plak :)

We all pergi Victory Park , Okpo ….situ pun banyak cherryblossoms! indah sungguh ciptaan-Mu ya Allah ! :)

P1140272

Insyirah & Fareeha were having fun in the Victory Park…kelihatan ayah di bawah cherryblossom ye :p heheheheh

P1140265

P1140260

P1140293

Apelah ibu bebel2.heheh surely nak dorang slow2 turun takut jatuh :p heheheh ibu love both of u so much!

P1140277

yeah….can feel the aura of cherryblossoms…no wonder all people from other countries nak sangat tengok sakura or cherryblossoms..they are beautiful in real ! and they arent last for long time….minggu tuh asyik hujan..and gugurlah bunga2 ni bersama2 hujan dan angin….till we see you again cherryblossoms…bila lagi agaknya…leave it to Allah..ada rezeki insyaAllah :)

Alhamdulillah terima kasih ya Allah :)

happy me !!!! :) :) :)

thanks for reading !

xoxo !

springKorea2016: Awesome Daffodils in Gonggoji , Geoje !:)
April 16, 2016

IMG_5175

I wandered lonely as a cloud
That floats on high o’er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.( William Wordsworth)

Assalamualaikum!!! hah cantik kan bunga daffodils ni !!!!! hah banyak kisah dari kisah Daffodils ni heheheheeh yerp…another entry after another! if i can be this efficient when i was doing my master :p heheheh Ok , well since now spring time…every weekend my hubby will ask me..any plan..any flower to see :p hahah but this weekend he is the one who proposed the idea! :p heheheh since the place was being told just nearby our house…and within the Geoje Island itself ..so no need long hour driving. i love it too because if short distance..tak perlu bawak bekal2 ..masak pepagi ehehe;p

Thus , that weekend..it was on Saturday…weather were looking good..sunny & bright….memangla dekat je..the place was named as Gonggoji located Yegu Village , Ilun -myoen ..just near Wahyeon Beach…just ikut signboard tulis Gonggoji….so we all just follow…taraaaa after 15-20mins dah sampai…parking pun quite cramp..but luckily ada :) normally kalau ade festival bunga ni…memang kena jalan banyak…but mendatar aje…yang ni kiteorang tengok cam naik bukit…ingatkan dekat…mak aih…rase nye total almost 5 km kiteorang berjalan..( sambil kena dukung fareeha on&off ) pastuh tetibe hujan renyai2 plaks…since dah alang2 sampai teruskan jugak la…seb baik Insyirah tak banyak ragam..and die sangat energetic!  the journey was hard though…its like kiteorang kat hujung kaki bukit…and the flowers tuh cam hujung kaki bukit sebelah tuh…means kena naik bukit….sampai puncak…baru turun semula n jumpa bunga tuh! huwaahhhhh !

P1130933

ni baru less than suku perjalanan..heheheh hujan renyai2…budak2 cover ngan jacket aje..

P1130949

Fareeha dah tak larat naik bukit..kene dukung…seb pakai tudung..kire cover la kan even hujan hehehe if tau geographically tempat ni begini..sure sarung tracksuit & sportshoes aje…and takyah pakai handbag ku itu!!! huwah!!

P1130953

Ingatkan dah sampai tau….hidung dah kembang kuncup…penat hahahah rupe2nya…nampak track belakang tuh? haha masuk hutan dulu ye..

IMG_5108

hah baru pintu masuk dalam hutan tuh hah…heheh payung pun dah buat tongkat:p ahaks

IMG_5111

posing dulu :p

P1130954

layan fareeha nak posing dulu gaks :)

IMG_5115

the journey begins…..( hah dah tuh dari tadi naik bukit??? ) ooohh tuh kira warm up :p hahahahah

IMG_5118

ni track dia….quite slippery sebab renyai2 kan…sempit…orang ramai gaks….yang bawak kids yang still nak kena pimpin..or dukung memang quite dangerous la…sebab ada track dalam lagi tuh….lagi la bahaya..just batu2…then tali je tempat nak pegang…imagine la..ngan kids kan…takleh nak amek gambar dah:P so takleh nak tunjuk track yang horror tuh hahahah

IMG_5174

akhirnya sampai jugaks!!! :) )))

ni la bunga daffodils….i was mesmerized ! subhanaAllah cantik !!! yellow colours sometimes orang panggil Narcissus / Jonquils hah begitu la..heheheh tapi sebab penat..hujan renyai2…track sempit..hahahah macam menganggu gak mood heheheh

P1130960

I was mesmerized with these Daffodils!! cantik ! The old couple that owns the arboretum has been cultivating these flowers since 1969 ( izit for real ??? )
IMG_5239

P1130966

IMG_5200

IMG_5176

orang semua berpayung..kiteorang dah malas nak pegang payung heheheh maybe kat Korea kena hujan ok..tak berasid,…seronok la insyirah n reeha main hujan :)

IMG_5177

gambar pun gelap…langit tak cerah :p

P1130985

clear plak hujan tuh turun kan heheheeh yet..we still can pose kan Kakak! heheheh

P1130972

P1130995

me at 34 years 3 months ( me bukan retis – age is not a secret :p ) hahahahahah ooo #nofilter :p

obviously seen those wrinkles :p thinking about aesthetic treatment pasni heheh

IMG_5182

Me & Insyirah busy posing…Fareeha merenung bunga..yup she loves the flowers…macam Wan Chom ..:) die suka pegang..bau..and tenung bunga2 tuh…rumah we all kat Malaysia takde satu  bunga pun heheheh nanti balik kita gardening k adik :)

IMG_5195

IMG_5198

happy kids main hujan :)

tengok track belakang tuh….sempit berbatu2…memang tak sesuai bawak small kids..tapi banyak jugak Koreans yang bawak kids…since they love nature & outdoor activity so much..dari kecik pun dorang bawak pergi tempat2 camni…bagus kan!!! If kat Malaysia dulu..sure la i wont bring my kids to the forest..tempat berbatu camni..risau kan…huhu now dah duduk sini…perception tuh berubah sikit ::)

IMG_5188

cobaan nak men’wefie’ heheheheeh

IMG_5205

dah jalan..hiking jauh2 camni..kenala ada kenangan ..so family picture is a must ! hehee mintak tolong one of the local…gelap .tapi takpela…heheheh janji ada :) thank you sir ! heheh

IMG_5203

next to Daffodils…pantai yang indah…takde pasir..batu2 sahaja…we all tengok those Koreans dorang susun batu2 laut tuh…bertingkat2….tak faham kenapa heheheh Insyirah and Reeha plak turunkan hahahha so tanya my friends…they said most probably tuh macam tempat dorang mintak hajat something ritual gitula…oppssss!! then batu2 yang Insyirah & Fareeha turunkan tuh ??? tak sampai agaknya hajat dorang ..sorrryyyy!!:)

Okla…since hujan…tak lama pun kat situ..dalam hati ya Allah nak kena menapak…naik bukit semula ?????? huwaahhhh ! tapi takkan nak tidur situ kan….hehehehe and paling best tetibe Fareeha mengantuk ..terus tidur..hahahah seb baik Ayah dia gagah perkasa…dukung dia sepanjang2 tuh :p mau 2000 calories tuh burnt hahahah

IMG_5212

Kakak memang power..takde nangis2…takde complaint pun penat ke ape..happy aje :) look at her pose :p ahaks!

IMG_5216

same track nak balik….oh my!! risau sangat dah la hubby kena dukung fareeha ! sebelah tangan nak pegang tali…but Alhamdulillah weve made it !!

IMG_5218

yay !!! my father is my hero !!!! hheeheh nanti dah fareeha dah  besar kene tunjuk dia k ….:)

IMG_5222

ada small stall kat tepi tebing laut tuh jual seafood pancakes!!! sedap!  As for Insyirah..she just need plain water to recharge  ( dia tak suke sweet drinks and dia tak suka seafood  ) ….heheeheh Good job Kakak!!! Love u !

Ok itu la kisah kami & daffodils :) Alhamdullilah for the opportunity ! this arboretum has been ranked no.8 on a list of 20 must – see attractions at Tripadvisor ! yay!! ( senyum dalam kepenatan )

XOXO ..

salams :)

 

happy us in Jeju Island 2016 : part 1
February 16, 2016

Assalamualaikum !!! btw..happy Lunar New Year for all friends who celebrating it last week :) Hubby  kata die ada long holiday..yeah we should plan a trip ! hehehhe so this time we chose to go to Jeju ..yeah! been heard of the amazing of Jeju Island…but since we all pun duduk kat pulau ( Geoje Island ) so Jeju tuh macam last in the list :p  ok..accomodation checked ! flight tickets checked ! rental car checked! here we come !! hye Jeju Island :)

Our flight from Gimhae airport was around 2 pm..took about 45 mins to reach Jeju..then get the rental car..then checked in hotel . ( we all stay kat Olle Tourist Hotel about 10 mins from airport – 1 night ) . Barang2 semua dah selamat & dah solat..perut dah lapar ..so keluar cari makanan …dari macam2 info…the best halal food kat Rajmahal Restaurant…just masuk kan no telefon kedai dalam GPS…then selamat sampai :) sedap masala die..and kerel plak order tandoori lamb…die kate therbbbbbbaaaikkkk ! heheh pas dah kenyang we all just jalan2 area town Jeju-Si tuh …

P1130031

kat pulau ni..banyak sangat patung2 ni..kirenye patung ni macam symbolic : guardian of the island . me & reeha bukan penjaga pulau..sekadar memeriahkan pulau ni :P heheh

P1130022

jangan kata ibu yang ajar pose macam ni..hahah lom pernah lagi ibu posing gini :p ive asked her ok one pic…& this is her pose :p

O ye..jeju ni ade 4 mains area..northen / southern / eastern / western..if nak cover all the places go by this division easier. on 1 st day ni..we all stay kat northern area..sebab dekat ngan airport.Since now winter time..day time is too short..around 6 pm dah gelap..kiteorang just pergi Yongduam area…dengar2 tempat ni glamer sebab ada batu yang berupa kepala naga. jom la pergi tengok..heheheh

NIC_5493

NIC_5490

NIC_5499

Hah ni la batu yang berupa kepala naga tuh…ada jugak tengok some tourist yang berusaha untuk mendapatkan angle terbaik..heheheh macam we all ngan budak2 ni lagi..snap mane yang boleh aje la heheheh plus malam..sejuk…tapi ade few spotlights kat kawasan ni..terang la dont worry :)

Before nak balik hotel..badan pun dah penat..kiteorang singgah market kat area jeju-si ..nak beli la limau heheheh oo hallabong yang ditanam kat area jeju island ni je :)

NIC_5529

NIC_5520

yeah dah dapat hallabong and other kind of oranges..semua pun manis2!! hallabong tuh quite pricey..tapi worth the price :)

so . on the next day ..checked out hotel..we all headed up to the Seogwipo…sempat la singgah few places..on the way from Jeju-Si to Seogwipo ( northern to southern area )

plan nak lalu Mysterious Road…ape la yang misteri sangat jalan tuh. Mmg mysterious !! sebab nya dah masuk no GPS ..tetibe jumpa tempat lain huhuhu tengok banyak gak kereta parking so kiteorg pun terjah . heheh suprising cantik sangat tempat ni..ala hutan simpanan dorang la :) mabe hutan negara Malaysia pun cantik kan..cuma lom sampai :) ok ..layan gambar kat JEOLMUL NATURAL RECREATION FOREST

NIC_5537

ni baru kat car park heheheh oo jeju was snowing 2 days prior our arrival…so still ada balance salji yang belum cair :) Insyirah main snow without gloves..selambe eheh

NIC_5543

NIC_5548

kat pintu masuk..ada bunga2 buatan warna putih..pastuh ada salji2 plak… ..malam2 berlampu ..sure cantik kan :)

NIC_5581

NIC_5557

ade satu area yang pokok2 die berlumut hijau betul..hahah tapi nampak cantik untuk amek gambar :p

IMG_2916

IMG_2921

IMG_2923

IMG_2919

hhmmmm best pepagi jalan..despite of the snow…temperature was actually around 10-12 celcius…not too cold…Allah such a great Creator !!! subhanaAllah :)

P1130099

patung ahjussi tengah stretching kot erk :) heheheh

P1130074

P1130079

P1130097

P1130130

 love u sayang…mysha fareeha :)

IMG_2935

dapat pun gambar satu family..taktik tak malu mintak tolong tourist lain amek kan gambar :p heheheh

P1130132

besar dah kakak..pancit2 angin bagi ilang kotor2 kat kasut :)

ok…nak jalan sampai hujung takut jauh and lama sangat..so half way je heheheh

pastuh teruskan misi mencari Mysterious Road :)

P1130150

yay ! finally jumpa gaks…masuk kan GPS Love Land..baru jumpa jalan ni :p heheheh so memula cam tak faham ape yang misteri tentang jalan ni…mase ni tak banyak kereta so kiteorang pun test..heheh hmmm despite we put gear at N ..kereta still jalan…nampak kat mata kasar jalan tuh macam naik bukit..tapi kereta still bergerak..hah gitu la yang misteri nya :p..

mase cari Mysterious Road ni..terpandang sign to Eurimok..( one of the trail for Mount Hallasan hiking ) . Of course dengan stamina we all yang nyawa2 ikan…tambah plak 2 orang puteri nak kena jaga…hiking Mount hallasan tuh bukanlah termasuk dalam list percutian ke Jeju :p maybe next time perhaps! heheheeh tapi nak amek gambar kat kaki gunung pun ok kan :p

wow..penuh salji! heheh rezeki2…tapi tak rasa sejuk sangat…was about 10-12 celcius je…so memang best :) taaarrraaaaa cantik sangat amek gambar kat sini ….

NIC_5594

NIC_5606

cantik…salji pun gebu !!!! heheh but bahaya gak..ada tuh jalan2..terjelus sampai lutut kedalaman die..seb baik pakai boots tinggi uollssss hahah tapi budak2 lari ok je..wondering..maybe due to increasing weight ????!!!! huwahhh !

NIC_5599

fareeha enjoying the snow :)

P1130194

Orang yang paling excited..terus baring…its so soft ibu!! punya la die menjerit..ada die kisah baju dia basah ?? hahahah ACtually tak expect ada salji lagi…takde pun bawak gloves ..sled etc ..

P1130204

IMG_2980

sisters who were trying to make an art ~ mr snowman :)

P1130176

photographer in action :) lama sangat dah tinggal dslr..heheh

P1130213

P1130188

candid picture is the best :)

P1130186

IMG_2947

sunny day in winter..best time for taking picture:p heheeh

IMG_2977

i love u !

IMG_2984

ini snowman lain…pinjam buat prop untuk penggambaran :p heheheh

P1130210

stress tak dapat main sled :p heheheheh relax kakak ..ehehe

ok dah puas main..kami teruskan perjalanan ke Southern Part of Jeju..ke Seogwipo :) checked in hotel..solat..settlekan barang2..panaskan makanan ..laparrrrr..:p after magrib ..kiteorang kuar jalan2 town Seogwipo plak. :)

IMG_2999

among my favourite : seafood ramyeun ( hubby’s ) …yang merah atas tuh tteokbokki ( rice cake with fish cakes …very spicyyyy ) + odeng + tempura ( ada macam solok lada ..squid ..prawn..keledek )

alhamdulillah badan pun dah penat..perut dah kenyang…balik dulu…esok jalan lagi hehehe

ok..see ya guys ..xoxo..salams :)

#throwback#londonfmlytrip : Stamford Bridge Stadium!
January 31, 2016

assalamualaikum !!! ok further post on family trip to London yo! heheeh at day 5 in London we headed to Stamford Bridge ! from our place took around 30-40 mins to reach Stamford Bridge ..costed us bout GBP 25 erkkkk :p janji sampai orang kate…experiences were priceless kan :) the weather was superb ! and we took the stadium tour…enjoy the pics peep! :)

P1120399

new boots spotted ! Dune London super comfy yet stylish :p –> posing at Edgware Road :p tourist maaaa..heheh

P1120409

the sky are blue ! love it ! spotted my bro ajib depan pintu stadium :p

P1120415

never heard he is the fan of chelsea though:p

P1120422

Qist missing in the picture ..yo!ask us bout chelsea…passsss for all i guess hahah :p

P1120437

football ibu ? is there any princesses inside this stadium ?aahahah

P1120443

and fareeha decided to take nap throughout the tour in ibu’s comfy opitai :p huwaahhh!!!

IMG_0991

hahahah sunny day during winter…dengar ke taklimat pakcik Gary bagi depan tuh ? gary ke name die ? hahhahaah

IMG_1015

steadyyy!

P1120453

P1120464

with pak long Ajib …fan of chelsea !

P1120468

hahahah when the kiddos planned to photobomb aunty Qist photo secara berjemaah :p

P1120472

hah yang ni nampak ada gaya :p

P1120484

khusyuk semua ye :p apa ada dalam tour ni? personally , if u r fan of football..chelsea.. etc..worth to go..kot me & sisters…focus to boxing day in few more days :p hahahah

P1120493

members of tour…other than our family..obviously we all paling belakang..asyik kena panggil..relax la..kiteorang banyak budak kecik..lom lagi nak angkut stroller…lom lagi budak2 berlari 2 heheheh tension je uncle ni :p hahahah

P1120485

hubby’s fav player : messi …my favourite player ? u obviously :p hahahhah

P1120499

P1120544

family pic !!!

P1120555

fareeha tido dengan enaknya !!! turun tangga naik tangga ! thank you nakkkkk…banyak lemak2 ibu dibakar :p huwaaaahhh semput ..

P1120546

nice stadium indeed ! actually if man U tuh tau la gaks…honestly tak tau ape pun sal chelsea ahhahah..tapi dulu kecik2 ayah rajin gak bawak tengok bola kat stadium Larkin tuh..mase tu abbas saad..hassan miskam terer woooo :) ))

IMG_1051

cutey fareeha with handsome abg harith :) tq harith pandai jaga reeha ..leh dapat adik lagi..girl next !heheh

IMG_1062

bye2 stamford bridge ! till we meet again :) cute sangat hadiff….!!!!

p/s : best bab shopping kat souvenier shop! hehehe

tak banyak nak citer tengok2 gambar la k hehe

thanks for viewing ..xoxo !

#throwback : tooot tooottt train..all d way to Birmingham!
January 28, 2016

assalamualaikum! yeah morning all :) sejuk nya pepagi…hubby dah g keje dah tuh . kemas umah..sat lagi nak anta Insyirah gi school ..demam den..winter2 pepagi kena anta anak…hehheheh tapi today dah ok sket..temp 0 dgrees. erkk :p so pepagi blogging best gak sebab si kecik fareeha still in her dreamland…lullaby baby..hehehehe :p hah entry kali ni sambung #londontrip…this time we all pergi Birmingham ! heheeh cam citer b4 this..takder specific itinerary..so we all terasa nak jalan Birm guna train ! ni semua kerja kita kasi redah..pagi2 tuh…terus je pergi train station beli tiket..debar2 gaks sebab ramai kate last minute camni..tiket train mahal..but alhamdulillah dapat family package..so it was about GBP18 per person. so here we go !! nak dekat 2 jam gak nak sampai ke sana…plan nak pergi cadbury world ..ruper2 nya tiket dah abes…so we all just jalan2 around train station tuh aje hehheeh sebab takut plak sesat :p if pergi backpackers ngan adults je semua lain cerita…ini…dengan baby dalam SSC ..dalam stroller etc…lom lagi sorang nak gi toilet…sorang nak susu …erkkk next time..insyaALLAH once sweet day…jelajah europe :)

IMG_0929

heheh soh en hubby posing sket..pose dalam train all the way to Birmingham :)

IMG_0926

heheh boleh tahan apps perfect cam ni..flawless giteww..i loiiiike ! heheh takyah gune qu puteh…too much mercury ?! :p
P1120345

P1120352

hah tengok bila gambar candid..begini keadaan nya…fareeha dukung…insyirah yg dh >20 kgs dalam stroller..beg bergantungan…during winter..windy sumore…erk…heheeh ini lah behind the scene before ..say cheesee..kaki silang bagai..rupernye candid kaki ‘pengkor’ hahahahahah ( orang tua2 kata kaut duit )….tapi nipis pocket datang Europe ade lah hahaha :p

Luckily ada cam street market along the way near train station tuh..so we all jalan2 slowly menikmati kedai2 yang cute sangat decoration dia:)

P1120356

P1120360

cubaan ibu nak buat pose ‘happy moment sebab ada music n kedai cute2 tuh kan.,,hahaah dengan Fareeha tergantung tuh…heheh cian reeha nak terseliuh leher tuh erkk..sorry2 !!! best aunty wati tuh kan..senyum simpul…dia free & easy..anak dah besoooo :) –> tapi dia awet mudeee kan ?? heheheh

IMG_0951

see..bila kakak yg dah besar tuh pun penat nak jalan…ujung trip ni..stroller tuh pun patah dah hahahha

P1120365

nutella+banana crepe..yummey !!! :) *** sisters love ***

P1120371

P1120375

fuhh lega bila takde SSC depan …heheheh fareeha nak jalan2…hah baru ibu boleh berposing ! ahaks taraaaa pasukan berkuda dari Malaysia hahah…cubaan wati nak samakan kepanjangan kaki dia :p nice try sis..cuba lagi :p wakakak…tina sure kate ntah ape2 ibu & aunties ni heheheh tengok2 lagi few years…tina ada tak pose gini gak :p hahaah ibu die kat sebelah tuh..model tuh…mane tak tumpah kuah kalo tak ke nasi…hehehhe

P1120378

punyalah windy arituh…tudung pun melayang2 …seb ade brooch kan..:p .hah ada carousel kat belakang tuh..Insyirah & Fareeha dah excited nak main …terpaksa la ibu turutkan..ibu pun teringin nak main…reminiscing childhood memory orang kate hehehehehe

P1120383

before start..say cheese yeahhhh :) reeha dah nak pandang camera..excited sangat die :)

P1120390

fuhhhh..game pusing2 ni not for me anymore….pening mak aihhhh…nauseated ..berpinar2 huhuhu ( syndrome middle age ke ??? :p )

P1120393

we love the hot choc from pret !!! yummey! :)

IMG_0963

lets the kids explore the world :) tak beli apa pun..tapi hati tersangkut dengan musical box kayu tuh :)

IMG_0964

fareeha was trying to expose the trick ! hahahahah cuak :p

pastuh we all pergi BULLRING mall..sebab walking distance gaks..excited plak sebab tengok ade nandos dalam tuh…perut dah lapoooo….

P1120395

tapi takder rezeki..masuk2…queue panjang kat nandos tuh..tergerak hati nak tanya…ruper2 nya nandos kat bullring ni tak halal sob sob….last2 beli fries je…asyik la makan fries…nak kembung perut hahah :p

overall , takleh nak rate best ke tidak Birmingham ni since tak dapat jalan banyak tempat…tapi dapat jalan ngan family..is more than anything kan :) tapii…dalam Bullring tuh banyak gaks sales..everywhere! hahahah that caught my eyes though hahahah since perut dah lapar we all decided nak balik London semula…asyik makan fries…mana tahan ni..heheh unless for my sisters wati & ah yang memang diet…haahah:p

IMG_0973

on the way balik..dalam train…cian budak2 kelaparan..insyirah & reeha terpaksa squeezzzeee in sebab train balik penuh! memula dorg duduk kat lantai aje ..huhuhu takper survivor..janji tak nangis2 heheheh

IMG_0980

macam2 gaya dah fareeha..seb baik kakak baik je duduk diam heheheh cer tengok aunty wati belakang tuh..hahahah dah selamat bertafakur..tengah mimpi..handbag mane nak beli gamak nye :p hahahahahah ( sorry sis..u were on candid camera:p toooottttt ) hahahah..

apa2 pun insyaALLAH ada rezeki badan sihat..kita pergi cadbury world or another side of Birmingham :) thank you Allah sampai jugak Birm..:)

ok thanks for reading !!! xoxo

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.