The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback#londonfmlytrip : Harry Potter World@ Watford !
January 31, 2016

It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.
Harry Potter and the Half-Blood Prince
- Quote by Albus Dumbledore

assalamualaikummmmm!!!!told ya…more and more kan!:p ok on 6th day ( london trip 2015 ) …a day before x’mas..we all went to Harry Potter World ! located in Watford..1 hour from London. chaffeurs ready..here we go ! Harry Potter such an alien jargon to me personally..pernah layan harry potter and half-blood prince tu je…huhuhu tapi after this tour…rase nak jugak tengok nanti filem ni…tengok kot free2 nanti. :) actually yang suka sangat harry porter ni..anak2 ajib & ani..heheh so as for me..layansss…overall..best jugak la…nanti nak beli DVD die heehe

P1120559

tq for the photographer..my hubby !! heheeh…( not in the pic )

IMG_1149

so ready to explore the incredible original film set of the legend Harry Potter !!!!

P1120571

kids with uncle saleh ! say acchiooooo ( one of the spell in harry potter ! )

P1120575

ok..more pic :p heeheh ( semua pun suke posing :p ) ahaks !

P1120602

Great Hall of Hogwarts Castle !

IMG_1172

hubby with the sweety !

P1120605

costumes used  in Harry Potter films !

P1120621

one of the largest dungeon in Hogwart Castle ..Potions Room! trying to make one ??? erkkk :p heheeh

P1120627

Need password for Dumbledore’s office ? :P come on make a wild guess :)

P1120638

insyirah tried to feel the fire heatness !!!! oh not hot …duhhhhh:p

P1120657

hogwarts train !

P1120667

MEMBACA JAMBATAN ILMU ..love the candid tho :p eeheh

P1120686

we all depan umah Harry Potter  kat Godric’s Hollow ! hah kalo dalam cerita tuh ..parents Harry kene bunuh then Harry dapat lightning-shaped scar ..hmmmm gitu rupenye :p

P1120671

anybody homee?????!!!!

P1120717

actually banyak sangat section kat dalam studio ni…and too much picture :p heheeheh

P1120740

us @ Hogwarts Castle ! –> tempat gelap…over expose jadi nye:p

IMG_1202

gune camera iphone lagi cantik erk.. heheheh..the legend Hogwarts Castle !:)

You sort of start thinking anything’s possible if you’ve got enough nerve.
Harry Potter and the Order of the Phoenix
- Quote by Ginny Weasley

ok..alhamdulillah semua pun pulang dengan gembira ! till now lom pun beli DVD Harry Potter…tunggu la suruh Insyirah je baca buku die nanti…leh die cerita kat ibu :p hahahah

Thanks peeps! XOXO :)

#throwback#londonfmlytrip : Stamford Bridge Stadium!
January 31, 2016

assalamualaikum !!! ok further post on family trip to London yo! heheeh at day 5 in London we headed to Stamford Bridge ! from our place took around 30-40 mins to reach Stamford Bridge ..costed us bout GBP 25 erkkkk :p janji sampai orang kate…experiences were priceless kan :) the weather was superb ! and we took the stadium tour…enjoy the pics peep! :)

P1120399

new boots spotted ! Dune London super comfy yet stylish :p –> posing at Edgware Road :p tourist maaaa..heheh

P1120409

the sky are blue ! love it ! spotted my bro ajib depan pintu stadium :p

P1120415

never heard he is the fan of chelsea though:p

P1120422

Qist missing in the picture ..yo!ask us bout chelsea…passsss for all i guess hahah :p

P1120437

football ibu ? is there any princesses inside this stadium ?aahahah

P1120443

and fareeha decided to take nap throughout the tour in ibu’s comfy opitai :p huwaahhh!!!

IMG_0991

hahahah sunny day during winter…dengar ke taklimat pakcik Gary bagi depan tuh ? gary ke name die ? hahhahaah

IMG_1015

steadyyy!

P1120453

P1120464

with pak long Ajib …fan of chelsea !

P1120468

hahahah when the kiddos planned to photobomb aunty Qist photo secara berjemaah :p

P1120472

hah yang ni nampak ada gaya :p

P1120484

khusyuk semua ye :p apa ada dalam tour ni? personally , if u r fan of football..chelsea.. etc..worth to go..kot me & sisters…focus to boxing day in few more days :p hahahah

P1120493

members of tour…other than our family..obviously we all paling belakang..asyik kena panggil..relax la..kiteorang banyak budak kecik..lom lagi nak angkut stroller…lom lagi budak2 berlari 2 heheheh tension je uncle ni :p hahahah

P1120485

hubby’s fav player : messi …my favourite player ? u obviously :p hahahhah

P1120499

P1120544

family pic !!!

P1120555

fareeha tido dengan enaknya !!! turun tangga naik tangga ! thank you nakkkkk…banyak lemak2 ibu dibakar :p huwaaaahhh semput ..

P1120546

nice stadium indeed ! actually if man U tuh tau la gaks…honestly tak tau ape pun sal chelsea ahhahah..tapi dulu kecik2 ayah rajin gak bawak tengok bola kat stadium Larkin tuh..mase tu abbas saad..hassan miskam terer woooo :) ))

IMG_1051

cutey fareeha with handsome abg harith :) tq harith pandai jaga reeha ..leh dapat adik lagi..girl next !heheh

IMG_1062

bye2 stamford bridge ! till we meet again :) cute sangat hadiff….!!!!

p/s : best bab shopping kat souvenier shop! hehehe

tak banyak nak citer tengok2 gambar la k hehe

thanks for viewing ..xoxo !

#throwback : tooot tooottt train..all d way to Birmingham!
January 28, 2016

assalamualaikum! yeah morning all :) sejuk nya pepagi…hubby dah g keje dah tuh . kemas umah..sat lagi nak anta Insyirah gi school ..demam den..winter2 pepagi kena anta anak…hehheheh tapi today dah ok sket..temp 0 dgrees. erkk :p so pepagi blogging best gak sebab si kecik fareeha still in her dreamland…lullaby baby..hehehehe :p hah entry kali ni sambung #londontrip…this time we all pergi Birmingham ! heheeh cam citer b4 this..takder specific itinerary..so we all terasa nak jalan Birm guna train ! ni semua kerja kita kasi redah..pagi2 tuh…terus je pergi train station beli tiket..debar2 gaks sebab ramai kate last minute camni..tiket train mahal..but alhamdulillah dapat family package..so it was about GBP18 per person. so here we go !! nak dekat 2 jam gak nak sampai ke sana…plan nak pergi cadbury world ..ruper2 nya tiket dah abes…so we all just jalan2 around train station tuh aje hehheeh sebab takut plak sesat :p if pergi backpackers ngan adults je semua lain cerita…ini…dengan baby dalam SSC ..dalam stroller etc…lom lagi sorang nak gi toilet…sorang nak susu …erkkk next time..insyaALLAH once sweet day…jelajah europe :)

IMG_0929

heheh soh en hubby posing sket..pose dalam train all the way to Birmingham :)

IMG_0926

heheh boleh tahan apps perfect cam ni..flawless giteww..i loiiiike ! heheh takyah gune qu puteh…too much mercury ?! :p
P1120345

P1120352

hah tengok bila gambar candid..begini keadaan nya…fareeha dukung…insyirah yg dh >20 kgs dalam stroller..beg bergantungan…during winter..windy sumore…erk…heheeh ini lah behind the scene before ..say cheesee..kaki silang bagai..rupernye candid kaki ‘pengkor’ hahahahahah ( orang tua2 kata kaut duit )….tapi nipis pocket datang Europe ade lah hahaha :p

Luckily ada cam street market along the way near train station tuh..so we all jalan2 slowly menikmati kedai2 yang cute sangat decoration dia:)

P1120356

P1120360

cubaan ibu nak buat pose ‘happy moment sebab ada music n kedai cute2 tuh kan.,,hahaah dengan Fareeha tergantung tuh…heheh cian reeha nak terseliuh leher tuh erkk..sorry2 !!! best aunty wati tuh kan..senyum simpul…dia free & easy..anak dah besoooo :) –> tapi dia awet mudeee kan ?? heheheh

IMG_0951

see..bila kakak yg dah besar tuh pun penat nak jalan…ujung trip ni..stroller tuh pun patah dah hahahha

P1120365

nutella+banana crepe..yummey !!! :) *** sisters love ***

P1120371

P1120375

fuhh lega bila takde SSC depan …heheheh fareeha nak jalan2…hah baru ibu boleh berposing ! ahaks taraaaa pasukan berkuda dari Malaysia hahah…cubaan wati nak samakan kepanjangan kaki dia :p nice try sis..cuba lagi :p wakakak…tina sure kate ntah ape2 ibu & aunties ni heheheh tengok2 lagi few years…tina ada tak pose gini gak :p hahaah ibu die kat sebelah tuh..model tuh…mane tak tumpah kuah kalo tak ke nasi…hehehhe

P1120378

punyalah windy arituh…tudung pun melayang2 …seb ade brooch kan..:p .hah ada carousel kat belakang tuh..Insyirah & Fareeha dah excited nak main …terpaksa la ibu turutkan..ibu pun teringin nak main…reminiscing childhood memory orang kate hehehehehe

P1120383

before start..say cheese yeahhhh :) reeha dah nak pandang camera..excited sangat die :)

P1120390

fuhhhh..game pusing2 ni not for me anymore….pening mak aihhhh…nauseated ..berpinar2 huhuhu ( syndrome middle age ke ??? :p )

P1120393

we love the hot choc from pret !!! yummey! :)

IMG_0963

lets the kids explore the world :) tak beli apa pun..tapi hati tersangkut dengan musical box kayu tuh :)

IMG_0964

fareeha was trying to expose the trick ! hahahahah cuak :p

pastuh we all pergi BULLRING mall..sebab walking distance gaks..excited plak sebab tengok ade nandos dalam tuh…perut dah lapoooo….

P1120395

tapi takder rezeki..masuk2…queue panjang kat nandos tuh..tergerak hati nak tanya…ruper2 nya nandos kat bullring ni tak halal sob sob….last2 beli fries je…asyik la makan fries…nak kembung perut hahah :p

overall , takleh nak rate best ke tidak Birmingham ni since tak dapat jalan banyak tempat…tapi dapat jalan ngan family..is more than anything kan :) tapii…dalam Bullring tuh banyak gaks sales..everywhere! hahahah that caught my eyes though hahahah since perut dah lapar we all decided nak balik London semula…asyik makan fries…mana tahan ni..heheh unless for my sisters wati & ah yang memang diet…haahah:p

IMG_0973

on the way balik..dalam train…cian budak2 kelaparan..insyirah & reeha terpaksa squeezzzeee in sebab train balik penuh! memula dorg duduk kat lantai aje ..huhuhu takper survivor..janji tak nangis2 heheheh

IMG_0980

macam2 gaya dah fareeha..seb baik kakak baik je duduk diam heheheh cer tengok aunty wati belakang tuh..hahahah dah selamat bertafakur..tengah mimpi..handbag mane nak beli gamak nye :p hahahahahah ( sorry sis..u were on candid camera:p toooottttt ) hahahah..

apa2 pun insyaALLAH ada rezeki badan sihat..kita pergi cadbury world or another side of Birmingham :) thank you Allah sampai jugak Birm..:)

ok thanks for reading !!! xoxo

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.