The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

familiatrip ~ very early spring! heheh ( part 1 )
April 2, 2016

assalamualaikum !!! lama tak menaip ni..banyak gambar nak update ..weeheee heheh:)  now already spring time ! yippie..bunga sana sini :) post kali ni nak citer sal trip family ke Geoje ! hehehe alhamdulillah seronok sangat ! thanks to mak ayah ikah & hubby , Arif , Ucu Ana & Ibu Ani sudi datang rumah kami kat Geoje ni ..rezeki2 :) best bila ramai2 ada kat rumah..meriah ! seronok la Insyirah & Reeha ramai nak layan kerenah dorang tuh heheeh seminggu gaks my hubby & Insyirah bercuti dari kerja & sekolah heheheh anything for the family kan ! nothing to lose ! :)

ni kire 2nd time mak & ayah datang Geoje la …and 1st time for the rest . Ayah pun datang sekejap aje…busy2 heheheh..

P1130485

dorang sampai pagi tuh..petang pas lunch dah plan nak pergi pasar Tongyeong…heheh searching for all the fresh fishes & clams…yummsss :)

IMG_4003

tepi pelabuhan Tongyeong :)

P1130510

ye itu adalah baby octopus ! masak sambal sedap tul ! heheheh yerp they still moving ! hehehhe euwww ahaks ! tapi kami beli lala + kerang +kupang + scallops eehehe plan nak berpicnic esoknya tuh heheheheh

The next day pepagi pas breakfast..prepared lauk untuk picnic plak…puas fikir mane la nak picnic sebab macam hujan renyai2..plus sejuk kat luar tuh!! heheheheh last2 bawak family gi picnic kat Victory Park , Okpo! heheheh kebetulan ada ala2 pondok kecik kat situ…tempat kami berteduh and mulakan activity berkelah heheheh seronok sangat! ada lauk yang memang masak kat rumah..kiteorang bawak jugak mobile stove heheheh masak atas tuh ! hahhaha

P1130522

sejuk2 hujan2….dapat makan ramai2 macam ni memang best!!! :)

IMG_4016

ala2 rancangan memasak outdoor uollssss! heheheheh chef masak clams soup..sedap ! marvellous !

P1130523

heehhe tuhla port picnic kami petang tuh heheheh best atas bukit…:p sebelah tuh cam ada tempat exercise & small playground..Insyirah & Reeha dah kenyang..main2 plaks :p

IMG_4025

Princess Reeha posing :)

Pastuh we all jalan2 keliling pulau ni….then we all bawak family ke Chilchendo Island…pulau kecik yang connected dengan Geoje Island. NAk ajak dorang mengopi heheheheh

IMG_4052

P1130554

Insyirah seronok sangat la main dengan tongkat Opah Ibu tuh..heheheh mase baru sampai Opah Ibu guna wheelchair…me & hubby risau jugak nak bawak jalan2..sebab Korea ni berbukit bukau…most of the places..jauh kena jalan or daki bukit . But Alhamdulillah sampai Korea nampak gagah Opah Ibu :)

Oh berdepan ngan laut ni ada coffee shop yang best! eheh Schumann & Clara ..suke walnut cookies die..heheh dah 3-4 x actualy kiteorang datang sini…owner die pun dah kenal kiteorang eheh

IMG_4120

once weekend..if takde plan nak pergi mana2..kiteorang suka pergi kedai ni..u can have good drinks with great ambience! depan tuh laut oo..cantik sangat :)
P1130549

hand drip coffee kenya ..hubby suke! well im not a coffee geek hheeh saya suka kat cawan yang cantik ni je heheheh and ayah tengah layan makan toast bread & strawberry jam :)

IMG_4124

cookies tuh yang saya suka heheheheh :)

esoknye tuh ayah dah nak balik to Kl..flight petang..so sempat lagi la kami jalan2..bawak dorang naik cable car hehhehe actually dah 3 kali naik cable car ni hehe..but its ok..with different special persons..why not hehhe

P1130588

foggy pagi tuh…so tak dapat clear view..tapi takper..to be together with family is more meaningful kan :)

P1130596

my hubby & his daddy :) dua2 handsome :)

P1130600

Insyirah overwhelmed with love & happiness ! :)

P1130607

give a pose in fornt of cable car :)

P1130615

sweetest couple ..Alhamdulillah im so blessed to be part of his & her family ..dapat menumpang kasih :) the persons who are so strong & have beautiful hearts ..may Allah always bless both of you , Mak & Ayah :)

P1130619

with Ibu Ani ( she is Ayah ‘s elder sister ) .. sangat terror memasak..dulu selalu sangat masak laksa johor for me !!! thank u sangat2 ! this time cuti saya pulak memasak untuk para tetamu..memang tidak sesedap ibu or mak masak…heheh sorry ! :) actually dah 2 tahun tak jumpa Ibu heheh terubat rindu :)

P1130624

me & princesses with their lovely Wan Chom.. yang always cute! :)

P1130627

P1130660

ok babai ! nanti kami datang lagi InsyaAllah :) oppssss kena gerak cepat takut Ayah tertinggal flight hhehehe thanks Ayah for coming & hope u enjoyed the short getaways with us here..we love you Ayah ! :)

next 2 days cuma jalan2 shopping2 hheheh Makteh Ikah & Pakteh Ikah plak honeymooning kat Seoul hehhe

P1130683

P1130685

Ibu Ani , Mak & Ucu Ana shopping sakan di Nampo-dong hhehehh sihat betul Ibu Ani bila shopping..tongkat pun dah transfer kat Ucu ekekeke

P1130699

heheh teman mak shopping kat Busanjin hehhe candid pic by hubby ..girls and her thingy hahahah serious habis bila shopping :p actually tengah guna translator apps tuh hahah :p

P1130710

taraaaa..dah penat shopping ?? heheheheh we want moreeee ahaks

The next day tuh..since mak , Ibu Abi & Ucu Ana aje…kali aim nak ajak jalan2 keliling pulau Geoje je :) That morning , the weather was just perfect! berdoa dalam hati hope adalah bunga2 cantik ..since mak peminat bunga yang tegar :) tapi sebab end of winter..takut bunga2 still memalu nak bloom kan :) ok takpe..joms jalan !

P1130717

belakang tuh actually ada beautiful dam ( empangan ) ! cantik seriously rasa macam kat Switzerland ! tapi sebab susah nak park kereta..ni je tempat yang ada pitstop :) peace everybody :)

P1130721

Alhamdulillah ! terjumpa satu tempat penuh ngan bunga maehwa ( apricot flowers ) ..even not full bloom yet..with beautiful sky ..beautiful persons of course..perfect picture :)

P1130757

Fareeha baru bangun tidur terus cergas ! heheheh Kakak Insyirah busy captured those flowers hheheh

IMG_4193

Comel kan :) )))

IMG_4200

yeah ! me + mak with beautiful apricot flowers ~ Geoje 2016 :)

IMG_4202

IMG_4196

Abang with his beloved mom !! Always be a good son to your mom dear…she is your everything !:) To Mak & ayah too .. thank you for raising such a good son..how lucky I am for having him as my husband:) Your health..your happiness..always in our dua’ Mak:)

IMG_4206

IMG_4214

Thank you mak for this picture !!! was so ‘malu ‘ bila mak offer..’meh mak amekkan gambar suhaila & abang ‘..hehhehe yela takkan nak mintak tolong mak plak amek kan gambar kami kan..hehehehe tapi rezeki dapat mak mentua yang so sporting ! hehehe thank you again mak :)

IMG_4218

Insyirah took selfie with Fareeha ! hahaha cute!

IMG_4226

IMG_4229

Both of them love flowers ( ikut Wan Chom ) heheheh esp fareeha :)

Memang banyak sangat gambar bunga yang cantik !!! rase semua nak masukkan dalam ni heheheh Enjoys ! Bunga maehwa apricot flowers..usually lasted only for 1-2 wks..then dia gugur..so nanti keluar plak daun & buah apricots..unik kan! :)

P1130739

P1130740

Close up maehwa ( apricot ) flowers ! SubhanaAllah! :)

Since banyak lagi nak spam gambar heheheh ..nanti kite sambung next part ye ! heheheh

Thanks for reading /browsing ..XOXO ! salams:)

pleasant evening @ Bamboo Park , Geoje-Si :)
February 2, 2016

assalamualaikum !! hye ..another entry after another yeah :p so last weekend..we spent our saturday strolling around Nampo-dong ..lunchy at Jagalchi..hehehe then there came Sunday…kiddos persistently asking for outdoor activity ; playground ! grrrrr…during this winter our outdoor activity kinda limited..sejuksssss! nak pergi any playkids dah boring..weekend summore sure ramai sangat huhu

suddenly my hubby suggested to go for Bamboo Theme Park..heard of it long time ago..cuma belum pernah sampai. temperature around 6 to 8 dgrees..should be ok for the kids :) after zuhur prayer…here we go ..set on the GPS…oooo only 17 km from our house!! weeet wweeettt ! dekat aje la hai :p

Sampai je..actually i din expect anything…just nak spend quality time with hubby & kids :) jalan2…sejak jadi housewife..memang tertunggu2 weekend…sebab kitchen off day..then jalan2 heheheh:p so the entrance fee only 2k won per person..fareeha free :p heheh kat main entrance tuh dorang sediakan bamboo slides..Insyirah& Fareeha excitedly play it….non stop sampai tak nak pun naik atas kat bamboo forest tuh..huwahh!!

IMG_2523

IMG_2524

seronok sangat..ntah bape kali la dorang main…at first takde pun kids lain heran nak main..tetibe tengok insyirah & fareeha punya layan..then dah mula queue up…so bagi depa plak try…:)

IMG_2520

starting point :) checked !

once masuk je…subhanaALLAH !!! the smells of ructic bamboo…the greenery view…then ada sunlight in between the bamboos…lawa sangat! rasa jatuh cinta tempat ni ! heeheh tapi dah jalan ngan dua org budak kecik…takleh nak appreciate sangat heheheh they keep asking about animals…nak playground huhu ..kot berjalan berdua ngan mr hubby..leh la pegang2 tangan sambil merancang masa depan :p heheheheheh lupa kan suhaila hahahah tuh hah insyirah ajak racing…ooo kat sini jalan berbukit2…menyesal plak pakai doc marten yang quite heavy ni :p

IMG_2515-001

IMG_2517

P1120803

boleh tulis untuk kenangan2an..ala2 love lock kat tower2 tuh..tapi masa ni takde plak orang jaga..we all pun takde plan nak tulis heheheh

P1120815

hahah cobaan nak posing ala model wakakak..awkward…:p failed ! toot!

P1120808

tengah nak posing2 konon nak buat portraiture….

P1120823

semput hah ibu nak kene racing plak..dah la naik bukit :p

P1120821

nak posing ala2 ballerina plaks..heheh layankan…:p

P1120827

ibu & princesses !

IMG_2546

ayah & princesses ! heeheheh

IMG_2556

so jalan n jalan lagi..supposed die tulis 1 km…

P1120839

track yang disediakan :)

P1120842

keep walking ayah :)

P1120846

P1120850

P1120865

Allah the Greatest Creator! subhanaALLAH :)

jalan2 terjumpa pondok..Insyirah dah ready nak ajak makan heheheee normally kiteorang bawak bekal…tapi tadi kat entrance die tulis no foods allowed ..so tinggalkan aje roti2 dalam kereta huhuhuh…

P1120870

P1120852

sara insyirah @ 5 years 4 months :)

IMG_2561

ok..ada vendor machine…dapat beli air :)

P1120854

dari sini boleh dapat view yang cantik…maafkan mrs photographer ni…sebab guna camera handphone aje :p heheheh

P1120873

kids were trying kinda musical instrument made from bamboos …

P1120876

my turn !!! tak reti main pun :p heheheh

P1120889

supposedly ada lagi track naik atas…from the brochure yang kiteorang dapat ada few activities kat atas lagi…but then insyirah dah cranky nak balik…lapar huhu…nak chukumi !! :p

so…terpaksa balik..heheheheh

P1120883

eceh cobaan nak jadi model buluh:p

IMG_2570

overall …i love this place !well recommended to those yang datang pulau ni…few months left..much more to explore !

ooo fyi..next to this theme park ada..cute little cafe …korea memang penuh dengan cafe yang cute2..!!!

taaaraaa..zoo coffee …:)

IMG_2576

ada jual gelato ice cream gaks !

IMG_2583

see banyak animals see…dun weri they wont bite:p eheheheh

IMG_2581

P1120896

P1120898

kids playing with stuff animals :)

P1120909

adik fareeha @ 3 years old !

IMG_2588

see what we have here !! teatime…after about 1 km walking…we need to replace all d calories :p ahahahah yummey ! waffle ice cream..caramel macchiato for him..and gree tea latte for me !! :)

grapes picking & cosmos flower festival in Geoje!
September 22, 2015

Assalamualaikum !

Last Saturday , 6 families ( friends in Geoje ) convoyed to Dundeokmyeon 1/2 hours from our house.. for grapes picking !!! ! ! the grapes were just crunchy & juicy! ….seronok petik anggur pepagi hehehe  we need fresh air !! :)

P1090407

kami tak sabar nak petik anggur..before petik anggur..kita petik gambar satu naaaa…buat kenangan heheheh tengok belakang tuh sawah padi yang luas menghijau?? ooo menguning mungkin hehheeh

taraaa…see ..big fresh grapes in Geoje Island !!!! mase tengok tak sabar2 nak makan..nak tau manis ke tak ..hehehehe

P1090494

P1090493

as good as it looks..the grapes were great ! crunchy juicy manis nyum nyum ! heheh makan kat situ free ye..tapi if nak petik the whole bunch tuh…kene bayar 5k won .

P1090416

 pepagi dah nak grapes picking kan..fareeha still in her dreamland…sangat senang la ada opitai ( babywearer ni ) hehhe tapi sebab die pun dah makin besar..terase gaks la berat die heheh but i still can enjoyed the grapes picking..:p

P1090431

 cutie munchkin Rafael ..nak grape tuh!!!

P1090470

 fareeha excited ..sedar2 die dalam ladang anggur !! heheeheh

P1090447

P1090488

us with ahjummas:)

P1090508

jom petik anggur ye !! hehheeh

P1090496

 those kids yang super excited dapat jumpa kawan2 :)

P1090409

cute pose from kiddos !!

P1090517

ok adik..next time kite datang lagi sini k :p

Keluar dari ladang anggur tuh ade sawah padi yaawwww! heehehe

P1090528

dari dulu teringin nak bergambar kat tengah2 bendang padi…tercapai juga akhirnya ! rupernye Allah bagi peluang kat bumi Korea :) alhamdulillah !

oo mase nak balik tuh..ahjumma tuh bagitau kebetulan ade cosmos flower festival nearby..kire less than 5 mins dah sampai..so tanpa melengahkan masa …hehehhe kami pun layan bunga plaks :)

P1090575

P1090534

P1090546

P1090556

P1090551

actually kat hujung2 tuh lagi lebat bunga die tapi dah malas nak menapak :p hehheh

P1090579

P1090589

P1090594

 When Insyirah strikes a pose :p

kakak Insyirah sekarang hardly to ask for a family picture bila dah jumpa kawan2  hhehehe

P1090591

Happy kiddos…semua pun nak explore heheheh

P1090597

 Adik u want a flower too? :)

P1090602

Dancing time !! :)

So , alhamdulillah ! fruitful day for me !! dapat experience petik anggur..jumpa paddy field..jumpe bunga cosmos…jumpe kawan…hubby & anak2 happy:) tq Allah atas nikmat ni :)

Thanks for reading ! XOXO

sara insyirah is 5!!!
September 21, 2015

Assalamualaikum …wahh after long silent..how i miss blogging..tapi banyak sangat commitment lain..bulan puasa..then raya..then few things came up in between ..but alhamdulillah here I am..blogging:p

well today , i want to share my experience heheh chewah…organised my daughter birthday party heheheh alhamdulillah it was a success for me !!yippie!! Dari dulu teringin la nak buat birthday party untuk anak..heheh tema frozen ke..ana muslim ke…tapi dulu my daughter kecik lagi ..rase if buat pun die takleh nak appreciate the happiness heheh cake cutting ceremony hheheheh ( dulu kecik2 ibu tak merase semua tuh ) heheh so, most of the time if bday dorang we just bought cake and ajak family terdekat je..tak pun just wish je heheh ntah die faham ke tak:p ( of course sentiasa doakan dorang selalu sihat..jadi anak solehah…cerdik pandai..baik hati…hormat orang tua ..murah rezeki..berjaya dunia akhirat …doa ibu untuk anak2 everyday !)

So , since dah jadi surirumah sepenuh mase..meronta2 rase nak  buat a small bday party for Insyirah / Fareeha hehehe if kat Malaysia sure dah cater je kat orang..and order cake online kan hehehhe . So , dengan sokongan suami tercinta morally , financially of course and technically hehehhe alhamdulillah impian ku terlaksana! thank u ya Allah :) Here are those pictures sepanjang majlis birthday Sara Insyirah . Small party but meant “really big’ to me !:)

Decorations by my hubby..rajin sangat printkan all the alphabets..make sure they were in the right alignment hehehhe

tiup all the balloons….hehhhehehehhe

P1090638

P1090640

 Simple goodie bags for the kids !!

P1090616

rainbow cake by me !! hehhe memang la comot..1st time ni buat hahah berkobar2 nak gak buat birthday cake sendiri untuk anak :p study macam2 resepi kot…hahha but hey guess my ilmu in baking was increased !!!! those alien jargon…water bath..frosting..beza icing sugar ..castor sugar..hahhaha then frosting tuh satu lagi memang memerlukan kesabaran yg sgt tggi hahahhaha memeningkan :p thanks to all my friends yang tak jemu2 melayan soalan2 yang tak baper cerdik  daku hehehhe ( thanks my smsj’s frens..wawa a great baker ( sila layan FB die bakebyazwa ) .. geng2 kat korea ni ..ayin ..aina..naz..d..ida..n jihan ) smer infos uolls…i digested ..n taraaaaaa alhamdulillah jadi ! happy! Insyirah pun happy tabur all the sprinkles :)

hah ape menu untuk all the guests ?? heheh soto ayam !! begedil..& nuggets ayam sangat mudah buat dengan adenya food processor ..thank mr hubby!! muahsssss….heheh die dah requested nak patty burger plak :p oo ade spagetti goreng..and kawan2 pun contributed foods hehhehe ade donut ball..congobars..karipap..kuih lapis…bubur kacang..spagetti carbonara..etc ) thank u uolls !!!

P1090658

 Insyirah la yang paling happy sebab ramai kawan2 datang..ade Kasih ..Nabilah ..Bella..Sara..and ramai lagi hehehhe Adik die Fareeha enjoying herself..and surela asyik nak cari ibu hehehhehe

P1090686

 The face expressions were priceless !!! tengok ayah hidupkan lilin2 tuh :)

P1090688

P1090691

P1090700

Happy 5th Birthday to my dear Sara Insyirah Binti Mohd Khairil :) She was born on 27th August 2010 …and now already 5 years old !!! We love you to the furthest galaxy & back ! Ibu & Ayah sentiasa doakan Insyirah berjaya dunia & akhirat kakak !

P1090706

 heheheh seronok sgt tengok rainbow colours tuh hehehe not that kemas hehehe tapi ok la :p and hubby kate rase die yummeyyyyy !! hehehe

P1090667

 Me with Fareeha !!! Nanti kite buat untuk adik plak ye :::)

P1090723

Insyirah & Fareeha with the buddies !!!

P1090729

 Thank you korang sudi datang !!! TQ for the presents ! For us  , ni la waktu paling best dapat berkumpul and chit chatting hehhehee

P1090739

Ade rezeki kita jumpa makan2 lagi heheehe

Seronok sangat arini..berjaya masak untuk tetamu..berjaya buat rainbow cake for Insyirah ! hehhehe alhamdulillah…:::)

ok thanks for reading ! XOXO

bro’s visit (finale) : cherryblossom~ Jinhae,South Korea
May 27, 2015

assalamualaikum!! wink wink…finale ye heheeheh ok after 4 days in Seoul..we all travelled back to our place in Geoje . We cant find much cherryblossoms kat Seoul. So tried our luck…pergi area Jinhae..banyak cherryblossoms kat situ heheh. Actually cherryblossoms ni blooming about a week aje …. pokok yang daunless tuh…akan kuar bunga2 kaler putih ..or light pink…hah mase tuh la cantik kalo nak bergambar heheheh..tapi since dah macam lambat sikit kiteorang pergi..banyak yang dah gugur ke bumi :p

So , sampai Jinhae kiteorg google nak pegi Gyeonghwa Station ..taraaaa…masih ramai yang merakamkan moments indah ..ecececeh…dengan ber’background’kan cherry blossoms :p

P1060167

Hah sebab ade 3 cameramen ..so mata masing2 lain2 arah hehehehe

P1060168

Ok , the guys pun nak gak k:p

P1060173

cantik tak gambar ni ????..heheh well , test skills on photography! plus model2 die cantik..so gambar pun cantik :) btw mase hari ni..bday Qist..hehheeh happy birthday Nor Iryani…moga sentiasa dilindungi ALLAH ..and bahagia ngan Dik Dodey :p sentiasa…and dikurniakan anak2 yang solehah ( so far Izzara) ..and more to come insyaAllah :)

P1060194

Haiya..heroku tutup mata pulak heheheh..takper..tetap hensem tuh ahaks!

P1060265

P1060206

Me with my 2 princesses :)

P1060254

Cherryblossoms banyak dah gugur..and pucuk2 daun dah mula keluar..:)

P1060231

Pretty Insyirah with beautiful Aunty Qist …with big cotton candies…yummmey!!!:)

P1060204

P1060263

P1060241

The sisters ! sara insyirah & lil sister mysha fareeha :)

P1060247

Gambar mereka yang di’photobomb’ oleh Acu !!! Acu asyik senyum nampak gigi…iklan gigi ke ape :p hahahahah

P1060255

Qist & her sister Jihan ….and big hubby hahahahahah :p

P1060257

sister ‘s chat :)

So , pas posing2 kat Gyeonghwa Station tuh….we all pergi plak kat Love Bridge..memang aim nak tengok cherryblossoms kan..so bagi puas hati :p hahahah teringat makcik ,Tam kata…takder bunga lain ke kat sini? hahaha

Normally ada cherryblossoms festival kat area sini..tapi masa kiteorg pergi dah lepas la…but the decorations semua still ada..cantik sangat !

P1060304P1060321P1060335P1060339

P1060299

heheheh awat serius sangat muka hubby i ni ? kelaparan ye ? :p hehheh ke kekenyangan sebab baru pas makan chukumi yang sedap kat area sini :)

P1060303

Buat aksi senget..me’remaja’kan gambar namanya:p hehehehe

P1060308

Dah towards petang…tudung pun dah senget2 nak kena dukung si adik la…Jihan & Apip gak yang in ‘honeymoon mood’ :p hehehehe

P1060315

tak banyak gambar Izzara hehehe sebab dia syok je tido selalunya..maybe cuaca pun sejuk je kan..suka la die beradu :) ))

P1060317

 Yay !!! i love this picture so much!! * wink wink * because i love him so much :) Thanks sudi jadi driver terhormat sepanjang percutian ni..cian dia heheh..

P1060341

 Ok heheh at last ada gambar berdua ngan my lil bro Aidil…heheheh we all ade 5 siblings..me 2nd last & ad is the youngest…3 lagi abang& akak2 ku jauh sket umo dari kami..so mase kecik2 ngan Ad ni la ke mana2 hehehhe and dia jugakla adik yang banyak sangat tolong .. tolong pergi kedai..macam2 la…die kuat bebel..tapi hati baik..sure tolong gak..thanks alot !!! walaupun tak pernah cakap…of coz me sayang my adik hahaahahah:p

P1060353P1060359

 My lil Sara Insyirah yang suka posing tak pandang camera:p hahahah verangan memanjang :p ikut sape la gini …

Ok so demam cherryblossoms was over…penat dah bergambar ngan cherry blossoms heheheh so the next day ..since last day dorang kat Geoje…we all just jalan2 Windy Hills & tengok dolphins show kat seaworld :)

P1060379

P1060384

Cantik tempat ni..sesuai ngan nama dia Windy Hills…memang sangat sejuk…windy windy :p ok Acu budget titanic :p hahahah ooo takder banyak gambar..sebab bawak camera yang battery flat:p huhuhuhu

The next day dorang balik…thanks for coming Ad , QIst , Jihan & Apip..jangan serik ye datang rumah kiteorang.Hope korang happy ngan percutian ni :) Thanks & sorry for everything!

Thanks for reading peeps! :)

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.