The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

springKorea2016 : JINHAE cherryblossoms festival 2016 :)
April 23, 2016

Assalamualaikum !!! morning :) Hujan pagi ni ..sejuk…rasa cam nak balut diri ni dalam duvet …Fareeha & Insyirah still sleeping..hubby dah pergi kerja tadi…ni je pun mase boleh tengok blog ni :p heheh taaaarrraaaaa make a wild guess…where was this place ???? like seriously? cantik camni…yeah it is!!!! gebu2 bunga tuh…cherryblossoms y’ollllllssss heheheeheh

NIC_6065We were at Gyeonghwa Station , Jinhae , Changwon !!!

Actually , last year we went here twice…1st with my aunty’s family….tapi tak pergi kat stesen keretapi ni….2nd time pergi with my bro’s ..tapi dah hujung2…cherryblossoms banyak dah gugur…tapi discussed ngan hubby this year jalan2 tengok cherryblossoms yang dekat dengan rumah aje la :) some more if pergi mase festival….kereta macam semut !!! penuhhhhhh!!! jem ! Tapi , perancangan Allah itu yang terbaik kan..tetibe hubby kata…jom la kite pergi Jinhae ..lagipun kita dah nak balik Malaysia for good soon !!! me like ??? lets GOOOOO !! heheheh kiteorang pergi weekday masa tuh…hubby ambil cuti…( thank u dear…terharu sebab u sanggup guna annual leave u nak bawak i tengok cherryblossoms …sayang ketat2 heheheheh )

Weekdays pun orang ramai..tak tahu la weekend camne :p heheheheheh

P1140352

The cherryblossoms were looking pink !!! pokok dia rendang2…tengok betapa ramai manusia heheheheh mostly locals pun..

actually on the way to this place pun…memang area Jinhae ni penuh ngan cherryblossoms..ade pinky ..ada white…seriously cantik! sebab full bloom mase ni ..subhanaAllah !!!

NIC_6027

Suasana kat Gyeonghwa Station …spotted Insyirah & Fareeha :)

IMG_5674

Wow..ade bubbles lagi…Insyirah called this..bubbly shots hahahahah pandai2 je kan :p memang anak Ibu pandai :)

Hah..tuh la Korail Train yang sangat glamour…if pergi Jinhae ni surely orang nak amek gambar kat keretapi tuh…..with cherryblossoms as a background…tapi beratur actually orang nak bergambar situ…( to Koreans ..keretapi & those cherryblossoms symbolized their beautiful journey of life ..but life is short..so cherish it while it lasts )IMG_5685

NIC_6076

Sebelah keretapi pun boleh hehehe :p thank you Kakak Insyirah…u made this picture bubbly ! haahah ( trying different lens with different camera )

NIC_6118

Bila dah kat perantauan…perasaan ‘proud to be Malaysian’ memang ada..hehehe rasa happy bila nampak bendera MALAYSIA :) ni rasa nak menyanyi…jalur gemilang..lalalala..sila sambung sendiri lagu itu..hehehe

P1140386

Told ya…semangat nak mengabadikan bendera Malaysia :)

IMG_5698

Jejaka Malaya !! he’s mine :)

ok selebihnya memang posing2 je kat sini..capturing the best memories with cherryblossoms :) enjoyss…

IMG_5708

We were tilted by Sara Insyirah heheheh creative dia amek gambar :p heheheh

IMG_5693

IMG_5711

kiteorang struggle la bergambar gilir2..tetiba ade Korean yang baik hati ..nak tolong amek kan gambar satu family :)

IMG_5688

ni orang nya! heheeh thank you so much ! Dia pulak mintak nak bergambar dengan Insyirah & Fareeha heheh Fareeha cam pelik napa aunty excited sangat :p haha

NIC_6070

heheheh posing berangan…sebab soh mengadap matahari nak dapatkan lighting cantik :p seb la pakai sunglass tuh..or else mendidih mata ku :p hehehehe

NIC_6094

No wonder ramai orang datang sini…the such beautiful view ! Unique nye cherryblossoms !

P1140355

Macam2 la dia nak beli :p hehehhe

P1140372

P1140379

Fareeha always with dresses ..everytime lepas mandi..she will be the one yang pilih baju dia nak pakai ..( kadang2 penat ibu dah prepare baju nak matchy2 ngan kakak huhuhuhu )

P1140407

P1140412

Doraemon kan ni ? bukan supposed kat Jepun ke ? heheheh Doraemon pun melancong ke Korea kot:p heheheh

So ..penat dah gambar2 tengok cherryblossoms…perut dah lapar…plan nak pergi lunch…ternampak plak ahjussi jual monopod..manual…3kwon aje..~rm10 …sebab nak selfie tak berapa pandai…una monopd maybe senang …try jap..:p

IMG_5729

IMG_5773

hehehe macam gambar honeymoon dulu2 masa baru kawen :p

IMG_5763

say kimchiiiii :)

Insyirah and Fareeha buat hal sendiri main2 tepi tuh ..kat korea tak risau biar anak main..in term of safety..Korea one of the best! Moga Malaysia pun macam tuh jugak nanti..amin :)

Ok jommm makan…lapo2…hehehe so we all pergi makan nasi goreng kat one of halal Indonesian restaurant …frust takde jual ayat penyet huhuhu tapi okla dari takde kan..alhamdulillah :)

Perut kenyang..dah solat…hubby ajak pergi Love Romance Bridge of Jinhae yang famous tuh :) ingat macam dah malas…but dah alang2 sampai Jinhae..jomssss:)

P1140473

Taraaaa…speechless cantik! :) subhanaAllah !

P1140452

Cherryblossoms in memory ! :)

IMG_5818

IMG_5837

IMG_5834

NIC_6333

Jalan2 bawah pokok cherryblossoms…banyak jugak yang dah gugur pun …

NIC_6291

P1140434

Reeha bila posing heheh cian gigi reeha..nanti balik Malaysia kita jumpa dentist k sayang :)

P1140435

Prince Korea ke tuh reeha ? hehehehheeh

P1140449

Kakak hovvvverrr sangat posing tuh :p

P1140467

heheheh ni la dua beradik…kejap baik..kejap gaduh ahaks !  Insyirah love to tease Fareeha heheheh suka tengok adik dia nangis…tapi dia sayang..really protective :)

NIC_6366

heheh even dah kepenatan..baju pun tali dah terbukak hhahahah tapi tetap posing :p

So , ada playground kat situ…melayan Fareeha & Insyirah main …dorang dah penat jalan2 amek gambar…so kena banje dorang main plaks…main swing..tagging ….heheh janji dorang happy..upah coz they really behaved..both are my great daughters!  :)

P1140485

Patting a lil rabbit ! :)

ok..no more cherryblossoms…insyaAllah ada rezeki..sihat..panjang umur…maybe boleh datang Korea lagi nanti :) Thank you Alla syukur sangat2:)

balik kepenatan,..tapi im the happiest girl !! thank you mr hubby ..love u so much ! :)

XOXO :)

springKorea2016 : amazing cherryblossoms in Geoje!
April 19, 2016

Assalamualaikum !!! seronok tengok blog sendiri yang penuh dengan bunga :p hehehehe Alhamdulillah ! cherryblossoms was full bloom around 7th April 2016 onwards ! MasyaAllah SubhanaAllah ..memang cantik !!! the whole tree turns white with shades of pink!!! memang la lawoooo nooo ( kuar dah bahasa johor..yup..im Johorean ) :)

P1140118

Cantik kan !!!  this year plan taknak dah pergi cherryblossom festival..cannot handle the traffic…etc. Plus  near our new home in Gohyeon…ad beautiful spots full of cherryblossoms ! near Geoje Samsung Hotel ! Actually tempat ni dari dapur umah boleh nampak..everyday la jenguk…hahah tengok dah cantik belum heheheheh

P1140128

Ok..whats so special about these super beautiful cherryblossoms ???? cherryblossom  or sakura ke..they are the same flowers indeed ! To Japanese or Koreans…cherryblossoms or sakura like represents the fragility and the beauty of life . Kehidupan dunia yang indah tapi hanya sementara . Cherry blossoms ni bloom once a year ! and they are can only be cherished for about a week ! Pastuh gugur la bunga2 tuh ..huhuhu

IMG_5485

Masa ni Fareeha tidur…so dapat la ibu die posing dengan cherryblossoms! heheheeh  The view was amazingly scenic ! Full bloom !!!

P1140057

P1140066

Lucky me ! sebab hubby rajin layan ahaks ! ;p

P1140070

P1140102

P1140091

Love the pic ! I love your smile Kakak!

P1140086

IMG_5489

IMG_5499

Thank you for miss photographer !! Sara Insyirah ! hehehe pandai snap kan picture ibu & ayah ! :)

P1140110

Ayah ensem with beautiful daughter ! Daddy’s girl :)

P1140126

hehehe Adik Reeha baru bangun tidur :) cian kene tinggal erk..heheheh

IMG_5505

so sepanjang jalan ni…full bloom of cherryblossoms ! we all jalan2 ambil udara segar Korea:)

P1140142

adik still sleepy :)

P1140138

P1140139

P1140325

P1140159

P1140149

jalan clear…amek peluang bergmbar tengah jalan :p heheh

IMG_5541

P1140224

Fareeha always with the crown …( erkkk…) heheheh

P1140214

IMG_5549

our family picture of the day :)

IMG_5520

oh another family picture di bawah pohon cherryblossoms :) nampak tak apartment nun belakang tuh ? hah kat situ rumah kiteorang STARHILL APARTMENT ! heheheh

ok ..actually the whole Geoje Island pun banyak cherryblossoms blooming on that particular weeks:) budak2 dah melayan ibu & ayah spring hunting…so kena cari playground untuk dorang main plak :)

We all pergi Victory Park , Okpo ….situ pun banyak cherryblossoms! indah sungguh ciptaan-Mu ya Allah ! :)

P1140272

Insyirah & Fareeha were having fun in the Victory Park…kelihatan ayah di bawah cherryblossom ye :p heheheheh

P1140265

P1140260

P1140293

Apelah ibu bebel2.heheh surely nak dorang slow2 turun takut jatuh :p heheheh ibu love both of u so much!

P1140277

yeah….can feel the aura of cherryblossoms…no wonder all people from other countries nak sangat tengok sakura or cherryblossoms..they are beautiful in real ! and they arent last for long time….minggu tuh asyik hujan..and gugurlah bunga2 ni bersama2 hujan dan angin….till we see you again cherryblossoms…bila lagi agaknya…leave it to Allah..ada rezeki insyaAllah :)

Alhamdulillah terima kasih ya Allah :)

happy me !!!! :) :) :)

thanks for reading !

xoxo !

bro’s visit (finale) : cherryblossom~ Jinhae,South Korea
May 27, 2015

assalamualaikum!! wink wink…finale ye heheeheh ok after 4 days in Seoul..we all travelled back to our place in Geoje . We cant find much cherryblossoms kat Seoul. So tried our luck…pergi area Jinhae..banyak cherryblossoms kat situ heheh. Actually cherryblossoms ni blooming about a week aje …. pokok yang daunless tuh…akan kuar bunga2 kaler putih ..or light pink…hah mase tuh la cantik kalo nak bergambar heheheh..tapi since dah macam lambat sikit kiteorang pergi..banyak yang dah gugur ke bumi :p

So , sampai Jinhae kiteorg google nak pegi Gyeonghwa Station ..taraaaa…masih ramai yang merakamkan moments indah ..ecececeh…dengan ber’background’kan cherry blossoms :p

P1060167

Hah sebab ade 3 cameramen ..so mata masing2 lain2 arah hehehehe

P1060168

Ok , the guys pun nak gak k:p

P1060173

cantik tak gambar ni ????..heheh well , test skills on photography! plus model2 die cantik..so gambar pun cantik :) btw mase hari ni..bday Qist..hehheeh happy birthday Nor Iryani…moga sentiasa dilindungi ALLAH ..and bahagia ngan Dik Dodey :p sentiasa…and dikurniakan anak2 yang solehah ( so far Izzara) ..and more to come insyaAllah :)

P1060194

Haiya..heroku tutup mata pulak heheheh..takper..tetap hensem tuh ahaks!

P1060265

P1060206

Me with my 2 princesses :)

P1060254

Cherryblossoms banyak dah gugur..and pucuk2 daun dah mula keluar..:)

P1060231

Pretty Insyirah with beautiful Aunty Qist …with big cotton candies…yummmey!!!:)

P1060204

P1060263

P1060241

The sisters ! sara insyirah & lil sister mysha fareeha :)

P1060247

Gambar mereka yang di’photobomb’ oleh Acu !!! Acu asyik senyum nampak gigi…iklan gigi ke ape :p hahahahah

P1060255

Qist & her sister Jihan ….and big hubby hahahahahah :p

P1060257

sister ‘s chat :)

So , pas posing2 kat Gyeonghwa Station tuh….we all pergi plak kat Love Bridge..memang aim nak tengok cherryblossoms kan..so bagi puas hati :p hahahah teringat makcik ,Tam kata…takder bunga lain ke kat sini? hahaha

Normally ada cherryblossoms festival kat area sini..tapi masa kiteorg pergi dah lepas la…but the decorations semua still ada..cantik sangat !

P1060304P1060321P1060335P1060339

P1060299

heheheh awat serius sangat muka hubby i ni ? kelaparan ye ? :p hehheh ke kekenyangan sebab baru pas makan chukumi yang sedap kat area sini :)

P1060303

Buat aksi senget..me’remaja’kan gambar namanya:p hehehehe

P1060308

Dah towards petang…tudung pun dah senget2 nak kena dukung si adik la…Jihan & Apip gak yang in ‘honeymoon mood’ :p hehehehe

P1060315

tak banyak gambar Izzara hehehe sebab dia syok je tido selalunya..maybe cuaca pun sejuk je kan..suka la die beradu :) ))

P1060317

 Yay !!! i love this picture so much!! * wink wink * because i love him so much :) Thanks sudi jadi driver terhormat sepanjang percutian ni..cian dia heheh..

P1060341

 Ok heheh at last ada gambar berdua ngan my lil bro Aidil…heheheh we all ade 5 siblings..me 2nd last & ad is the youngest…3 lagi abang& akak2 ku jauh sket umo dari kami..so mase kecik2 ngan Ad ni la ke mana2 hehehhe and dia jugakla adik yang banyak sangat tolong .. tolong pergi kedai..macam2 la…die kuat bebel..tapi hati baik..sure tolong gak..thanks alot !!! walaupun tak pernah cakap…of coz me sayang my adik hahaahahah:p

P1060353P1060359

 My lil Sara Insyirah yang suka posing tak pandang camera:p hahahah verangan memanjang :p ikut sape la gini …

Ok so demam cherryblossoms was over…penat dah bergambar ngan cherry blossoms heheheh so the next day ..since last day dorang kat Geoje…we all just jalan2 Windy Hills & tengok dolphins show kat seaworld :)

P1060379

P1060384

Cantik tempat ni..sesuai ngan nama dia Windy Hills…memang sangat sejuk…windy windy :p ok Acu budget titanic :p hahahah ooo takder banyak gambar..sebab bawak camera yang battery flat:p huhuhuhu

The next day dorang balik…thanks for coming Ad , QIst , Jihan & Apip..jangan serik ye datang rumah kiteorang.Hope korang happy ngan percutian ni :) Thanks & sorry for everything!

Thanks for reading peeps! :)

#spring in Seoul : bro’s visit :)-part 1
May 25, 2015

assalamualaikum!! ok alhamdulillah another entry…bukan senang nak ber’blogging’ rupanya..padahal personal blogging je pun:p..tak kerja..tapi kerja rumah pun non -stop ..phewwww…sambil2 kena melayan two princesses..kang ibu sibuk ber’blog’ cian plak anak2 ku terabai :p ..ni pun baru pas balik playground…dorang pun kepenatan..so bolehla bukak my macbook..:p

ok this time ..still about spring..heheheh my lil bro aidil come to Korea!!!! yay yay!! dik dodey ! ahahaha..ngade kan :p panggil die Ad je …heheheh memula cam expecting all my siblings datang sini…but dorang busy ngn kerja plus anak2 dorang semua pun sekolah…susah nak adjust la nak datang time cuti sekolah semua…so Ad datang pun dh amat bermakna hehehehehe Aidil with his wifey Qist and Izzara yang cantik!! and adik Qist , Jihan & hubby, Apip :) but this time dorang plan nak jalan2 Seoul…so hari Tam’s family balik Malaysia..dorang pun sampai ..and the same day gaks kiteorang pergi Seoul. driving yo!!! hubby ku la yang drive..heheh thanks again my dear :)

On the 1st day , we all pergi Nami Island. For me , this is the 2nd time…1st time dulu mase winter..main salji. now expecting bunga2 kat Nami tuh…tapi takla banyak bunga nye heheheh

P1050473

P1050475

ok ini la adikku , Aidil ..hensem kewwww?? hahahahah boleh la ;p kalo kate tak..kang ngajuk :p hahahah…

P1050478

nak gak bergambo kat bunga yang sikit tuh:p heheh tapi see the bubbles ??? hah beriya Insyirah blow bubble tuh supaya cantik background tuh hahahah..thanks Insyirah yg bijak pandai :::)

P1050479

P1050489

cubaan nak buat gambar lompat2 yang cantik…see berusaha sgt2 muka ku itu hahahah..

P1050502

Fareeha cam tak kelip mata pandang Acu dia..hahahaha cam pernah ketemu..di mana ya??? :p

P1050517Gaya santai hubby with Fareeha…::)

P1050518              Family potraiture in Nami Island !!!

P1050534

 Insyirah the ballerina kata nya :p layankan heheheh

P1050541

OOO ade ostrich kat pulau ni rupanya heheeh…anak2 je yang kagum tengok heheheh..

P1050548P1050569P1050583

Ok dah jalan2..penat gambar2..lunch time we all makan kat halal restaurant..Asian cuisine…dapatla makan nasi goreng … selesa sangat belakang restoran tuh ada surau yang cantik…and mini library for the kiddos .budak2 main..parents bolehla pergi solat :)

P1050599P1050603   Fareeha was pretending to be a teacher :p

P1050623

Apparently , kat Korea ni mostly orang guna monopod hehehhe so rase cam nak try gak la gadget ni :p JAKUN hahaha

P1050627

hah see orang beso je bergambo..mane pergi budak2 heheheh

P1050642

see how the Koreans using monopod…selfie? wefie? hehheheh multitasking :p

Petang we all balik semula to centre of Seoul ..then jalan2 Myeondong St…

P1050665

Myeondong St…macam2 adooooo hehehhehe nak beli masks..beli baju…aka night market lebih kurang la :)

P1050664

hahahha ok malaysian k-pop :p penat dh memasing sebab seharian kat Nami Island..dah la sejuk huhu so pas dinner and shopping2 sket..balik bilik…tido…esok nak jalan lagi :p

The next day , we all jejalan pergi Gyeongbokgung Palace…istana Dinasti Joseon ..hehehhe itu google ye…that day hujan renyai2…tempat tuh beso la amat…penat nak menapak…huhuhu

P1050799

sebab weekend mase ni..so adelah show ..

P1050797

P1050679

ade pokok cherryblossom di situ..yeah posing..:p

P1050688

she can pose anytime..anywhere :p

P1050710

sebab hujan..so berteduh kat bawah bumbung area palace tuh..tiang2 tuh cantik utk photograhpy:p

P1050715

Fareeha makan chocolate :p

P1050750

kat tepi pintu Gyeongbokgung Palace…takleh masuk pun..just tengok dari luar..huhuhu

P1050757

P1050763

taraaaa..namapun musim bunga ..harusla bergambar dengan munge2 heheeheh cherryblossom di mana2:p

P1050794

yay baru nampak izzara …hehhehe miss u !! kak Insyirah suke sangat sebut ‘ acekale’ ( helicopter ) ..tiru Kak Ra heheheeh izzara ni same age ngn Fareeha..tapi advance dah kalo bab cakap…non stop ABC…non stop bercakap…UK accent hokeh hehehhe..good job Izzara..nanti FAreeha dah banyak cakap..leh BFF k :)

Ok tengok2 istana..dah masuk zuhur…we all heading to Itaewon…jamak di masjid Itaewon :) and can get halal foods easily @ Itaewon area . yummey!

P1050814

P1050820

ok next destination…Seoul Tower..hehhehe ni pun 2nd time we all dah pergi…kire re-visited la:p heheh sepanjang hari hujan renyai2 turun..so naik atas tuh cam berkabus sikit…

P1050837

Familiar ngan all the padlocks?? hehehe tapi tak jumpa plak padlock kiteorg dulu tuh :)

P1050844

P1050877

P1050891

reflection of us :)

P1050852

princess of my heart ..ibu loves u so much!

ooo hari dah makin gelap…before dinner we all singgah kat Namsangol Hanok Village since dekat je ngan Seoul Tower tuh ..

Sebab dah petang sangat..tak dapat la nak pakai Hanbok…huhuhu next time ..qist ..jijie kena datang lagi k :)

P1050903

We were at Namsangol Hanok Village :)

P1050912

P1050914

wow…penatnye jalan arini ! heheheh alhamdulillah budak2 ok je…even cuaca sejuk ! huhu

malam tuh we all pergi Lotte World sebab nak pergi baju HRC :) )) dinner memasing kat bilik je…penat dah nak singgah mana2 heheheh

punyela banyak gambar2 erk hehehhe kalo nak letak semua mmg tak abes la entry ni hehehehhe..ok nanti sambung next entry…belom lagi pegi Everland ni heheheh

Thanks for reading!!!

spring in South Korea!
May 18, 2015

 assalamualaikum ! yea..another entry after another! ok what i like about blogging..at least for now hheehehe..i love to re-read & browse all the pictures that being captured! heheheh so in Korea now…its spring time.!!! yeah!!..Last April alhamdulillah rezeki datang melimpah2…been receiving ..relatives..my lil bro..and colleagues :)

this entry particularly nak cerita percutian heheheh 6 hari 5 malam di rumah kami kat Geoje Island ni hehhehe memula terima mesej from my cousin , Fairuz & Fazli..dorang ni adik beradik…anak to my makcik , Tam …heheheh well, mase dorang kecik2 dulu..arwah mak yang jaga…so kire tolong jaga dorang gaks la…balik sekolah pagi…tengahari tuh kene tido kan dorang dulu…tolong mak mandikan dorang…hah dah mcm adik beradik gak la kire nye :p hah panjang plak nak citer sal dolu2 kan:p so dorang mesej kate nak datang Korea satu family! boleh dorang tanye..boleh ke tak ? hahahaha of coz boleh la kan…! happy tau..excited..tapi cam biase debar2 sebab rasenye first time dapat ramai2 tetamu..takut la layanan tak memuaskan hati …plus puas pikir mane nak ajak dorang jalan…so the best way…is soh dorang come up with their own plan…mane nak gi..mane nak tengok…yela takut plak kite bawak jalan tak fulfil the expectation hehehhe..kalau boleh nak tetamu balik dengan kenangan terindah gitu :)

so on the 1st day..dorang teringin nak g Gamcheon Culture village. fuhhhh..seriously me & hubby tak pernah sampai pun hehheh..dah alang2 ade family best la join heheh well since they were 8 of them .. Tam & Paktam ..deli & wifey , faliza..with cute fatih …achik..and che wa..plus we all 1 family…berhimpit2 la dalam van carnival heheh…more the merrier..heheh memule sesat gaks..ikut GPS pun tak jumpe..last2 tanye locals and alhamdulillah dapat sampai ::)

P1040998

here we are in Gamcheon Cultural Village…posing mata tertutup …matahari terik..tapi sejukkkk:)

Tempat ni basically macam building2 yang ade mural kat wall2 dia tuh…penat la menapak..nasib baik la cuaca sejuk…kalau tidak memang lencun baju berpeluh kot :p

P1050013

P1040995

Daisy flowers yang cantik!!!  ( ye ke daisy ni heheheh )..

P1050038

ok itu makcik saya..biase panggil die Tam…beg pinky hokeh !!! heheheh cun Tam :)

P1050033

nak buat kulit album katenye…gang buskers baru ?:p Pak Tam pun sama posing heheheh

P1050091

 comel gambar ni…plus Tam buat muke cute heheeh

P1050056

 Fareeha & Fatih…beza 11 months…born on the same year 2013 :) nanti sekolah sama2 k:)

P1050088

 Insyirah & Reeha with uncle Achik heheeh ..uncle Achik yang suke k-Pop heheh:p

P1050082  heheheh harus ade la kan posing 1 :p

P1050101

Reeha loves the flowers so much ! maybe follow her Wan’s hobby…suka bunga:)

After penat ‘hiking’ hehehe kat Gamcheon Cultural Village…semangat nak pergi Busan Tower hhehehe ..ok next station : Busan Tower…:p

WAHHHHHH…memang rezeki dapat posing dengan cherryblossom flowers…aka Sakura kalau kat Jepun la hehhehehe

P1050119

semua mengah2 naik bukit actually…Korea ni memang banyak berjalan..tapi makan pun banyak jugak…so impian nak badan cam supermodel…haruslah dilupakan aje ahaks!

P1050127

Mak Tam  & Pak Tam….with cherryblossom flowers & Korean flag as a background :)

At the end , tak naik pun Busan Tower tuh! hihi semua dah mengalah nak menapak jauh lagi ;p plus dah lunch time..perut semua dah berkeroncong hehehe so my hubby belanja makan Korean foods near Jagalchi Market …thanks dear ! Pas makan dorang shopping souvenier kat area Gukje Market & Nampodong Street ::) sampai malam kiteorg berjalan arituh hehehehe

P1050169

 Then , the next day we all pergi Jinhae Cherryblossom Festival ..tapi sorry takder gambar sebab bawak camera tapi takde battery dalam tuh huhuhu ( normally bab camera semua serah kat hubby je ) heheheh tapi this time dia kene kerja..so die tak ikut huhuhu..

4th day we all pergi Taejongdae Park…plan nak naik Danubi ..( shuttle train ) so takyah berjalan jauh,..tapi due to weather..mase tuh macam nak hujan..so takder Danubi. Terpaksa la berjalan lagi hihihihi slow2..halfway je round park tuh..tak larat plus sangat sejukkkk…windyyyy!

P1050201

Love this picture so much ..Fareeha +Insyirah + Fatih :)

P1050236

 hheheheh gambar blur…tapi kami happy !! cute Tam& Pak Tam yang cube melayan anak2 dia hahahah

P1050291

 hehhehehe memang Koreans ni mostly fit tau ! they love outdoor activities…kalau tengok kecik2 dorang dah biasakan jalan2 kat park..etc..exercise!

P1050299

 Ni my cousin Fazli..with wifey Faliza & Fatih! suke gambar ni…sebab expression orang2 dalam ni…and the scenery ! awesome :)

P1050335

 They @ Masjid Al – Falah Busan :) after that balik rumah :)

So pejam celik jap je dah 5 days dorang kat Korea…bawa dorang cuba naik cable car kat Tongyeong…actually this was my first time too…selalu datang Tongyeong just beli ikan je :p hehehehheeh

P1050379

P1050398P1050417P1050429P1050434

 Alhamdulillah dapat naik tinggi sampai sini….penat panjat tangga !! ahaks…

For Tam’s family ..thank you for visiting us..hehehhe holiday kat Korea..jangan serik datang rumah kami ye! hehehhe ooo on the day ..tam balik…my lil bro Aidil pulak sampai..hehehe see kan i kate murah rezeki kiteorang..ramai tetamu datang :) nnt smbung next entry k :)

Thanks for reading!!! wasalams.

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.