The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

Berkimono di OSAKA!
September 21, 2019

salammmmmsss..oh lom abes lagi entry OSAKA ni heheh

biar terabadi dalam blog ni.so harus bersabar especially bila trip setahun yang lepas hahahh tak ingat dah:p

think ni last day before we all balik Malaysia.

So, pepagi plan nak pergi zoo OSAKA. Kali ni special sebab bukan naik train biasa tuh. Ni train cam old school sket. heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cam biasa sementara tunggu train sampai kan…:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ade makcik2 tua berbaju kimono..dengan geng2 bawang dorang naik jugak heheheh..maybe salah satu train lame yg masih digunakan sehingga ke abad ini:) I think compared Korean elderly dengan Japanese…Korean lagi friendly kot. Normally kat Korea, ahjumma sangatla peramah…kalau nampak kids dah senyum2…yepppooo yeppo ( comel )…tp kat Jepun ni, cam ketat je muka memasing:p heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bergambar berlatar belakang kan menara ape tuh? cer teka ? Nampak kan that tall tower? called Tsutenkaku Tower..we all tak pergi pun heheheh dengar cite souvenier kat situ murah2…tapi kiteorang tak gi..sekadar amek gambar dari jauh heheh best spot to get your pic with Tsutenkaku Tower ni:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hehehe kununnye bertiga..tapi ada penampakan makhluk comel di bawah hahahah Insyirah photobomb plak :p heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

masuk je zoo dapat map…maka busyla memasing nak lead..which animals should we see first:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

busy Sara Insyirah khusyuk baca map..comel sangat:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha pun taknak kalah..cam orang besar…tak acri ibu ayah dah mase ni:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cousin’s love! sayang sangat Kak Jiha eh..taknak lepas heheh tak lengkap sorang Kak Syasya takde…nextime k sayang:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ngan their another fav cousin ..Tina! hah mana lagi nak pergi ni? hehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bab panjat sana sini…dorang memang expert heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dengan akak2 cantik ku hhehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

us and mr photographer ( tiada dlm gmbar ) ..thankssss for all the pictures yang:)

After lame la jejalan kat zoo..next destination…dah sampai Jepun haruslah berbaju tradisional mereka kan..Kimono!! hahahha maka, next we all pergi Museum of Housing & Living Osaka. Free je masuk sebab dah termasuk dalam OAP card yang we all beli.

Museum die dalam bangunan aje..memula sampai takut silap. Tapi unik la …dalam building camtuh..ada tempat camni. Tourist boleh try baju kimono dan berjalan-jalan dalam tuh macam berada di zaman Oshin hehehe Pastuh lighting dia tukar-tukar…kadang rasa macam malam..pagi..la hehehehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mr Hubby taknak try baju Jepun…hehehe rugi rugi hehhehe yang girlsss eh Ibu pun nak girls jugak hahahahah ada pekerja kat sana yang tentukan kimono mane mengikut size yang sesuai dengan kita. Reeha nye kimono comel ..hahahh singkat gitu:p I love Insyirah’s one..pastel colour..colour favourite die tuh:) Cantiknya anak Ibu !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

amboi Dik…hahha diva sangat cmni :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cheeky girl..always know how to give the best pose!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kak Insyirah dah big girl..malu nak posing hehehe kalau kecik2…die la no 1 heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Since Ayah taknak tukar baju..hehehhe maka, tugas-tugas khas…sebagai jurugambar berjalan seperti biasa heheeh…tuh yang best ..rase cm nk beli jek new dslr utk mr hubby heheheh more pics eh pastuh:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

one with Wati muk hahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

gigihla nk tunjuk ribbon kat belakang tuh haaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay all os us in Japan’s traditional costume..KIMONo! haaaaiiittttt! hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kids in kimono…so adorable!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

with Kak Jiha:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

alalallaala…cantiknya gitu:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

picture captured by Fareeha! heheh nice one adik:)

Everyday google or just join group Jepun kat FB …tanya je kat mana halal food…so that day, harusla cuba makanan Jepun kan…so we all try kedai ni…takde jual pork ..just order udang / potato…bawak jugak sambal dr Msia…fuhhh sodap! hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

bila blogging gini…terasa macam nak pergi Jepun lg hhehehe rege meal dorang lebih kurang gini…in RM around RM 50 la hehhe tuh baru sorang ye:) hehhee banyak bwk food dari Malaysia jugak…berjimat2 hehhee

oh our journey masih diteruskan…samapai berasap kasut..heheh berjalan kaki almot whole day…prepare bawak yoko2 ke…datang jalan osaka k hehee luckily kids cooperative…next we all pergi Tempozan Wheel also included in the OAP card …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aikkk..how come ayah looked so handsome..dah malam pun ensem? :p ( saje je ni…next trip gi mana yang ?) heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the eagle view of OSAKA town at night…we were on top point of Tempozan Wheel!! weeeeeeeeewwwww ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

candid pic while Insyirah was trying to get the wefie of us:)

Thats the end of the day.

Night peeps from OSAKA heheehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the next day just jalan-jalan untuk beli souveniers:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

lain macam sedap donut die hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One of the thing i miss about Osaka..di mana-mana ada vending machine…suke sangat beli warm green tea..huhu

InsyaAllah one sweet day we will come again..thank you Allah for the chance travel sampai Jepun ni :)

yeay berjaya entry Jepun! yes yes! hehheheeh

arigato gozaimasssssu!

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.