The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

OSAKA part 2 : Nara..
September 9, 2019

Salam ohaiyo gozaimasu ( means good morning )!!

So at day 3 of the trip we planned to go to Nara! naik train and took us about 45 mins to reached here…apa yang special tentang Nara ye???

ok jom!! since we all memang planned nak pergi during my birthday hahahahah no nope…sebab asyik travel mase winter..so we decided to go during Autumn! nak daun oren merah tuh hhehehehhehe…taraaaaa..memang cantik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seeeeee love the pic much!  enjoy the sceneries k…but sorryla dah namanya blog iollsss…harus banyak my pictures:p ahaks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

puas hati dapat background yang diidamkan heheh takut plak beriye nak pergi autumn..tapi semua daun dah berguguran ke bumi hahahhaha…so cantikkk….so memang asyiklah bergambar kat sini heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

taraaaa…ladies team! biaselah kan berangan heheh actually kurang sorang lagi…hope next time cukup korum :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

men’s team! anak sedara sorang dah bujang heheh so masuk geng bapak2 ye hehehehe my hubby siap pegang plastic ahaks…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha posing:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izaaz is the most junior…so menjadi pujaan akak2 sekalian:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

my both sweetie pies!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

So in Nara, there were many  deers that u can see and meet! hehehe here was one of them…seems so attracted to Insyirah..since she was holding some biscuits for the deer!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha on top of the cut tree!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hehehhe well coz my hub was holding a dslr! heheh thanks dear :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the kids so happy walking with a deer! heheh what happened Wati? nape muka gitu ? hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

i had a donut with me actually..that’s y the deer keep coming to us;p hehhe and Fareeha takut-takut bila rusa dah datang dekat sangat heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

heheheh nasib baiklah ko dah tak bertanduk rusa oi..nervous! hhehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sorry Yang..hehehhe think rusa dah kekenyangan hehhe ramai datang bagi makan :p heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA and Fareeha too..ahaks! beriya nak bagi makan..heheheh the deer already full sayang..but ey..the thought is counted! heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok one of the shrine in Nara ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ever heard the famous mochi in Nara??? ok borong-borong sis…tak dapat kat Malaysia kak:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhehhe sedap sangat kan Jiha! heheheheh yup sedap lembut gebu! honestly taste wise lebih kurang kuih tepung komak kat Malaysia ni..heheheh seriously gitulah rasenya pun :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seharian kat Nara..then we all jalan-jalan area Nara…aim arini nak try makanan halal di Jepun. bab makanan ni hahahha memang susahla nak masuk tekak..especially for my other family members yang sangat kuat kemelayuan nye:p hahahahah weel for me pengalaman duduk Korea…kire dah train tekak ni untuk try makanan2 macam kat Jepun ni hehhehe tapi A+++ still untuk Malaysian food ;p ahaks

So malam tuh gigihla mencari kedai Matsuri di Osaka ni….just a small restaurant…nasib baik mase we all sampai…eventhough penuh dalam tuh dengan pelancong-pelancong Malaysia…dorang almost habis…so tunggu jap kat luar tuh.

think dalam 15-20 pax je boleh masuk per session..itupun kne squeeze in heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sebab dah lapo sangat ni je sempat snap..hahahah other than this we all order ramen…yang ni namanya Okonomiyaki:)

ok pas semua dah kenyang..we all naik train semula..balik ke rumah di Tengachaya. Banyak berjalan kat Jepun ni…turun naik train lagi…think memang more than 10,000 steps everyday:)

rasenya dok lame sini memang boleh fit! hahahah

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.