The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

lets have fun at the Universal Studio OSAKA!
September 19, 2019

 ok a must-place-to-visit whenever u visit OSAKA especially when there were kids in the group !

Woke up early in the morning, all of us were so excited! bukan Insyirah & Fareeha aje…Ibu pun sameeee hahahah

For the tickets, weve bought earlier masa kat Malaysia ..think dapat cheaper price compared u beli walk-in .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1st place yang we all target…Harry Porter! normally ramai sangat kat sini. So better pergi awal sebelum terlalu ramai  heheh We all arranged our itinerary earlier..boleh check  at their website..peak day bile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

memang impian nak minum butterbeer ni hehehe pernah try kat Harry Porter London 2016 ..pastuh termimpi2 nak minum lagi hahahha rase die actually lebih kurang rootbeer A&W tuh je :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok cheersss!! heheheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

our family picture :) bukan senang ajak kids bergambar..dorang dah sakan dengan cousins ehehe Ibu how many pictures should we take ?hahhahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the setup was cool!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yea..when they striked a pose…Ibu tenggelam di lautan hahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

became giddy after this ride huhu demi mu anak…janji dia happy:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tq mr hubby ..hehehhe love the pic!:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

muka2 happy sebelum naik HOLLYWOOD RIDE hahahha roller coaster kire paling adventeorus la kt sini..dah la hujan gerimis mase tuh..adoila almost taknak naik mase sampai tuh hahahahha…i do love roller coaster ride..tapi perasaan bila dah kat atas….suhailaaaaa…takde benda lain nak try?? hahahhaha ayat kursi sentiasa la bace…but the adrenaline rush…the aftermath feeling…undescribable! hahhaha puas hati!

semua pun dah we all try….mostly…we all takde beli special pass pun…mahal!:p hehehehhe so layan la bab beratur tuh hehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dari pagi sampai ke malam kat sini heheh..towards nak balik tuh hujan..tapi tempat wajib bergambar kat depan globe ni hehehhe harusla ade kan..heheh masing-masing pun gunala torchlight hp memasing..hehhe bagi nampak cerah..kids takyah lighting..dorg dah memang comels hehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

excited Kerel jumpa penyanyi kesayangan..hahaah kwang kwang…ey im one of his fan too!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

and us only! :) suka Insyirah & Fareeha main hujan…kat Jepun dengar citer hujan die bersih hehehehhe tak berasid..so tak demam :p hehehe ( mitos atau benar ?)

yeay we did enjoyed a day here is OSAKA UNIVERSAL STUDIO! kids insyaALLAH ada rezeki kita repeat k :)

taaaaadddaaaaa..salams.

XOXO

OSAKA part 2 : Nara..
September 9, 2019

Salam ohaiyo gozaimasu ( means good morning )!!

So at day 3 of the trip we planned to go to Nara! naik train and took us about 45 mins to reached here…apa yang special tentang Nara ye???

ok jom!! since we all memang planned nak pergi during my birthday hahahahah no nope…sebab asyik travel mase winter..so we decided to go during Autumn! nak daun oren merah tuh hhehehehhehe…taraaaaa..memang cantik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seeeeee love the pic much!  enjoy the sceneries k…but sorryla dah namanya blog iollsss…harus banyak my pictures:p ahaks!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

puas hati dapat background yang diidamkan heheh takut plak beriye nak pergi autumn..tapi semua daun dah berguguran ke bumi hahahhaha…so cantikkk….so memang asyiklah bergambar kat sini heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

taraaaa…ladies team! biaselah kan berangan heheh actually kurang sorang lagi…hope next time cukup korum :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

men’s team! anak sedara sorang dah bujang heheh so masuk geng bapak2 ye hehehehe my hubby siap pegang plastic ahaks…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha posing:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izaaz is the most junior…so menjadi pujaan akak2 sekalian:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

my both sweetie pies!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

So in Nara, there were many  deers that u can see and meet! hehehe here was one of them…seems so attracted to Insyirah..since she was holding some biscuits for the deer!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha on top of the cut tree!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hehehhe well coz my hub was holding a dslr! heheh thanks dear :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

the kids so happy walking with a deer! heheh what happened Wati? nape muka gitu ? hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

i had a donut with me actually..that’s y the deer keep coming to us;p hehhe and Fareeha takut-takut bila rusa dah datang dekat sangat heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

heheheh nasib baiklah ko dah tak bertanduk rusa oi..nervous! hhehe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sorry Yang..hehehhe think rusa dah kekenyangan hehhe ramai datang bagi makan :p heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA and Fareeha too..ahaks! beriya nak bagi makan..heheheh the deer already full sayang..but ey..the thought is counted! heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok one of the shrine in Nara ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ever heard the famous mochi in Nara??? ok borong-borong sis…tak dapat kat Malaysia kak:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERAhehhe sedap sangat kan Jiha! heheheheh yup sedap lembut gebu! honestly taste wise lebih kurang kuih tepung komak kat Malaysia ni..heheheh seriously gitulah rasenya pun :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

seharian kat Nara..then we all jalan-jalan area Nara…aim arini nak try makanan halal di Jepun. bab makanan ni hahahha memang susahla nak masuk tekak..especially for my other family members yang sangat kuat kemelayuan nye:p hahahahah weel for me pengalaman duduk Korea…kire dah train tekak ni untuk try makanan2 macam kat Jepun ni hehhehe tapi A+++ still untuk Malaysian food ;p ahaks

So malam tuh gigihla mencari kedai Matsuri di Osaka ni….just a small restaurant…nasib baik mase we all sampai…eventhough penuh dalam tuh dengan pelancong-pelancong Malaysia…dorang almost habis…so tunggu jap kat luar tuh.

think dalam 15-20 pax je boleh masuk per session..itupun kne squeeze in heheh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

sebab dah lapo sangat ni je sempat snap..hahahah other than this we all order ramen…yang ni namanya Okonomiyaki:)

ok pas semua dah kenyang..we all naik train semula..balik ke rumah di Tengachaya. Banyak berjalan kat Jepun ni…turun naik train lagi…think memang more than 10,000 steps everyday:)

rasenya dok lame sini memang boleh fit! hahahah

November 2018 :OSAKA trip with my family!
September 8, 2019

 Salam hi guys!

Another backlog entry heheh..but still im here to blog this…

kite throwback cerita 2018 ye..heheheh

Ok..last minute decision turned up well i guess heheh bermula dengan me & my sisters sanggup redah MATTA FAIR 2018..sebab nak sangat sampai ke Jepun hehhe . Twice dah beli tickets to Japan when i was staying in Korea before…tapi kalau Allah belum izinkan tak kesampaian jua kan…but Alhamdulillah kali ni Allah izinkan maka sampailah we all kat negara matahari terbit…tapi we all pergi Osaka / Kyoto /Nara sahaja :)

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay sekarang travel dah way much easier..dah besar..masuk plane dah layan diri aje heeheh..nak duk ngn kazen..ibu leh dating ngan ayah dalam flight:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 geng trip ke Jepun kali ni!:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fareeha always love to do this..merenung ke luar jendela hehhe dalam train from airport to Tengachaya Station ..cantik luar tuh mengadap laut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAtaraaaaa….our apartment for 7 nights! FDS Bijou Suite! Located at Tengachaya area..yang bestnya..from airport..direct ade train to Tengachaya station..then kenala jalan kaki sket bout 10 mins untuk sampai. Puas hati coz the room was spacious..surely clean..kat luar tuh banyak vending machine…blogging ni and makes me wanna go there again!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok kids were so tired..so bagi dorang rehat..tidur . Love the apartment! nice!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay Alhamdulillah safely arrived…thanks to u guys! for behaved so well!muacchhh!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jangan kecam sis…come on! heheheh kat Malaysia iolls tak buat kerja-kerja gini :p hahahha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

love this candid…kids with her cousin Kak Najiha!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My first born..ever my baby heheheh budak manja !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

budak kecik yang dah much bigger now…hehehhe look how she posed! hehhe into character sangat dik:p

Since we all sampai pagi , bagi kids tido kejap…recharged!terus keluar semula…tak salin baju pun hahah mandi pun idak…sejukkkk hahahahha…syhhhhh..nobody knows:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happy nau la dah sampai Osaka hhehheeh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

as long as the kids were happy! parents were more than excited..hilang penat tolak beg-beg semalam mase sampai hehehe..lets bring it on!!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

for the memories..one day each of you will go to different pathway…but do love each other yeah. may Allah always protect all of you ! love!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yerppppp dengan tracksuit aje sempoiiiii di Osaka ye hahhahaha chillax! sejuk jugak mase ni around 10 dgree…the jumper did well…really warmed me up!

Ok , mane ye kite pergi…almaklum setahun nye entry….hahahahha..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok…we went to Dontonburi ghupenyer hheheheh the kids penat nak ambil gambar…eyyhhhh u will never know how priceless this picture gonna be dear….so…just calm down…and smile…pleasssseeee…hahahah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

See Insyirah wasnt that happy though hahhaha…thanks Fareeha for the winks heheh. Beriye nak cari spot with that Glico man as background…actually tak berapa nak faham hahahhaha…tapi takpe la ..nanti ade orang tanya….pergi tak tempat Glico man tuh????? hah..jawab jawab….opcoz!! wakakakak

Plus my hubsbaby was in the picture too yeay! complete us! selalu die photographer..rarely ade dalam gambar ye :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One picture in Shinsaibashi  area…shopping canal rasenya…hahahha juling mata….tapi kocek pun tak berapa nak kate ye…so just jalan cuci mata..makan eskem heheheh.

It was my birthday actually…yeay was born on 24 Nov 1981..officially 37 ! Alhamdulillah …and jutaan terima kasih utk arwah mak yang bertarung nyawa melahirkan Anem ke dunia…despite of your illness…heart condition ..Allahuakbar..everyday hadiah untuk mak doa bacaan Quran..moga Allah sampaikan ke mak ye..amin!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

oh kat area Dotonburi tuh..ade very big screen…tak faham pun ape dorang kata…hahahahha cuma jakun bila kiteorang ada dalam screen..and this picture is sooooooooo something for me…Reeha was kissing me…and thanks again to our official photographer…die captured moment ni!! yeay love u !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

taraaaa…our dad is our hero!!! photographer…dukung anak lagi..hehhhehe patut kurrrruuuuiiihhhhhh sangat ! hehehhe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeay! day 2 in Osaka…bro Aidil pun dah dapat join! more the merrier! rindu juga kat our big bro Ajib & family…sob sob! tapi anak dah makin besar..jadual sekolah pun dah lain-lain…insyaAllah next year ke bley travel sesame lagi ..amin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

selagi ade yang boleh amek kan gambar hehehehe pose!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

guys team!! ye ye mereka tak naik beskal pun:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happy cuzzies!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ni la jalan everyday yang kami lalu..from the apartment to Tengachaya station ..ok je bersih…aman damai:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happy sangat ye..hehhhehehe ketawe2…:p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kenangan di Station Tengachaya:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Insyirah and Tina heheh berdiri la ye..big girls:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The locals cleaned up the town! thumbs up!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

arigato gozaimasu! heheh bff dua ni heheh same age…Fareeha is just about 5 weeks older than Izzara:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

us under the Tenpozan Wheel, Osaka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We all beli Osaka Amazing Pass so dapat masuk all these places for free! yay!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

macam ready sangat nak ade adik..tapi lom ade rezeki sayang hehehe

Insyirah Fareeha and cutey handsome boy Izaaz!

So we all pergi OSAKA Aquarium Kayukan…smer ni dalam satu tempat je. Free entrance je sebab beli osaka amazing pass tuh. Kalau tanye best tak underwaterworld osaka ni…best! banyak la ikan…paling best for me sbb sendiri tengok seahorse hahah ingatkan seahorse tuh cam mermaid dongeng semata…ohh it was real babe! hahahha ok jakun!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hahaha kesian la Fareeha and Izzara haaha…Ayah yang snap gambar Ibu lebih :p kuar je OSAKA AQuarium tuh..ada tempat sightseeing utk boat besar Santa Maria tuh…so we all lepak situ…tengok pemandangan :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Insyirah and her vanilla frap! hahaha her new addiction..somehow balik msia tak berapa nak sama:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cool guys! heheeh Aleesya the supermodel…aikk tutup sket..Reeha plak dengan renungan tajam gitu…and cutey Izzara always sweet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

us kat area Santa Maria!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hah belakang tuh kapal Santa Maria..boleh naik actually…60 minutes crusing time..kapal ni katenye die replicate kapal yang orang Columbia jumpa pulau America buat kali pertama..tapi real kapal kecik lg dari ni :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 bukan senang nak gambar berdua..tuh yg best pergi travel beramai2..hahahah dapat la gambar berdua gitu hahahha full body and bukan wefie :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kt area Kayukan ni..petang tuh adalah gymnastic show…cam biasa boleh tengok Reeha focusla hai tengok hahhha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ok…seb la Ayah ada standby untuk Fareeha hahahahha Fareeha dah inspired tengok gymnasts tuh…so sampai ke malam die practise hahahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

heheeh tengok Reeha tuh…kak Najiha & kak Tina dah big gurl..dah bertudung..sopan aje :) Kak Insyi sebab bersama-sama kakak2 kan…die behave sket..tapi die tengok je Reeha tuh…nak join la tuh :p hahahaha

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Life is like a ferris wheel… sometimes you’re up, sometimes you’re down. In the end, you just have to learn to enjoy the ride.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

hahha knew it KakaK! hhehe teringin nak buat gak kan :p

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yeah yeah…do it as much as u can :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

visit to HRC is a must…hahahah tak beli pun takpe…mase ni yang lain still layan dok khusyuk pilih barang-barang..while me with the kids….they were still not over it hahahahha…ok show off kids :p hhehhehe

ok end of day 2!! nanti kite continue lagi k :) Arigato Gozaimasu!

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.