The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

springKorea2016 : JINHAE cherryblossoms festival 2016 :)
April 23, 2016

Assalamualaikum !!! morning :) Hujan pagi ni ..sejuk…rasa cam nak balut diri ni dalam duvet …Fareeha & Insyirah still sleeping..hubby dah pergi kerja tadi…ni je pun mase boleh tengok blog ni :p heheh taaaarrraaaaa make a wild guess…where was this place ???? like seriously? cantik camni…yeah it is!!!! gebu2 bunga tuh…cherryblossoms y’ollllllssss heheheeheh

NIC_6065We were at Gyeonghwa Station , Jinhae , Changwon !!!

Actually , last year we went here twice…1st with my aunty’s family….tapi tak pergi kat stesen keretapi ni….2nd time pergi with my bro’s ..tapi dah hujung2…cherryblossoms banyak dah gugur…tapi discussed ngan hubby this year jalan2 tengok cherryblossoms yang dekat dengan rumah aje la :) some more if pergi mase festival….kereta macam semut !!! penuhhhhhh!!! jem ! Tapi , perancangan Allah itu yang terbaik kan..tetibe hubby kata…jom la kite pergi Jinhae ..lagipun kita dah nak balik Malaysia for good soon !!! me like ??? lets GOOOOO !! heheheh kiteorang pergi weekday masa tuh…hubby ambil cuti…( thank u dear…terharu sebab u sanggup guna annual leave u nak bawak i tengok cherryblossoms …sayang ketat2 heheheheh )

Weekdays pun orang ramai..tak tahu la weekend camne :p heheheheheh

P1140352

The cherryblossoms were looking pink !!! pokok dia rendang2…tengok betapa ramai manusia heheheheh mostly locals pun..

actually on the way to this place pun…memang area Jinhae ni penuh ngan cherryblossoms..ade pinky ..ada white…seriously cantik! sebab full bloom mase ni ..subhanaAllah !!!

NIC_6027

Suasana kat Gyeonghwa Station …spotted Insyirah & Fareeha :)

IMG_5674

Wow..ade bubbles lagi…Insyirah called this..bubbly shots hahahahah pandai2 je kan :p memang anak Ibu pandai :)

Hah..tuh la Korail Train yang sangat glamour…if pergi Jinhae ni surely orang nak amek gambar kat keretapi tuh…..with cherryblossoms as a background…tapi beratur actually orang nak bergambar situ…( to Koreans ..keretapi & those cherryblossoms symbolized their beautiful journey of life ..but life is short..so cherish it while it lasts )IMG_5685

NIC_6076

Sebelah keretapi pun boleh hehehe :p thank you Kakak Insyirah…u made this picture bubbly ! haahah ( trying different lens with different camera )

NIC_6118

Bila dah kat perantauan…perasaan ‘proud to be Malaysian’ memang ada..hehehe rasa happy bila nampak bendera MALAYSIA :) ni rasa nak menyanyi…jalur gemilang..lalalala..sila sambung sendiri lagu itu..hehehe

P1140386

Told ya…semangat nak mengabadikan bendera Malaysia :)

IMG_5698

Jejaka Malaya !! he’s mine :)

ok selebihnya memang posing2 je kat sini..capturing the best memories with cherryblossoms :) enjoyss…

IMG_5708

We were tilted by Sara Insyirah heheheh creative dia amek gambar :p heheheh

IMG_5693

IMG_5711

kiteorang struggle la bergambar gilir2..tetiba ade Korean yang baik hati ..nak tolong amek kan gambar satu family :)

IMG_5688

ni orang nya! heheeh thank you so much ! Dia pulak mintak nak bergambar dengan Insyirah & Fareeha heheh Fareeha cam pelik napa aunty excited sangat :p haha

NIC_6070

heheheh posing berangan…sebab soh mengadap matahari nak dapatkan lighting cantik :p seb la pakai sunglass tuh..or else mendidih mata ku :p hehehehe

NIC_6094

No wonder ramai orang datang sini…the such beautiful view ! Unique nye cherryblossoms !

P1140355

Macam2 la dia nak beli :p hehehhe

P1140372

P1140379

Fareeha always with dresses ..everytime lepas mandi..she will be the one yang pilih baju dia nak pakai ..( kadang2 penat ibu dah prepare baju nak matchy2 ngan kakak huhuhuhu )

P1140407

P1140412

Doraemon kan ni ? bukan supposed kat Jepun ke ? heheheh Doraemon pun melancong ke Korea kot:p heheheh

So ..penat dah gambar2 tengok cherryblossoms…perut dah lapar…plan nak pergi lunch…ternampak plak ahjussi jual monopod..manual…3kwon aje..~rm10 …sebab nak selfie tak berapa pandai…una monopd maybe senang …try jap..:p

IMG_5729

IMG_5773

hehehe macam gambar honeymoon dulu2 masa baru kawen :p

IMG_5763

say kimchiiiii :)

Insyirah and Fareeha buat hal sendiri main2 tepi tuh ..kat korea tak risau biar anak main..in term of safety..Korea one of the best! Moga Malaysia pun macam tuh jugak nanti..amin :)

Ok jommm makan…lapo2…hehehe so we all pergi makan nasi goreng kat one of halal Indonesian restaurant …frust takde jual ayat penyet huhuhu tapi okla dari takde kan..alhamdulillah :)

Perut kenyang..dah solat…hubby ajak pergi Love Romance Bridge of Jinhae yang famous tuh :) ingat macam dah malas…but dah alang2 sampai Jinhae..jomssss:)

P1140473

Taraaaa…speechless cantik! :) subhanaAllah !

P1140452

Cherryblossoms in memory ! :)

IMG_5818

IMG_5837

IMG_5834

NIC_6333

Jalan2 bawah pokok cherryblossoms…banyak jugak yang dah gugur pun …

NIC_6291

P1140434

Reeha bila posing heheh cian gigi reeha..nanti balik Malaysia kita jumpa dentist k sayang :)

P1140435

Prince Korea ke tuh reeha ? hehehehheeh

P1140449

Kakak hovvvverrr sangat posing tuh :p

P1140467

heheheh ni la dua beradik…kejap baik..kejap gaduh ahaks !  Insyirah love to tease Fareeha heheheh suka tengok adik dia nangis…tapi dia sayang..really protective :)

NIC_6366

heheh even dah kepenatan..baju pun tali dah terbukak hhahahah tapi tetap posing :p

So , ada playground kat situ…melayan Fareeha & Insyirah main …dorang dah penat jalan2 amek gambar…so kena banje dorang main plaks…main swing..tagging ….heheh janji dorang happy..upah coz they really behaved..both are my great daughters!  :)

P1140485

Patting a lil rabbit ! :)

ok..no more cherryblossoms…insyaAllah ada rezeki..sihat..panjang umur…maybe boleh datang Korea lagi nanti :) Thank you Alla syukur sangat2:)

balik kepenatan,..tapi im the happiest girl !! thank you mr hubby ..love u so much ! :)

XOXO :)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.