The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

familiatrip2016 : part 2 :)
April 13, 2016

assalamualaikum !!! yesss..ada part 2 ..heheh jangan mareee :p well , bukan selalu family datang..excited terlebih! heheheh and too much pictures yang saya rasa best hehehe :p takpe2..cam pernah cerita dulu..blog ni nak letak gambar aje…kenangan..untuk hari tua nanti :)

Ok..by the way ..memang Geoje Island is simply fascinated! sangat cantik ! everytime guests datang kiteorang bawak same places..heheh kiteorang sendiri tak pernah boring heheheh memang cantik!!! :) After beautiful & scented maehwa flowers…kiteorang jalan2 nak tengok view plak..since ni pulau kan..so keliling pun laut hehehe

Next kiteorang pergi Sinseondae Observation Platform :)

IMG_4237

Panoramic view :)

IMG_4248

IMG_4251

Comel picture ni kan :)

IMG_4258

Kiddos with Wan Chom :)

IMG_4261

P1130776

Love this shot ! I love you mak! She is simply beautiful outside & inside ! soft spoken & character..yet very strong & beautiful heart she has..

Well ..Ive lost my mom when I was 25 years old ..she passed away due to chronic rheumatic heart disease..tak sempat nak tengok saya graduate as a doctor…weve been very closed..mak la bestfriend saya..even saya jauh study kat Sarawak…i will make sure call her everyday..takpun mak call saya..weve been sharing everything..cerita dalam kelas..cerita sal assignments…sal patients kat hosp..cerita saya makan apa…tanya mak buat apa…sampai dia pun kadang2 letih nak dengar :) suddenly Allah ambil dia di usia muda @ 53 yrs old…rasa macam melayang aje badan ni: ( …tapi Allah Maha Penyayang..Dia hadirkan insan istimewa dalam hidup saya..alhamdulillah dapat mak mentua yang baik..memahami kerjaya..oh she is a doctor too..sesungguhnya perancangan Allah adalah yang terbaik untuk kita kan:) buat arwah mak saya ..moga rohnya sentiasa bahagia di sana..moga ALLAH tetapkan hati ni untuk tidak pernah lupa doakan mak..tetap rindu walaupun dah 10 tahun berlalu…al-fatihah…:)

P1130785

heheh adults busy tengok scenery..and amek gambar..dua beradik ni busy kutip shells…see…akak tengah explain kat adik tuh heheheh

After that , we were heading to a must visit place in geoje Island heheh..Windy Hill :)

P1130794

sejuk sangat..semua minum hot drinks..hangatkan badan heheh..Ibu Ani dah risau tengok Windy Hill yang tinggi tuh..memula dia surrender..lastly dia setuju naik..slowly…:)

P1130807

tarrraaaa..tengok Insyirah n Reeha heheheheh busy sangat tuh :p

IMG_4271

steadyyyyyy Ibu heheheheh

IMG_4278

alhamdulillah ! slowly but yeah u did it Ibu !!! heheheh

IMG_4286

My Love . My heart . My Soul .

IMG_4288

hahah sila jangan muntah hijau..:p heheheh sumhow i love the shot ! credit to my mr photographer yo! heheheh

SubhanaAllah view dari atas puncak Windy Hill ni memang superb!! seriously..rasa kalau tak sejuk sangat memang nak duduk..minum hot choc…menikmati pemandangan kat sini..such a breathtaking view indeed!!!!

IMG_4305

IMG_4330

IMG_4336

IMG_4347

P1130815

P1130829

sangat2 cantik kan ! Windy Hill we gonna visit you again before balik Malaysia for good nanti :)

balik tuh kiteorang solat Asar & Magrib kat kedai ikan yang we all selalu makan ..kat area Jaseungpo :)

P1130838

IMG_4367

Kenyang perut senang hati..hari pun dah malam..balik tidur…ehehehe esok last day tetamu kami di Geoje ni…plan nak bawak g Taejongdae  Park plak :)

Pepagi after breakfast..kami pun pergi ke Taejongdae Park ..2 jam driving from our house …alhamdulillah sampai juga :)

IMG_4427

tunggu  danubi train :)

IMG_4434

P1130862

P1130868

Fareeha asyik kejar burung2 ni heheheh

P1130874

IMG_4445

selfie jap naaaa heheheh ok ready seb baik ada train hehheeh nak jalan kaki sampai puncak mau pengsan :p heheh

IMG_4449

ok dah sampai..ya Allah sejuk sangat atas ni :( (( huhu but the scenery was amazing!

P1130884

P1130894

IMG_4451

P1130883

P1130900

sejuk sampai ke tulang..grrrrr…tangan semua masuk kocek heheheheh

P1130909

IMG_4458

cantik pic ni heheh tenkiu to adik ipar Atikah :) dah puas gambar2..naik balik train untuk turun ke bawah semula :)

P1130919

IMG_4472

us..with the iron lady …lovely mak :)

IMG_4475

tetiba Insyirah & Fareeha nak interframe gaks…sorry makteh & pakteh :p

IMG_4482

IMG_4569

IMG_4488

IMG_4508

IMG_4523

run reeha run!

IMG_4541

Wan & fareeha yang suka dengan bunga2:)

Alhamdulillah ! happy bila semua pun sihat2  datang Korea ni:)

Esok pepagi dah para tetamu berangkat ke airport! sunyi semula rumah huhu.. moga semua yang datang happy dengan percutian kali ni :) maaf if ada kekurangan ! :)

thank for reading!! XOXO

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.