The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback #maksomdatangKorea : my besty was here in Geoje !!!:)
March 4, 2016

assalamualaikum ! arini hubby cuti..ada public holiday kat korea ni. hah dah breakfast..perut pun kenyang.:) rest day yay! kat luar sejuk sangat -2 dgrees yo ! huhu semalam snowy kat geoje ni..today sejuk aje takde snow :p hehehe ok so today nak blogging plak heheheheh # maksomdatang Korea yo hashtag die :p heheh

alhamdulillah rezeki kami terima tetamu dari Malaysia early November 2015 :) tuhla hikmahnya…dapat dok Korea alhamdulillah makin melimpah rezeki terima kunjungan dari family & kawan2 :) so this time it was my besty back in Unimas ! kenal dia since 2000…die budak bijak..nerdy..rajin study..petite…jauh beza from me yg beso..tak rajin sgt study :p hehehe sumhow the chemistry between us yang buat kiteorang leh ngam -ho ! kawan yang same2 g surau bukak pose ..eeheheheh rebut makanan dalam dulang heheh and few ade secret yang takleh la citer kat sini kan heheh lap u la midah ! yerpppp..  mrs Hamidah in the house!! yeah yeah ! heheheh amiey datang with her son ..Ihsan yang ensem + ibu kesayangan maksom + Kak Ah ( tul ke eja ? cam nama my sister plak..sykeen tapi panggil Ah ) &  farah yang cantik & baik hati –  :) o lupe kak ah & fara ni fanatic anything bout Korea…rasenya dorang lagi banyak tau sal Korea dari orang duduk Korea ni heheheeh semua retis Korea dorang tau..even nama2 tempat pun dorang tau ..amazing ! heheheh

1st day dorang sampai malam tuh we all ajak dinner chukumi heheheh since dorang kate datang Korea nak makan Korean food yang original heheheh taraaaa..we brought them  here…trying the best chukumi in the Okpo town !

P1110001

P1100995

delish chukumi !!! dorang kepedasan ..sorry next time mintak kurang pedas k heheheh

On the next day ..pepagi plan nak g Taejongdae …me driving them to Busan ( hubby g keje )…tak pernah2 drive van …kali ni kita cuba heheheh tapi nak dijadikan citer..Taejongdae tak jumpa…ternampak signboard Gukje Market…so cancelled Taejongdae…hehehe kite g shopping dulu je la erk :p heheh ada incident yang takleh dilupakan…hheheh sampai2 kat parking…pakcik yang jaga parking tuh tunjuk tayar yang dah lembik!!! oohh nooo..dahla semua pun perempuan..sorang tak tau camne nak buat hahah..tapi pakcik parking tuh kata…its ok pergi je shopping dulu…small matters :p heheheh nak buat camne..nama pun pompuan kan haruslah shopping dulu…tayar pancit..settle kemudian :p hehehe

ok jalan2 Nampo-dong !!! sejuk & windy sangat arituh …

IMG_0114

picture with Ahjussi jual buah berangan heheh

IMG_0147

told ya they know better which were the best cosmetic :p heheheh banyak borong naaa…:)

IMG_0159

reeha & kak insyi with new friend Ihsan  - kiddos already happy with cotton candy & balloons :)

IMG_0166street food ! yummmssss tteokboki ( drooooollliiiinggg ! )

perut kenyang..dorang sambung shopping kat Gukje Market ! :) ooo nak balik baru teringat tayar pancit hheeheh luckily we have talian hayat heheh called my hubby..he arranged for mechanic..mechanic datang within 10 mins..buat kerja 5 mins..taaaraaa the van is ready to serve you madam ! hehehe syabas mechanic Korea yang cekap gile buat keje..heheh senyum aje..paling best free service :p ( sebab van yang kiteorang sewa still under insurance gitu la gamaknya ) alhamdulillah ! balik tuh ..amiey drive plak sbb fareeha nangis2 nak susu..cant help !  heheh 1st time die drive left-hand drive car ! good job amiey ! hahahahah teringat ke’gabra’an muka ko miey mase drive heheheh siap marah aku kan main fon kat sebelah hahahahah

2nd day in Geoje…today bawak dorang tempat wajib visit kat Pulau Geoje ni :p lets go to Windy Hill ! well..the weather so nice! such a breath-taking view ! enjoy the pics friends….windu plak tengok gambar2 ni :)

P1110014

happy me when seeing u guys happy ! :)

P1110016

after graduated back in 2005..masing-masing busy…then jumpa balik mase amiey kawen..kali ni dapat spent masa 24/7 ngan ko miey heheh  ternyata posing kaki kita same :p heheeh

P1110028

sara Insyirah + sarah Najiha + Mysha Fareeha + Ihsan ! :)

P1110036

Ihsan which is one year older than Fareeha ..joms panjat tangga !

P1110048

yay maksom made it !! berjaya naik ke puncak ! syabas maksom :) MakSom posing untuk Pak Jenal kat Melaka :)

P1110055

splendid view with beautiful peoples ! perfect !

P1110066

amiey nanti kita tua jom panjat windy hill cam MakSom :)

P1110071

with windmill as background:)

IMG_0189

amiey’s pure love …makSom…miey aku sayang gak mak ko ! terubat rindu ngan arwah mak aku ( bergenang air mata..sob sob )

IMG_0199

floating moment @ Windy Hill , Geoje Island , Busan , South Korea !

3rd day . yay arini my hubby cuti !! we planned to Muju main snow…hope dah ade la snow kat sana..since amiy & family datang very early winter…takut snow pun malu2 nak kuar :p heheheh alhamdulillah kun fayakun…memang rezeki dorang ! a night before nak muju..kita same2 masak…maksom kuar kan skill memasak die…banyak la tips2 die turun kan..thank you so much maksom!..kalau boleh nak guests tuh duduk je..nak servekan foods..tapi tetamu kali ni nak gak join venture eheheh pelbagai rintangan nak main snow ni…heheh teringat plak proses nak sewa baju untuk main snow…ngan boots etc heheh cian maksom..kene pakai kasut berat hehehhe joms layansss gambar main snow :) here we go Dyeogyusan Ski Resort ( formerly known as Muju Ski Resort )  ..penat2 main snow tuh..sledding bagai..pekena plak lauk makSom ..nyum2 !!!terbaikkkk!!

P1110098

posing ngan ski boots dulu naaaaa…aahaha padahal seksa  bila nak jalan :p

P1110109

joms skiing miey ! hehehehe

P1110102

another exciting pose :p

P1110114

yay ! credit to amiey for this family picture of us ! :)

P1110124

sporting makSom ! heheheh

P1110143

rase cam family sendiri! miss u all !

ok..where we r going next? ! heheh joms kite ke Tongyeong !!bout 40 mins from our house ..

pepagi kite naik cable car k…cuaca pun cantik! but lil bit foggy …

P1110164

P1110165

P1110187

view dari atas ni hah :p foggy tak clear sangat ..matahari taknak memancar kan sinaran :p

P1110216

gambao reramai..cian maksom penat naik tangga..mengah! dak Ihsan sedap noooo makan kopok beras heheh

P1110225

tinggi bukit kami daki :p heheheh

P1110288

gamboooo lagi ehehehe

pas cable car..hubby suggest pergi City Hall of Tongyeong..ingat kan cam ada office2 ke apa…tapi ala2 Hanok Village gitu la…:) cantik !

P1110307

p/s miey arituh nampak cam maksom berdiri tegak..rupernye Kak Ah sekali heheheh joms nyanyi negaraku..tanah tumpah…heheheh

P1110314

nak mendaki tangga plak…kesian jugak mostly kat Korea sure berbukit2 or bertangga gini..kesian kat Maksom but alhamdullilah nampak cergas maksom..tongkat pun dah tinggal je dalam van :p

P1110322

slow2 menapak berjaya gak naik ..:)

P1110329

dulu tempat pembesar2 Korea meeting..datang orang Malaysia posing kat tiang naaa heheheh:p

P1110367

alololo adik !!! heheheh posing sangat ni…sampai terlipat jari kaki hehehe:p

P1110382

ok..dah puas main salji kat muju kan..now fefeeling autumn plak ! heheheh rezeki Allah bagi dapat 1+1 heheeh autumn + winter :)

P1110390

sara insyirah ( my daughter ) with sarah najihah ( kak Ah’s daughter ) ..baik senyum je budak nya!! hye seb lom ada anak lelaki..kalo tak dah booking heheheh

P1110401

bagi chance …once one of the best batsman kata nye:p hehee

P1110419

bergambar kat rumah korea zaman dolu kala :)

P1110431

P1110433

yang besau tak sudah2 nak bergmbau…yan budak kecik dh kepenatan..insyirah je leh maintain posing lagi hahahah

pas balik tuh…since dah alang2 kat Tongyeong…we all pun singgah Live Fish Market …kat sini la tempat me & hubby borong ikan ngan harga yang lebih murah..ikan fresh2 tuh..hidup2 lagi…rasenya once in amonth wajib kiteorang datang pasar ni ..puas hati shopping ikan hahaah nak shopping Chanel tak dapat la sebulan sekali kan :p hhahahahah ikan pun ikan la..kenyang perut senang hati :p heheheh

P1110435

hah pasar tuh tepi ni je tu dekat dengan bot2 kecik tuh :)

P1110437

cuci2 mata tengok ikan..clams..heheheh octopus hidup..heehe

penutup hari tuh kiteorang bawak all our guest makan meuntang kat one of the restaurant nearest market tuh …ikan segar dari laut yo ! :) alhamdulillah !!!

ok kire last dorang kat Geoje…hubby keje..so today kite jalan are Okpo je ye..dekat2 heheheh yet the view was so scenic ! Commorative Park plak arini :)

P1110443

the view was superb ! rase bestnya kalo ada secawan kopi layan sambil tengok pemandangan kat sini …heheh

P1110468

cantik2 anak MakSom …tengok la maksom + pak jenal kan :) beautiful peoples with beautiful hearts !

P1110470

beriya jadi photographer..nak dapat kan d best angle gitu heheheh

P1110503

seronok d kids ade teacher farah @ busu yang cantik & available lagi ..wewiitttt ! heheh melayan ring around the rosie !

P1110466

to my dearest friend Miss Hamidah ( she is plastic surgeon – to be ) ..keep on moving !! you are so near to the success ! sometimes ko wonder whether all these really  worthkan… after apa yang ko & family dah korbankan kan…leave it to Allah miey..kita ni insan kerdil..we never know what future holds…teruskan berdoa…mintak kat Allah..teruskan usaha ko..i know u can do it mate!!! ( tulis pun nak bergenang air mata ) eheheheh ..hah bab ni memang kita sama..ahaks! kememeh:p keep the positive vibes !!! apa2 family first..only ko & family je tau ape yang korang dah went through untuk sampai tahap ni…sebagai kawan aku doakan ko and even kita semua berjaya in what ever we do…lebiu!!

Good friends are like stars. You don’t always see them, but you know that they are always there.

p/s tag : yanie + naza

wah panjang entry kali ni kan heheh…last but not least …thanks alot to amiey & family sudi datang rumah kami..masak sama2 jalan..gelak sesame heheheh maaf atas segala kekurangan dari pihak tuan rumah ..silap bahasa esp Insyirah & Fareeha yang active tuh :) insyaAllah ada rezeki jumpe lagi…kat melaka naaaa!!! heheh

thank you for reading ! xoxo!

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.