The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

Insyirah’s school show in Geoje :)
February 22, 2016

assalamualaikum! alhamdulillah dah 17 months kami tinggal di bumi Korea Selatan ni ..banyak juga pahit manis selama duduk sini. Overall..i love it ! :) oh yea…Insyirah kami hantar bersekolah di sini…memula tuh macam takleh nak cope jaga dua2 anak hehe so fikir2 ..tolak tolak…since if nak hantar international school sini quite pricey ..gulp..heeheh last2 ..me & hubby decided to let Insyirah go to school @ korea ni :) duit boleh dicari kan kan kan..heheeh Actually kiteorang takde la pergi /survey each sekolah yang english medium…tengok mana yang bagus or tak…kebetulan my indonesian friend here in Geoje…yang suggest..sebab boleh sama ngan anak die..tergerak nak anta Insyirah sekolah kat sini:) ILS or international language school…dorang guna english medium for each subject..but then for ballet class..gym class etc..they r using Korean language still..but alhamdulillah Insyirah boleh cope:) feedbacks from teachers pun mostly positive ..alhamdulillah..happy sangat ngan progress Insyirah sepanjang dia sekolah kat sini. suprisingly jugak die boleh communicate in Korean too sket2..but she too much young kan…so just let her enjoy her childhood phase ..relaxxxx:)

so semalam..ada end of year performances for Insyirah’s school.. and Insyirah had involved too :) proud of you kakak!! :) antara gambar yang sempat dirakam…kenangan untuk Insyirah nanti :)

NIC_5744

she played Samulnori ~ traditonal Korean instrument :)

NIC_5749

u’ve impressed ibu & ayah ! congrats kakak!

NIC_5765

NIC_5781

ibu pun tak pandai nak main gamelan ..heheheh Insyirah balik Malaysia try gamelan plak k :p hheeheh

NIC_5809

2nd show that involving Insyirah – The Mice Meeting.then dorang nyanyi2 hickory dickory dock ..the mouse ran up the clock :)

NIC_5822

Insyirah with her classmate…all locals..except her…:)

NIC_5850

3rd performances by Insyirah : Taegwonmoo :)

NIC_5856

so happy dapat patahkan kayu tuh :)

NIC_5886

flower among the thorns :)

NIC_5927

they played instrument for the song : Honey Honey ( theme song for Mamma Mia the movie )

NIC_5951

NIC_5991

her school friend : Connie :) bila la jumpa lagi kan heheheh

NIC_5998

Insyirah with her class teacher : Maggie

NIC_5992

You are big girl now !!! but always a baby to me kakak :)

IMG_3515

Flowers for kakak..adik pun nak jugeee :) heheheh

IMG_3518

with ibu :)

IMG_3522

ILS headmaster : Joanne :)

IMG_3524

Insyirah with her teachers in ILS : Elena tc + MAggie tc + Lucy Tc

IMG_3544

Fareeha in action ..she wants to dance too on the stage :)

IMG_3549

next 2 year fareeha pulak pergi skolah k :) muuahhhsss

my personal view of ILS..

they are using English medium..so few expats yang hantar anak dorang kat sini..from France..Vietnam..England,,Indonesian..and Malaysia ( kiteorang la tuh ) . Mostly are locals. They can speak Hangul only during lunch time..gym..ballet class..music class.Insyirah also learnt Hangul here..she can speaks basic Korean language..They still have monthly test which each student will be tested whether they understand the whole month syllabus. They have every week dictation test. And everyday they have Maths homeworks. Alhamdulillah Insyirah did great so far ! :) Proud of her !

They have field trip every month! so Insyirah pergi water park..buat ceramic bowl..buat cupcakes…etc even went to cinema ! hehehe and dorang more to Montesorri approaches..Insyirah nampak happy la sekolah kat sini. mase mula2 hantar sini ..dorang tanya apa expectation kita as parents…mase masuk sekolh ni Insyirah baru je 4 years + kan..Insyirah lambat cakap tau..umur 3 years baru clear sket die cakap heheh so memang we all harap dia improve dari segi percakapan… Alhamdullilah..teachers kat sini cakap dia terlebih cakap :p heheheeh

P1130484

alhamdulillah proud of u Kakak! :)

apa2 pun perjalanan masih jauh…

ok..doa ibu moga anak2 ibu jadi anak yang solehah..tak tinggal solat..jadikan al-Quran pegangan & panduan…diberikan kemudahan & kejayaan di dunia & akhirat :) berangan if anak2 ibu pun nak ikut jejak langkah ibu jadi doktor ke heheheh insyaAllah :) apa2 pun moga dapat keberkatan dari Allah :)

ok thanks for reading ! XOXO!

Comments

button Discussion

  1. begenang airmata tgk kak syirah dpt award!!congrats to ibu and ayah nya !

  2. amiey on February 27th, 2016 at 12:58 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.