The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

scenic island of Jeju : part 2
February 20, 2016

assalamualaikum! kemain siap ada part 1 & part 2 hahahah banyak sangat gambar which i think kena gak masuk blog..sebab nanti nak browse2 di masa akan datang :p

day 3 in Jeju..plan nak kuar awal2..tapi cam biasa la nak make sure anak2 makan dulu..so kuar pun dh 10 am:p this time we headed to eastern side of the island…first aim for Sangamburi Crater :) very nice place…mase sampai cam mendung…ok kene cepat before hujan ! :)

NIC_5619

kat depan pintu masuk :)

NIC_5621

can u read it?? sorry i blocked the letter G :p hehehe

NIC_5622

hhehehe ok2..yeah.ibu dah berat :p kejap lagi kita jalan kaki to burn some calories k :)

NIC_5625

princesses of our little kingdom :)

IMG_3029

memula cuaca mendung aje..expecting hujan..but alhamdulillah pastuh cerah !! cantik sgt tempat ni !! subhana Allah :)

P1130282

akak Insyirah & adik Fareeha ! :)

NIC_5650

P1130266

heheheh pose nampak :p ok ensem2 :)

IMG_3032

hehehe yay another family picture…next time jangan malu2 mintak tolong orang lain heheeh

IMG_3042

IMG_3039

P1130285

P1130288

happy2 time together..moga membesar jadi anak yang solehah & baik ye sayang….may Allah ease everything for them & successful dun’ya & akhirah ! keep loving and take care of each other ..ibu & ayah love both of you so much ! :) P1130294

my big girl…at 5 years & 5 months old ..:) NIC_5667

adik Fareeha yang manja..for this trip we all purposely decided not to bring the stroller nor babywearer..shes already 3 years old..tak larat dah nak bawa heheheh so kunun nak train die jalan2…tapi yela tinggi and jauh gak die kena menapak naik…sampai atas dah penat…heheh kena gak la dukung :p heheeh

NIC_5672

alhamdulillah sampai gak tempat ni…personally paling suka tempat ni..cantik sgt! surely lagi cantik if spring time kan..next time insyaAllah :)

Insyirah and Fareeha cant wait to go to aquarium actually..keep asking wheres the fish heheeh sabar k..hehhehe dari sangamburi crater..we all singgah jap kat Gimnyeong Maze Park…jom kite tengok …bagi peluang kat Insyirah lead hheheh jumpa tak jalan keluar :p hehehe sampai2 kat maze ni…dah terfikir nak skip..sebab banyak kucing2 yg gemok2..huwahhh!!!! memang dorang bela …sihat2 tul tengok…tapi demi menjayakan misi….jomss redah ! dorang ada bagi map…actually dah try gak bace..pusing2 map tuh cam tak faham…tetibe Insyirah volunteer..lets follow me..! heheheheh

P1130313

IMG_3075

ada gak sesat..terfikir nak give up.. and just ring the bell…means cam mintak tolong la…but seems like Insyirah tak putus asa..die try gak…kiteorang just follow…akhirnya taraaaaaa!!! she did it !! congrats kakak::)

P1130320

yay !!! dah sampai :)

next destination …Hanhwa Aqua Planet ! tapi perut dah lapar..kiteorang singgah kat seafood restaurant..pekena haemultang ( seafood soup ) ..

P1130330

thanks to my friend Ayin yang suggest tempat ni :) thumbs up! heheh

P1130325

what we’ve had that day : haemultang ( lotsa seafoods one of them were these abalones :p ) + broiled chilli mackerel + grilled mackerel..alhamdulillah kenyang :)

Masa nak keluar dari kedai ni..ahjumma kedai ni suruh pergi belakang kedai die amek gambar hheheeh..cute tau ahjumma ni :p

Belakang tuh laut ..cantik sangat…but too windy ! banyak sangat burung2 yang tak terbang..tapi biar diri dorang diterbangkan angin..hehhehe comel:) and actually if rajin berjalan….terus kan sket terus sampai kat track untuk hiking Seongsan Ilchulbong Peak…tapi kami tak berapa rajin plus Insyirah dah asyik sebut dolphin die hheheheh…

NIC_5681

hah tuhla Seongsan Ilchulbong Peak :) sapa yang dah hiking kata cantik sangat pemandangan dari atas tuh :)

NIC_5682

cubaan if boleh diterbangkan angin ..hahahh berangan:p anda terlebih berat heheh tapi terase bergerak sket …too windy heheh:p

ok2…sudah2 ibu…jom2..Insyirah n Reeha cant wait to see all their fishes :)

NIC_5689

kids layan ibu kate poseeeee….sejuk!!! sebab fikir dalam aquarium tuh sure panas je…malas nak bawak jacket winter yang tebal..rupenya dari parking ke tempat tuh…mak aihh sejuk!! ok jom kids…laju2..:)

Dalam tuh gelap je la kan..and as expected ada macam2 ikan heheeheh lebih kurang aquaria KLCC la…

NIC_5697

NIC_5701

NIC_5723

ni la part yang kids paling suka…and ibu die jugak kwang kwang :p dolphins show…Insyirah and Fareeha macam amazed gile and enjoyed the show…bising mulut dorang..wow..wow.!! heheheh

IMG_3115

Insyirah and Fareeha In action :)

kuar dari Hanhwa Aqua Planet ni…dah gelap pun…so terus balik hotel…makan kat bilik je..and tidur:) malaam tuh hujan lebat sangat….tidur dengan nyenyak nya..alhamdullilah :)

On the next day..hujan sepanjang hari…so kami just pergi teddy bear museum & Hello Kitty Island layankan budak2 :) As long as they happy…ibu & ayah were happy enough :)

IMG_3181

IMG_3184IMG_3245

IMG_3270

P1130350

teddy bear museum ..personally rase macam tak best sangat..heheheh tapi kids enjoy aje..berlari sana sini..excited tengok banyak sangat teddy bears…but luckily masa lalu souveniers shop…dorang tak mintak apa2..siap cakap we already have lotsa teddy bears at home kan ibu ::))) good ni la anak ibu :) muaaahhhsss

Next kita pergi Hello Kitty Island…hujan lebat betul..kiteorang redah aje…cover dengan winter jacket tuh je hahahah

P1130414

P1130398

Colouring activity :)

P1130400

khusyuk…nice one kak :)

P1130410

got gymboree activity too :)

P1130422

IMG_3293

nampak sign kate DO NOT GO UP…??? hahahahahah sorry sir :p

IMG_3338

kemain ayu erk :p heheeh Insyirah kata dia nak bilik cantik camni heheheeh

IMG_3371

IMG_3346

yogurt ice cream for Reeha + strawberry cake for Insyirah + caramel marchiatto for ayah + tiramisu cake for ibu :) tapi sebenarnya semua pun untuk ayah & ibu ..huwahhh beribu2 kalori…naik turun Ilchulbong Peak tuh 10 kali pun lom tentu abes all the calories :p huwaahhhh!! bak kata my husband..its ok..rezeki kita ni ..alhamdulillah :)

P1130433

Reeha layan tiramisu cake hokeh :p hehehhe tapi ibu yang abeskan :p

taraaaa…moga kita sampai lagi sini :)

kuar dari hello kitty kiteorang try makan kat Suhee Restaurant kat area seogwipo town :) sedappp..highly recommended:) eh tadi bukan dah makan kat hello kitty cafe ???? ooohhh tuh dessert je :p

IMG_3376

spicy stir fried squid + grilled mackerel + broiled hairtail soup with all the side dishes ! yeah we finished them all heheheh :)

ok…alhamdulillah berjaya sampai ke Jeju…overall..i love Jeju! sayang nya tak dapat tengok all the waterfalls and few other must visit places…bercuti dengan budak2 kan….so i din expect much…berjaya sampai and semua selamat and sihat dah cukup berjaya la :) ))) syukur atas nikmat ALLAH :)

thanks for reading !!! XOXO:)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.