The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

pleasant evening @ Bamboo Park , Geoje-Si :)
February 2, 2016

assalamualaikum !! hye ..another entry after another yeah :p so last weekend..we spent our saturday strolling around Nampo-dong ..lunchy at Jagalchi..hehehe then there came Sunday…kiddos persistently asking for outdoor activity ; playground ! grrrrr…during this winter our outdoor activity kinda limited..sejuksssss! nak pergi any playkids dah boring..weekend summore sure ramai sangat huhu

suddenly my hubby suggested to go for Bamboo Theme Park..heard of it long time ago..cuma belum pernah sampai. temperature around 6 to 8 dgrees..should be ok for the kids :) after zuhur prayer…here we go ..set on the GPS…oooo only 17 km from our house!! weeet wweeettt ! dekat aje la hai :p

Sampai je..actually i din expect anything…just nak spend quality time with hubby & kids :) jalan2…sejak jadi housewife..memang tertunggu2 weekend…sebab kitchen off day..then jalan2 heheheh:p so the entrance fee only 2k won per person..fareeha free :p heheh kat main entrance tuh dorang sediakan bamboo slides..Insyirah& Fareeha excitedly play it….non stop sampai tak nak pun naik atas kat bamboo forest tuh..huwahh!!

IMG_2523

IMG_2524

seronok sangat..ntah bape kali la dorang main…at first takde pun kids lain heran nak main..tetibe tengok insyirah & fareeha punya layan..then dah mula queue up…so bagi depa plak try…:)

IMG_2520

starting point :) checked !

once masuk je…subhanaALLAH !!! the smells of ructic bamboo…the greenery view…then ada sunlight in between the bamboos…lawa sangat! rasa jatuh cinta tempat ni ! heeheh tapi dah jalan ngan dua org budak kecik…takleh nak appreciate sangat heheheh they keep asking about animals…nak playground huhu ..kot berjalan berdua ngan mr hubby..leh la pegang2 tangan sambil merancang masa depan :p heheheheheh lupa kan suhaila hahahah tuh hah insyirah ajak racing…ooo kat sini jalan berbukit2…menyesal plak pakai doc marten yang quite heavy ni :p

IMG_2515-001

IMG_2517

P1120803

boleh tulis untuk kenangan2an..ala2 love lock kat tower2 tuh..tapi masa ni takde plak orang jaga..we all pun takde plan nak tulis heheheh

P1120815

hahah cobaan nak posing ala model wakakak..awkward…:p failed ! toot!

P1120808

tengah nak posing2 konon nak buat portraiture….

P1120823

semput hah ibu nak kene racing plak..dah la naik bukit :p

P1120821

nak posing ala2 ballerina plaks..heheh layankan…:p

P1120827

ibu & princesses !

IMG_2546

ayah & princesses ! heeheheh

IMG_2556

so jalan n jalan lagi..supposed die tulis 1 km…

P1120839

track yang disediakan :)

P1120842

keep walking ayah :)

P1120846

P1120850

P1120865

Allah the Greatest Creator! subhanaALLAH :)

jalan2 terjumpa pondok..Insyirah dah ready nak ajak makan heheheee normally kiteorang bawak bekal…tapi tadi kat entrance die tulis no foods allowed ..so tinggalkan aje roti2 dalam kereta huhuhuh…

P1120870

P1120852

sara insyirah @ 5 years 4 months :)

IMG_2561

ok..ada vendor machine…dapat beli air :)

P1120854

dari sini boleh dapat view yang cantik…maafkan mrs photographer ni…sebab guna camera handphone aje :p heheheh

P1120873

kids were trying kinda musical instrument made from bamboos …

P1120876

my turn !!! tak reti main pun :p heheheh

P1120889

supposedly ada lagi track naik atas…from the brochure yang kiteorang dapat ada few activities kat atas lagi…but then insyirah dah cranky nak balik…lapar huhu…nak chukumi !! :p

so…terpaksa balik..heheheheh

P1120883

eceh cobaan nak jadi model buluh:p

IMG_2570

overall …i love this place !well recommended to those yang datang pulau ni…few months left..much more to explore !

ooo fyi..next to this theme park ada..cute little cafe …korea memang penuh dengan cafe yang cute2..!!!

taaaraaa..zoo coffee …:)

IMG_2576

ada jual gelato ice cream gaks !

IMG_2583

see banyak animals see…dun weri they wont bite:p eheheheh

IMG_2581

P1120896

P1120898

kids playing with stuff animals :)

P1120909

adik fareeha @ 3 years old !

IMG_2588

see what we have here !! teatime…after about 1 km walking…we need to replace all d calories :p ahahahah yummey ! waffle ice cream..caramel macchiato for him..and gree tea latte for me !! :)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.