The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback : tooot tooottt train..all d way to Birmingham!
January 28, 2016

assalamualaikum! yeah morning all :) sejuk nya pepagi…hubby dah g keje dah tuh . kemas umah..sat lagi nak anta Insyirah gi school ..demam den..winter2 pepagi kena anta anak…hehheheh tapi today dah ok sket..temp 0 dgrees. erkk :p so pepagi blogging best gak sebab si kecik fareeha still in her dreamland…lullaby baby..hehehehe :p hah entry kali ni sambung #londontrip…this time we all pergi Birmingham ! heheeh cam citer b4 this..takder specific itinerary..so we all terasa nak jalan Birm guna train ! ni semua kerja kita kasi redah..pagi2 tuh…terus je pergi train station beli tiket..debar2 gaks sebab ramai kate last minute camni..tiket train mahal..but alhamdulillah dapat family package..so it was about GBP18 per person. so here we go !! nak dekat 2 jam gak nak sampai ke sana…plan nak pergi cadbury world ..ruper2 nya tiket dah abes…so we all just jalan2 around train station tuh aje hehheeh sebab takut plak sesat :p if pergi backpackers ngan adults je semua lain cerita…ini…dengan baby dalam SSC ..dalam stroller etc…lom lagi sorang nak gi toilet…sorang nak susu …erkkk next time..insyaALLAH once sweet day…jelajah europe :)

IMG_0929

heheh soh en hubby posing sket..pose dalam train all the way to Birmingham :)

IMG_0926

heheh boleh tahan apps perfect cam ni..flawless giteww..i loiiiike ! heheh takyah gune qu puteh…too much mercury ?! :p
P1120345

P1120352

hah tengok bila gambar candid..begini keadaan nya…fareeha dukung…insyirah yg dh >20 kgs dalam stroller..beg bergantungan…during winter..windy sumore…erk…heheeh ini lah behind the scene before ..say cheesee..kaki silang bagai..rupernye candid kaki ‘pengkor’ hahahahahah ( orang tua2 kata kaut duit )….tapi nipis pocket datang Europe ade lah hahaha :p

Luckily ada cam street market along the way near train station tuh..so we all jalan2 slowly menikmati kedai2 yang cute sangat decoration dia:)

P1120356

P1120360

cubaan ibu nak buat pose ‘happy moment sebab ada music n kedai cute2 tuh kan.,,hahaah dengan Fareeha tergantung tuh…heheh cian reeha nak terseliuh leher tuh erkk..sorry2 !!! best aunty wati tuh kan..senyum simpul…dia free & easy..anak dah besoooo :) –> tapi dia awet mudeee kan ?? heheheh

IMG_0951

see..bila kakak yg dah besar tuh pun penat nak jalan…ujung trip ni..stroller tuh pun patah dah hahahha

P1120365

nutella+banana crepe..yummey !!! :) *** sisters love ***

P1120371

P1120375

fuhh lega bila takde SSC depan …heheheh fareeha nak jalan2…hah baru ibu boleh berposing ! ahaks taraaaa pasukan berkuda dari Malaysia hahah…cubaan wati nak samakan kepanjangan kaki dia :p nice try sis..cuba lagi :p wakakak…tina sure kate ntah ape2 ibu & aunties ni heheheh tengok2 lagi few years…tina ada tak pose gini gak :p hahaah ibu die kat sebelah tuh..model tuh…mane tak tumpah kuah kalo tak ke nasi…hehehhe

P1120378

punyalah windy arituh…tudung pun melayang2 …seb ade brooch kan..:p .hah ada carousel kat belakang tuh..Insyirah & Fareeha dah excited nak main …terpaksa la ibu turutkan..ibu pun teringin nak main…reminiscing childhood memory orang kate hehehehehe

P1120383

before start..say cheese yeahhhh :) reeha dah nak pandang camera..excited sangat die :)

P1120390

fuhhhh..game pusing2 ni not for me anymore….pening mak aihhhh…nauseated ..berpinar2 huhuhu ( syndrome middle age ke ??? :p )

P1120393

we love the hot choc from pret !!! yummey! :)

IMG_0963

lets the kids explore the world :) tak beli apa pun..tapi hati tersangkut dengan musical box kayu tuh :)

IMG_0964

fareeha was trying to expose the trick ! hahahahah cuak :p

pastuh we all pergi BULLRING mall..sebab walking distance gaks..excited plak sebab tengok ade nandos dalam tuh…perut dah lapoooo….

P1120395

tapi takder rezeki..masuk2…queue panjang kat nandos tuh..tergerak hati nak tanya…ruper2 nya nandos kat bullring ni tak halal sob sob….last2 beli fries je…asyik la makan fries…nak kembung perut hahah :p

overall , takleh nak rate best ke tidak Birmingham ni since tak dapat jalan banyak tempat…tapi dapat jalan ngan family..is more than anything kan :) tapii…dalam Bullring tuh banyak gaks sales..everywhere! hahahah that caught my eyes though hahahah since perut dah lapar we all decided nak balik London semula…asyik makan fries…mana tahan ni..heheh unless for my sisters wati & ah yang memang diet…haahah:p

IMG_0973

on the way balik..dalam train…cian budak2 kelaparan..insyirah & reeha terpaksa squeezzzeee in sebab train balik penuh! memula dorg duduk kat lantai aje ..huhuhu takper survivor..janji tak nangis2 heheheh

IMG_0980

macam2 gaya dah fareeha..seb baik kakak baik je duduk diam heheheh cer tengok aunty wati belakang tuh..hahahah dah selamat bertafakur..tengah mimpi..handbag mane nak beli gamak nye :p hahahahahah ( sorry sis..u were on candid camera:p toooottttt ) hahahah..

apa2 pun insyaALLAH ada rezeki badan sihat..kita pergi cadbury world or another side of Birmingham :) thank you Allah sampai jugak Birm..:)

ok thanks for reading !!! xoxo

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.