The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback :London winter trip – bus tour & cruising at Thames :)
January 26, 2016

assalamualaikum ! yeah.. as expected my next entry still bout my familia trip to London :) gonna be longer entry..coz more pics this time heheh yeah actually dah few times datang London..but we never take London bus hop on & hop off tour ..since this time kiteorg datang London ni takde specific itinerary…just redah aje…and takde plan nak gi mana2..plus sales pun lom start sangat hahhaha…so kita jalan2 ..get our quality family time together :) ok jugakla…dapatla naik bus double decker London tuh…ala..kat Malaysia pun banyak bus double decker kan ! heheh syabas Malaysia ! proud to be Malaysian :)
Arituh plak hujan renyai2…tapi sebab dah merantau jauh…beribu KMs..so redah heheh janji happy :p
Ingat senang nak handle budak2 dalam cuaca macam tuh heheh..pelbagai dugaan..banyak mengucap and istigfar..janji kids safe & happy :) parents penat lain citer…heheheh

P1120089

aksi budak2 bile soh posing..sementara tunggu cukupkan korum..amek gambar depan aprtment kiteorg..we rented an apartment at Cabell Street ..walking distance je to Oxford Street ..ngeh ngeh..( nak gak sebut Oxford Street tuh kan ) ..jalan berhantu hahah jangan selalu pergi k :p

P1120094

our family picture with handsome nephews harith & ammar & pretty niece ..aleesya key! heheh no no aleesya salehudin ye :)

P1120096

me & abg ku ..ajib ! ber ‘baby wearing ” yo ! sumhow even fareeha dah almost 3 y/o ..tapi senang if nak carry die camni…ibu sado erk :p hehehhe die selesa..coz die tak rase sejuk sangat..then ibu pun senang hati sbb selamat die dalam tuh..and sometimes insyirah pun still nak lagi duduk dalam stroller..penat agaknye asyik jalan2 heheh ( tapiiiii….penat la ibu huhuhu ) well , for ajib ni la masenya die dukung anak ye ..hehehhe mama hadiff tak sihat sangat so papa kena carry ye…:p ) good job papa heheheh

ok whats next ??? hhehehe see bila la nak sampai tempat yang dituju..semua pun ‘ camera maniac ‘ hahahah takpe2…amek gambar dulu heehe..

tarraaaaaa..setelah sekian lama dapat jugak gambar adik beradik gini.. ini kami 5 beradik..hhehe ensem2 & cantik kan ? alhamdulillah ..:) kena tengokla mak & ayah kiteorg k :)

P1120098

from right : my eldest bro ( ajib ) , sista sykeen ( panggil ah aje hheeheh ) , sista wati ( paling rendang ) oppsss die kate petite :p then me with 2 daughters yg tak bagi ibu nak posing solo huhuhu & last one adik dodey heheh ( aidil ) ..die kate muke die mirip retis ..hahah dari mana ya? seberang dengo2 nye hahahahh :p cer teka cer teka :p

P1120103

masing2 ade perangai memasing ..sure mase kecik mak & ayah pening nak layan kan :p terima kasih tak terhingga untuk mak & ayah …moga Allah kekalkan rasa rindu ni untuk kedua nya..even mak dah 10 tahun meninggalkan kami…rindu tuh tak pernah padam…insyaALLAH doa kami untuk mak & ayah juga sentiasa kami hadiahkan..( untuk mak : moga roh mak ditempatkan di kalangan orang2 yang beramal soleh … untuk ayah : moga ayah selalu sihat ..diberikan kesihatan yang baik untuk beribadah pada ALLAH ..amin !!!

P1120106

P1120108

alhamdulillah dapat chance berkumpul camni..2 weeks tingal sebumbung…with our families..cam nak pecah apartment tuh hahahah for ajib +ah + wati + ad …i love u all ! yes…ade mase gaduh..tak same pendapat ..ada masa ketawa smpai nak pecah perut…ada masa sedih esp bila ingat kenangan2 mase kecik…bila ada mak kan ? sob sob..ALLAH lebih menyayangi mak…insyaAllah mak lebih bahagia di sana :) uolllllssss…. i love u to the moon and back !

ok2..cukup la bergambar..hehehhe so pastuh kiteorang berjemaah naik bus hop on & hop off jalan2 keliling London. then stopped kat station 13 .. London Eye . tapi tak plan nak naik London Eye pun..saje nak bergambar kat area situ ..hehehehe aim utama nak naik cruise ! :)

IMG_0823

kenangan naik bus London :p heheheh

P1120116

budak2 lapoooo belikan fries heheh insyirah & reeha posing ngan izzara :)

P1120123

P1120141

us :) insyirah dah tak nak jalan ngan ibu bile jumpe kazen huhuhu

P1120156

ok..pose kejap ! heheheh baru perasaan ada statue kat gambar ni hehehhe model tuh sanggup naik batu tuh :p ahaks

P1120174

yay ! dapat gak family picture ! :) with London river & Big Ben as background :p

P1120192

London Bridge ! :)

Lama gaks dalam cruise ni..cam nak tertidur :p

P1120181

P1120178

P1120204

P1120213

P1120216

P1120223

IMG_0704

P1120244

hehhehe haruslah ada gambar2 honeymoon hehehehh

P1120232

smart banget ni :p heheheheheh

P1120250

P1120256

fareeha in action !1 kemain meraung dia sebab memula ibu tak bagi die pakai sunnies tuh ! huwaaaahhhhh ! ibu do not mean to be stingy .. lil girl..rayban tuh !! kang jatuh bersepaiiiii huhuhu :p

2 jam gaks dalam cruise tuh huhuhu bagusnya sempat la solat semua dalam tuh..since we all jalan ni winter…kuar2 dah gelap hehehhehe pastuh sambung jalan2 kat Oxford Street ..hahahaha saje je tengok apa yang ada kat situ :p tengok lampu2 heheheh while ajib + ah + wati layan masuk kat 4 d Shreks …:)

P1120285

muka kepenatan dok carry fareeha heheh but the best thing is…bila pakai SSC ni..dukung pun tak sakit pinggang :) …> tak sakit sangat la…tapi budak umo 3 tahun..mau tak sakit pinggang kalau dah seharian dukung :p hahahhaha

ok ..esok nya kiteorg pergi sealife plaks…tapi takde banyak gambar since dalam tuh gelap aje..honestly ..aquaria KLCC lagi best heheheh ( see ..proud to be Malaysian )

P1120288

P1120322

Ibu cam nak mendak dok dukung Reeha :p heheheheh

IMG_0838

IMG_0841

ternganga reeha tengok crocodile hahahahah

IMG_0854

story-telling session about Prof P (penguin ) hehe

P1120332

picture wit Prof P…reeha sporting sangat masa storytelling ni heheh cute :)

P1120335

sempat kan nak posing hahaah dah la kat jalan yang busy..hujan plak tuh..sure mat salleh kat situ mnyumpah abes hahaahh..takpe la janji abang saleh sporting nak posing :p wakakakak

IMG_0899

dinner @ Rasa Sayang Restaurat ..yang penting halal:)

P1120343

At Chinatown..kenyang perut senang hati :p heeheheh

ok sambung next entry plaks…banyak lagi ni nak post heheheheh..untuk kenangan kan :)

thanks for reading..xoxo :)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.