The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback#londonfmlytrip : Harry Potter World@ Watford !
January 31, 2016

It is the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.
Harry Potter and the Half-Blood Prince
- Quote by Albus Dumbledore

assalamualaikummmmm!!!!told ya…more and more kan!:p ok on 6th day ( london trip 2015 ) …a day before x’mas..we all went to Harry Potter World ! located in Watford..1 hour from London. chaffeurs ready..here we go ! Harry Potter such an alien jargon to me personally..pernah layan harry potter and half-blood prince tu je…huhuhu tapi after this tour…rase nak jugak tengok nanti filem ni…tengok kot free2 nanti. :) actually yang suka sangat harry porter ni..anak2 ajib & ani..heheh so as for me..layansss…overall..best jugak la…nanti nak beli DVD die heehe

P1120559

tq for the photographer..my hubby !! heheeh…( not in the pic )

IMG_1149

so ready to explore the incredible original film set of the legend Harry Potter !!!!

P1120571

kids with uncle saleh ! say acchiooooo ( one of the spell in harry potter ! )

P1120575

ok..more pic :p heeheh ( semua pun suke posing :p ) ahaks !

P1120602

Great Hall of Hogwarts Castle !

IMG_1172

hubby with the sweety !

P1120605

costumes used  in Harry Potter films !

P1120621

one of the largest dungeon in Hogwart Castle ..Potions Room! trying to make one ??? erkkk :p heheeh

P1120627

Need password for Dumbledore’s office ? :P come on make a wild guess :)

P1120638

insyirah tried to feel the fire heatness !!!! oh not hot …duhhhhh:p

P1120657

hogwarts train !

P1120667

MEMBACA JAMBATAN ILMU ..love the candid tho :p eeheh

P1120686

we all depan umah Harry Potter  kat Godric’s Hollow ! hah kalo dalam cerita tuh ..parents Harry kene bunuh then Harry dapat lightning-shaped scar ..hmmmm gitu rupenye :p

P1120671

anybody homee?????!!!!

P1120717

actually banyak sangat section kat dalam studio ni…and too much picture :p heheeheh

P1120740

us @ Hogwarts Castle ! –> tempat gelap…over expose jadi nye:p

IMG_1202

gune camera iphone lagi cantik erk.. heheheh..the legend Hogwarts Castle !:)

You sort of start thinking anything’s possible if you’ve got enough nerve.
Harry Potter and the Order of the Phoenix
- Quote by Ginny Weasley

ok..alhamdulillah semua pun pulang dengan gembira ! till now lom pun beli DVD Harry Potter…tunggu la suruh Insyirah je baca buku die nanti…leh die cerita kat ibu :p hahahah

Thanks peeps! XOXO :)

#throwback#londonfmlytrip : Stamford Bridge Stadium!
January 31, 2016

assalamualaikum !!! ok further post on family trip to London yo! heheeh at day 5 in London we headed to Stamford Bridge ! from our place took around 30-40 mins to reach Stamford Bridge ..costed us bout GBP 25 erkkkk :p janji sampai orang kate…experiences were priceless kan :) the weather was superb ! and we took the stadium tour…enjoy the pics peep! :)

P1120399

new boots spotted ! Dune London super comfy yet stylish :p –> posing at Edgware Road :p tourist maaaa..heheh

P1120409

the sky are blue ! love it ! spotted my bro ajib depan pintu stadium :p

P1120415

never heard he is the fan of chelsea though:p

P1120422

Qist missing in the picture ..yo!ask us bout chelsea…passsss for all i guess hahah :p

P1120437

football ibu ? is there any princesses inside this stadium ?aahahah

P1120443

and fareeha decided to take nap throughout the tour in ibu’s comfy opitai :p huwaahhh!!!

IMG_0991

hahahah sunny day during winter…dengar ke taklimat pakcik Gary bagi depan tuh ? gary ke name die ? hahhahaah

IMG_1015

steadyyy!

P1120453

P1120464

with pak long Ajib …fan of chelsea !

P1120468

hahahah when the kiddos planned to photobomb aunty Qist photo secara berjemaah :p

P1120472

hah yang ni nampak ada gaya :p

P1120484

khusyuk semua ye :p apa ada dalam tour ni? personally , if u r fan of football..chelsea.. etc..worth to go..kot me & sisters…focus to boxing day in few more days :p hahahah

P1120493

members of tour…other than our family..obviously we all paling belakang..asyik kena panggil..relax la..kiteorang banyak budak kecik..lom lagi nak angkut stroller…lom lagi budak2 berlari 2 heheheh tension je uncle ni :p hahahah

P1120485

hubby’s fav player : messi …my favourite player ? u obviously :p hahahhah

P1120499

P1120544

family pic !!!

P1120555

fareeha tido dengan enaknya !!! turun tangga naik tangga ! thank you nakkkkk…banyak lemak2 ibu dibakar :p huwaaaahhh semput ..

P1120546

nice stadium indeed ! actually if man U tuh tau la gaks…honestly tak tau ape pun sal chelsea ahhahah..tapi dulu kecik2 ayah rajin gak bawak tengok bola kat stadium Larkin tuh..mase tu abbas saad..hassan miskam terer woooo :) ))

IMG_1051

cutey fareeha with handsome abg harith :) tq harith pandai jaga reeha ..leh dapat adik lagi..girl next !heheh

IMG_1062

bye2 stamford bridge ! till we meet again :) cute sangat hadiff….!!!!

p/s : best bab shopping kat souvenier shop! hehehe

tak banyak nak citer tengok2 gambar la k hehe

thanks for viewing ..xoxo !

#throwback : tooot tooottt train..all d way to Birmingham!
January 28, 2016

assalamualaikum! yeah morning all :) sejuk nya pepagi…hubby dah g keje dah tuh . kemas umah..sat lagi nak anta Insyirah gi school ..demam den..winter2 pepagi kena anta anak…hehheheh tapi today dah ok sket..temp 0 dgrees. erkk :p so pepagi blogging best gak sebab si kecik fareeha still in her dreamland…lullaby baby..hehehehe :p hah entry kali ni sambung #londontrip…this time we all pergi Birmingham ! heheeh cam citer b4 this..takder specific itinerary..so we all terasa nak jalan Birm guna train ! ni semua kerja kita kasi redah..pagi2 tuh…terus je pergi train station beli tiket..debar2 gaks sebab ramai kate last minute camni..tiket train mahal..but alhamdulillah dapat family package..so it was about GBP18 per person. so here we go !! nak dekat 2 jam gak nak sampai ke sana…plan nak pergi cadbury world ..ruper2 nya tiket dah abes…so we all just jalan2 around train station tuh aje hehheeh sebab takut plak sesat :p if pergi backpackers ngan adults je semua lain cerita…ini…dengan baby dalam SSC ..dalam stroller etc…lom lagi sorang nak gi toilet…sorang nak susu …erkkk next time..insyaALLAH once sweet day…jelajah europe :)

IMG_0929

heheh soh en hubby posing sket..pose dalam train all the way to Birmingham :)

IMG_0926

heheh boleh tahan apps perfect cam ni..flawless giteww..i loiiiike ! heheh takyah gune qu puteh…too much mercury ?! :p
P1120345

P1120352

hah tengok bila gambar candid..begini keadaan nya…fareeha dukung…insyirah yg dh >20 kgs dalam stroller..beg bergantungan…during winter..windy sumore…erk…heheeh ini lah behind the scene before ..say cheesee..kaki silang bagai..rupernye candid kaki ‘pengkor’ hahahahahah ( orang tua2 kata kaut duit )….tapi nipis pocket datang Europe ade lah hahaha :p

Luckily ada cam street market along the way near train station tuh..so we all jalan2 slowly menikmati kedai2 yang cute sangat decoration dia:)

P1120356

P1120360

cubaan ibu nak buat pose ‘happy moment sebab ada music n kedai cute2 tuh kan.,,hahaah dengan Fareeha tergantung tuh…heheh cian reeha nak terseliuh leher tuh erkk..sorry2 !!! best aunty wati tuh kan..senyum simpul…dia free & easy..anak dah besoooo :) –> tapi dia awet mudeee kan ?? heheheh

IMG_0951

see..bila kakak yg dah besar tuh pun penat nak jalan…ujung trip ni..stroller tuh pun patah dah hahahha

P1120365

nutella+banana crepe..yummey !!! :) *** sisters love ***

P1120371

P1120375

fuhh lega bila takde SSC depan …heheheh fareeha nak jalan2…hah baru ibu boleh berposing ! ahaks taraaaa pasukan berkuda dari Malaysia hahah…cubaan wati nak samakan kepanjangan kaki dia :p nice try sis..cuba lagi :p wakakak…tina sure kate ntah ape2 ibu & aunties ni heheheh tengok2 lagi few years…tina ada tak pose gini gak :p hahaah ibu die kat sebelah tuh..model tuh…mane tak tumpah kuah kalo tak ke nasi…hehehhe

P1120378

punyalah windy arituh…tudung pun melayang2 …seb ade brooch kan..:p .hah ada carousel kat belakang tuh..Insyirah & Fareeha dah excited nak main …terpaksa la ibu turutkan..ibu pun teringin nak main…reminiscing childhood memory orang kate hehehehehe

P1120383

before start..say cheese yeahhhh :) reeha dah nak pandang camera..excited sangat die :)

P1120390

fuhhhh..game pusing2 ni not for me anymore….pening mak aihhhh…nauseated ..berpinar2 huhuhu ( syndrome middle age ke ??? :p )

P1120393

we love the hot choc from pret !!! yummey! :)

IMG_0963

lets the kids explore the world :) tak beli apa pun..tapi hati tersangkut dengan musical box kayu tuh :)

IMG_0964

fareeha was trying to expose the trick ! hahahahah cuak :p

pastuh we all pergi BULLRING mall..sebab walking distance gaks..excited plak sebab tengok ade nandos dalam tuh…perut dah lapoooo….

P1120395

tapi takder rezeki..masuk2…queue panjang kat nandos tuh..tergerak hati nak tanya…ruper2 nya nandos kat bullring ni tak halal sob sob….last2 beli fries je…asyik la makan fries…nak kembung perut hahah :p

overall , takleh nak rate best ke tidak Birmingham ni since tak dapat jalan banyak tempat…tapi dapat jalan ngan family..is more than anything kan :) tapii…dalam Bullring tuh banyak gaks sales..everywhere! hahahah that caught my eyes though hahahah since perut dah lapar we all decided nak balik London semula…asyik makan fries…mana tahan ni..heheh unless for my sisters wati & ah yang memang diet…haahah:p

IMG_0973

on the way balik..dalam train…cian budak2 kelaparan..insyirah & reeha terpaksa squeezzzeee in sebab train balik penuh! memula dorg duduk kat lantai aje ..huhuhu takper survivor..janji tak nangis2 heheheh

IMG_0980

macam2 gaya dah fareeha..seb baik kakak baik je duduk diam heheheh cer tengok aunty wati belakang tuh..hahahah dah selamat bertafakur..tengah mimpi..handbag mane nak beli gamak nye :p hahahahahah ( sorry sis..u were on candid camera:p toooottttt ) hahahah..

apa2 pun insyaALLAH ada rezeki badan sihat..kita pergi cadbury world or another side of Birmingham :) thank you Allah sampai jugak Birm..:)

ok thanks for reading !!! xoxo

#throwback :London winter trip – bus tour & cruising at Thames :)
January 26, 2016

assalamualaikum ! yeah.. as expected my next entry still bout my familia trip to London :) gonna be longer entry..coz more pics this time heheh yeah actually dah few times datang London..but we never take London bus hop on & hop off tour ..since this time kiteorg datang London ni takde specific itinerary…just redah aje…and takde plan nak gi mana2..plus sales pun lom start sangat hahhaha…so kita jalan2 ..get our quality family time together :) ok jugakla…dapatla naik bus double decker London tuh…ala..kat Malaysia pun banyak bus double decker kan ! heheh syabas Malaysia ! proud to be Malaysian :)
Arituh plak hujan renyai2…tapi sebab dah merantau jauh…beribu KMs..so redah heheh janji happy :p
Ingat senang nak handle budak2 dalam cuaca macam tuh heheh..pelbagai dugaan..banyak mengucap and istigfar..janji kids safe & happy :) parents penat lain citer…heheheh

P1120089

aksi budak2 bile soh posing..sementara tunggu cukupkan korum..amek gambar depan aprtment kiteorg..we rented an apartment at Cabell Street ..walking distance je to Oxford Street ..ngeh ngeh..( nak gak sebut Oxford Street tuh kan ) ..jalan berhantu hahah jangan selalu pergi k :p

P1120094

our family picture with handsome nephews harith & ammar & pretty niece ..aleesya key! heheh no no aleesya salehudin ye :)

P1120096

me & abg ku ..ajib ! ber ‘baby wearing ” yo ! sumhow even fareeha dah almost 3 y/o ..tapi senang if nak carry die camni…ibu sado erk :p hehehhe die selesa..coz die tak rase sejuk sangat..then ibu pun senang hati sbb selamat die dalam tuh..and sometimes insyirah pun still nak lagi duduk dalam stroller..penat agaknye asyik jalan2 heheh ( tapiiiii….penat la ibu huhuhu ) well , for ajib ni la masenya die dukung anak ye ..hehehhe mama hadiff tak sihat sangat so papa kena carry ye…:p ) good job papa heheheh

ok whats next ??? hhehehe see bila la nak sampai tempat yang dituju..semua pun ‘ camera maniac ‘ hahahah takpe2…amek gambar dulu heehe..

tarraaaaaa..setelah sekian lama dapat jugak gambar adik beradik gini.. ini kami 5 beradik..hhehe ensem2 & cantik kan ? alhamdulillah ..:) kena tengokla mak & ayah kiteorg k :)

P1120098

from right : my eldest bro ( ajib ) , sista sykeen ( panggil ah aje hheeheh ) , sista wati ( paling rendang ) oppsss die kate petite :p then me with 2 daughters yg tak bagi ibu nak posing solo huhuhu & last one adik dodey heheh ( aidil ) ..die kate muke die mirip retis ..hahah dari mana ya? seberang dengo2 nye hahahahh :p cer teka cer teka :p

P1120103

masing2 ade perangai memasing ..sure mase kecik mak & ayah pening nak layan kan :p terima kasih tak terhingga untuk mak & ayah …moga Allah kekalkan rasa rindu ni untuk kedua nya..even mak dah 10 tahun meninggalkan kami…rindu tuh tak pernah padam…insyaALLAH doa kami untuk mak & ayah juga sentiasa kami hadiahkan..( untuk mak : moga roh mak ditempatkan di kalangan orang2 yang beramal soleh … untuk ayah : moga ayah selalu sihat ..diberikan kesihatan yang baik untuk beribadah pada ALLAH ..amin !!!

P1120106

P1120108

alhamdulillah dapat chance berkumpul camni..2 weeks tingal sebumbung…with our families..cam nak pecah apartment tuh hahahah for ajib +ah + wati + ad …i love u all ! yes…ade mase gaduh..tak same pendapat ..ada masa ketawa smpai nak pecah perut…ada masa sedih esp bila ingat kenangan2 mase kecik…bila ada mak kan ? sob sob..ALLAH lebih menyayangi mak…insyaAllah mak lebih bahagia di sana :) uolllllssss…. i love u to the moon and back !

ok2..cukup la bergambar..hehehhe so pastuh kiteorang berjemaah naik bus hop on & hop off jalan2 keliling London. then stopped kat station 13 .. London Eye . tapi tak plan nak naik London Eye pun..saje nak bergambar kat area situ ..hehehehe aim utama nak naik cruise ! :)

IMG_0823

kenangan naik bus London :p heheheh

P1120116

budak2 lapoooo belikan fries heheh insyirah & reeha posing ngan izzara :)

P1120123

P1120141

us :) insyirah dah tak nak jalan ngan ibu bile jumpe kazen huhuhu

P1120156

ok..pose kejap ! heheheh baru perasaan ada statue kat gambar ni hehehhe model tuh sanggup naik batu tuh :p ahaks

P1120174

yay ! dapat gak family picture ! :) with London river & Big Ben as background :p

P1120192

London Bridge ! :)

Lama gaks dalam cruise ni..cam nak tertidur :p

P1120181

P1120178

P1120204

P1120213

P1120216

P1120223

IMG_0704

P1120244

hehhehe haruslah ada gambar2 honeymoon hehehehh

P1120232

smart banget ni :p heheheheheh

P1120250

P1120256

fareeha in action !1 kemain meraung dia sebab memula ibu tak bagi die pakai sunnies tuh ! huwaaaahhhhh ! ibu do not mean to be stingy .. lil girl..rayban tuh !! kang jatuh bersepaiiiii huhuhu :p

2 jam gaks dalam cruise tuh huhuhu bagusnya sempat la solat semua dalam tuh..since we all jalan ni winter…kuar2 dah gelap hehehhehe pastuh sambung jalan2 kat Oxford Street ..hahahaha saje je tengok apa yang ada kat situ :p tengok lampu2 heheheh while ajib + ah + wati layan masuk kat 4 d Shreks …:)

P1120285

muka kepenatan dok carry fareeha heheh but the best thing is…bila pakai SSC ni..dukung pun tak sakit pinggang :) …> tak sakit sangat la…tapi budak umo 3 tahun..mau tak sakit pinggang kalau dah seharian dukung :p hahahhaha

ok ..esok nya kiteorg pergi sealife plaks…tapi takde banyak gambar since dalam tuh gelap aje..honestly ..aquaria KLCC lagi best heheheh ( see ..proud to be Malaysian )

P1120288

P1120322

Ibu cam nak mendak dok dukung Reeha :p heheheheh

IMG_0838

IMG_0841

ternganga reeha tengok crocodile hahahahah

IMG_0854

story-telling session about Prof P (penguin ) hehe

P1120332

picture wit Prof P…reeha sporting sangat masa storytelling ni heheh cute :)

P1120335

sempat kan nak posing hahaah dah la kat jalan yang busy..hujan plak tuh..sure mat salleh kat situ mnyumpah abes hahaahh..takpe la janji abang saleh sporting nak posing :p wakakakak

IMG_0899

dinner @ Rasa Sayang Restaurat ..yang penting halal:)

P1120343

At Chinatown..kenyang perut senang hati :p heeheheh

ok sambung next entry plaks…banyak lagi ni nak post heheheheh..untuk kenangan kan :)

thanks for reading..xoxo :)

Insyirah’s day out !! @ Regent’s Park, London
January 24, 2016

assalamualaikum!! hyeeeee after quite long silence ..im back here again heheh quite busy after past few months..takde kesempatan nak duduk mengadap laptop sambil berblogging:p my friend said bley je update blog thru handphone…tapi if gune handphone the screen is much smaller…tak puas nak tengok each pictures tuh ..krik..krik..mengade erk:p ok2..nak gak justify kan nape tak update pun blog hahah:p

so , Alhamdullilah last month in December…we all went to London for family trip..yay!! dapat jumpe all my siblings & in-laws & nephews & nieces ( my side ) in London yawwww:p heheeh mase utk update ..gossiping…do shopping( sket2 je ) heeheh..yang penting dpt get together for 13 days :) for this entry actually nak citer one of the day mase we all kat London tuh…while all mommies busy shopping kat Bicester…d daddies plak sangat mithali jaga all the kids kat rumah …and brought them to the park ..gazillion thanks to them…so scchhhhweeettt :) )) but i brought my lil angle fareeha with me to Bicester..since she still bfeeding..cian plak nak tinggal : ) –> kesannye : i din do much shopping in Bicester hahahhaah thank u fareeha menyelamatkan poket ibu hahahahah ( mixed feeling ) hahah bley gitu??? sebab Bicester banyak sales masa tuh…huwahhhh!! Wati + Ah + Ani + Ad + Qist happily shopping sakan …syiokkk na :p

IMG_0659

d mommies in the trip ! sebelum kuar shopping..dah siap2 kan anak..dah buat breakfast..dah sediakan lunch terus…pastuh posing k:p ehehhe love u all..:)

IMG_0665

hehhe g Bicester ade chaffeurs yo! sabar naa mommies..istigfar byk2..heheheh

IMG_0683

fareeha & izzara – fareeha is only 1 month older than izzara! gonna be BFF soon k:)

Again , terpesong dah ngan tajuk kita heheh..Insyirah’s day out :) So , di hari itu.. my hubby brought all d girls ( Insyirah + syasya +najiha + tina ) pergi jalan2 Regent’s Park . Menurut beliau..bawak kuar sebab budak2 dh bising kebosanan tggu mommies balik shopping hehehhe entry ni bertujuan kot one day bila Insyirah besar dah pandai baca blog ibu ni…terimbau la kenangan die jalan2 ngan cousins kat Regent’s Park , London :) Enjoy the pictures !

P1120033

ok next to insyirah –> tina ( 8 y/o ) , najiha ( 10 y/0 ) & syasya ( 11 y/o ) ..but seems insyirah was doing good to mingle around with her lovely cousins ! ahaks good job kakak :) tapi biasela die still lg nampak childish ..but hey its ok..do not grow too fast k heheheheh

P1120040

beautiful park indeed !

P1120050

i love this picture so much ..can tell thousand words from it …dear girls..keep on going ..pray hard to ALLAH ..always place Allah in our heart …if one day u guys do not know where you are going..follow your instinct ( based on Allah’s guide ) believe that Allah’s plan is always the best..any road will get you there dear…to the success insyaAllah :)

P1120053

P1120058

P1120059

P1120065

P1120067

P1120080

ok …ni baru entry insyirah & her cousins heheheh more n more entry after this ..stay tune !!

thanks for reading ! xoxo

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.