The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

selamat hari raya aidilfitri !! geoje island , Busan 2015
September 24, 2015

Assalamualaikum! esok raya korban..tapi baru nak cerita sal raya aidilfitri heheheh naymind..my blog..ahaks :p ok tapi sedih gak beraya korban kat sini..sebab esok husband keje cam biase…tapi pagi ade solat raya la..Insyirah pun sekolah esok.sob sob. ade gak masak soto untuk juadah raya esok pagi :) and Alhamdullilah terase semangat hari Arafah arini. moga doa2 yang kita pinta dimakbulkan Allah ..insyaAllah :)

ok , so since tahun ni hubby bekerja di Korea…we all decided to experience celebrating eid fitr di Bumi Korea ! hati meronta nak balik Malaysia huhuh tapi ku tabahkan hati hehe sebab 1 week after raya..mmg plan balik Malaysia but hey the feeling will be different ! :p macam2 plan sebab beraya kat sini..kalau kat Malaysia bertin2 kot order kuih raya from nurses heheheh kuih semprit..kuih tat nenas..etc..tapi since tahun ni bergelar surirumah sepenuh masa…semangat nak buat kuih raya!! Alhamdulillah berjaya gak buat heheh  kuih cornflakes ( tradisi & resepi arwah mak ) & kuih London almond ( fevret hubby ) .

Then , untuk hidangan hari raya..macam2 gak masak ahaks!! buat nasi himpit ( express ) + kuah lodeh + rendang daging + ayam masak merah & kuah kacang ! hehehhe cam tak sangka daku mampu masak banyak camtuh..hehheh alhamdulillah :)

taraaaa…alhamdulillah !:)

P1080228

so pagi tuh..pas solat raya..kami semua berkumpul kat dewan GIC ( Geoje International Community ) located at Okpo town.Ramai je yang tak balik raya hehehe ok itu ubat kesedihan :p hehehhe

P1080240

muke2 tak balik beraya di Malaysia..:p masih boleh senyum and happy2..jangan sedih2 food raya pun banyak tuh :)

P1080248

Masa mula2 hubby ditugaskan kat sini..supposed until June 2015 aje..so taklah plan nak beraya kat Korea..baju raya pun takde..hehhe so pakai aje la baju last year..baju fareeha & insyirah pun dah kecik hehehhe..seb baik dorang ni janji jumpe belon..happy:p ahaks

P1080254

P1080256

P1080266

Yay hari raya !!! posing hehheheh

P1080273

P1080278

P1080281

O ade colouring contest pagi tuh ehhehe cute kan tengok dorang berbaju kurung sambil mewarna heheheh Insyirah pun participated heheh dia kaler2 paling cepat hantar hahahah..tapi tak menang..heheh its ok baby !! janji Insyirah sporting enough nak join ::) love u kakak!

P1080291

see orang lain lom pun abes kaler…dia dah start makan ahaks !!! besar dah anak2 ibu :)

P1080311

Suke gambar ni…holding hands together with adik…no matter happens ibu harap2 anak sentiasa love each other k :) moga sara insyirah & mysha fareeha membesar jadi anak yg solehah ..sihat..bijak..cerdas..cergas..berikan la kejayaan besar pada keduanya dunia & akhirat !! amin :)

P1080275

adik nak susu ?? hehhheh tunggu balik rumah k :p heheh adik makan lontong aje ye :)

P1080320

sesi dapat duit raya untuk kids ..untuk ibu2 yang tak berkerja ada tak ?:p

P1080353

ade pertandingan menganyam ketupat !!! and the winner wuz our fren ..puan ayinemran :) yang duduk tengah2 muka excited tuh hahaha..( sorry ayin for this entry :p ) ..nmpak cute sgt hahah

P1080325

P1080347

P1080358

hhehehe my hubby aka Kerel ..plg hujung tapi bukan baju merah ye ..hehheh paling handsome kan !! ( yes , beauty lies in the eyes of beholder :p )

P1080297

struggled untuk dapat family pic :p hehehhe budak2 fikir nak main..parents nak posing raya :p hahahah

P1080367

Finally , ada gambar raya dengan background bendera Korea :) salam hari raya dari kami sekeluarga di perantauan ..maaf zahir & batin :)

So , kat sini pun ade sesi rumah terbuka..few rumah kami pergi..terima kasih tuan rumah…moga Allah melipat gandakan rezeki kalian :)

P1080374

P1080396

P1080398

P1080401

Ni menu special cooked by talented chef ..again puan ayinemran…nampak lazat kan ? yesss…rase dia pun sangat lazat..spagetti tuh paling win ! and hujung sekali kuih cornflakes ku hahahha nak gak interframe kan :p hahaah

P1080430

salam ceria di aidilfitri @ Geoje Island , Busan , Korea Selatan :)

Alhamdulillah dapat jumpa kawan2 yang baik & best kat sini..terubat kesedihan tak pulang berhari raya :) Kenangan terindah nikmat dari Ilahi…sesungguhnya perancangan itu too perfect kan..dan hanya Allah tahu apa terbaik untuk kita..

hope next year dapat beraya di Malaysia ..( hint to en hubby :p )

thanks for reading !!! XOXO

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.