The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

sara insyirah is 5!!!
September 21, 2015

Assalamualaikum …wahh after long silent..how i miss blogging..tapi banyak sangat commitment lain..bulan puasa..then raya..then few things came up in between ..but alhamdulillah here I am..blogging:p

well today , i want to share my experience heheh chewah…organised my daughter birthday party heheheh alhamdulillah it was a success for me !!yippie!! Dari dulu teringin la nak buat birthday party untuk anak..heheh tema frozen ke..ana muslim ke…tapi dulu my daughter kecik lagi ..rase if buat pun die takleh nak appreciate the happiness heheh cake cutting ceremony hheheheh ( dulu kecik2 ibu tak merase semua tuh ) heheh so, most of the time if bday dorang we just bought cake and ajak family terdekat je..tak pun just wish je heheh ntah die faham ke tak:p ( of course sentiasa doakan dorang selalu sihat..jadi anak solehah…cerdik pandai..baik hati…hormat orang tua ..murah rezeki..berjaya dunia akhirat …doa ibu untuk anak2 everyday !)

So , since dah jadi surirumah sepenuh mase..meronta2 rase nak  buat a small bday party for Insyirah / Fareeha hehehe if kat Malaysia sure dah cater je kat orang..and order cake online kan hehehhe . So , dengan sokongan suami tercinta morally , financially of course and technically hehehhe alhamdulillah impian ku terlaksana! thank u ya Allah :) Here are those pictures sepanjang majlis birthday Sara Insyirah . Small party but meant “really big’ to me !:)

Decorations by my hubby..rajin sangat printkan all the alphabets..make sure they were in the right alignment hehehhe

tiup all the balloons….hehhhehehehhe

P1090638

P1090640

 Simple goodie bags for the kids !!

P1090616

rainbow cake by me !! hehhe memang la comot..1st time ni buat hahah berkobar2 nak gak buat birthday cake sendiri untuk anak :p study macam2 resepi kot…hahha but hey guess my ilmu in baking was increased !!!! those alien jargon…water bath..frosting..beza icing sugar ..castor sugar..hahhaha then frosting tuh satu lagi memang memerlukan kesabaran yg sgt tggi hahahhaha memeningkan :p thanks to all my friends yang tak jemu2 melayan soalan2 yang tak baper cerdik  daku hehehhe ( thanks my smsj’s frens..wawa a great baker ( sila layan FB die bakebyazwa ) .. geng2 kat korea ni ..ayin ..aina..naz..d..ida..n jihan ) smer infos uolls…i digested ..n taraaaaaa alhamdulillah jadi ! happy! Insyirah pun happy tabur all the sprinkles :)

hah ape menu untuk all the guests ?? heheh soto ayam !! begedil..& nuggets ayam sangat mudah buat dengan adenya food processor ..thank mr hubby!! muahsssss….heheh die dah requested nak patty burger plak :p oo ade spagetti goreng..and kawan2 pun contributed foods hehhehe ade donut ball..congobars..karipap..kuih lapis…bubur kacang..spagetti carbonara..etc ) thank u uolls !!!

P1090658

 Insyirah la yang paling happy sebab ramai kawan2 datang..ade Kasih ..Nabilah ..Bella..Sara..and ramai lagi hehehhe Adik die Fareeha enjoying herself..and surela asyik nak cari ibu hehehhehe

P1090686

 The face expressions were priceless !!! tengok ayah hidupkan lilin2 tuh :)

P1090688

P1090691

P1090700

Happy 5th Birthday to my dear Sara Insyirah Binti Mohd Khairil :) She was born on 27th August 2010 …and now already 5 years old !!! We love you to the furthest galaxy & back ! Ibu & Ayah sentiasa doakan Insyirah berjaya dunia & akhirat kakak !

P1090706

 heheheh seronok sgt tengok rainbow colours tuh hehehe not that kemas hehehe tapi ok la :p and hubby kate rase die yummeyyyyy !! hehehe

P1090667

 Me with Fareeha !!! Nanti kite buat untuk adik plak ye :::)

P1090723

Insyirah & Fareeha with the buddies !!!

P1090729

 Thank you korang sudi datang !!! TQ for the presents ! For us  , ni la waktu paling best dapat berkumpul and chit chatting hehhehee

P1090739

Ade rezeki kita jumpa makan2 lagi heheehe

Seronok sangat arini..berjaya masak untuk tetamu..berjaya buat rainbow cake for Insyirah ! hehhehe alhamdulillah…:::)

ok thanks for reading ! XOXO

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.