The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback : early spring~Gwanyang Maehwa Festival:)
June 12, 2015

assalamualaikum! retrospective post ni heheeheh sebab it was about 3 months back heheh tapi nak gak citer dalam ni..sebab die best! hahaha plus this is my blog and i want it to be implanted here :p

ok , back in March we all convoy reramai pergi Gwanyang area..sebab nak tengok bunga apricot :) or what they called it here ..apricot cherryblossoms…plus nak pergi Yeosu sebab nak makan snow or king crab yang murah kwang..kwang…heheheh

So , from Okpo , Geoje -Si we all drove about 2 hours..and sampailah tempat tuh . about  5 families yang pergi masa tuh..punya semangat pergi…sebab masa tuh day 1 of the festival…tempat parking dia…punyalah jauh…kena jalan about 2 km from parking lot huhuhuhu…nasib baik Insyirah seronok je sebab ade kawan..adik die masuk stroller or masuk kantung kangaroo:p

P1040653

ok ni setelah jauh berjalan baru sampai sini…rupa2nya bunga baru kuar sikit2 heheh memalu kucing lg :)

P1040662

taraaaa…rombongan cik Kiah yang pergi Maehwa Festival :)

P1040665

hehhehe rombongan encik Leman?:p

P1040666

Lom sampai lagi..jalan n jalan lagi..Insyirah bought the candy just because it was pinK!

P1040675

When she strikes a POSE :p

P1040693

Close up the apricot cherryblossom:)

P1040691

P1040686

 me with K zuraidah aka Kak Zoi heheheh nice knowing u kak!:) sgt terer masak ala2 masterchef..soh join taknak hehhehe

P1040705

 hehehe what happened Adik heheheh cam mabuk2 gitu heheh her fringe almost close her eyes:p

P1040711

Insyirah with her Kak Damia…jap gaduh…jap ngajuk :p

P1040713

hah taaraaa sampai dah…ade opening ceremony like that kat sini…:)

P1040717

the nice view from top of the hill :) punya la penat naik bukit ni..sebab nak cari port untuk lunch…perut dah kelaparan…dahla sejuk2 ..lagi cepat lapar…heheheh

P1040723

so semua bukak bekal masing2..ala2 potluck..that day i just brought simple mihun goreng heheheh:)

P1040725

P1040739

P1040733

With KerelWahida..heheheh dulu memula selalu confuse..kerel my hubby ke? heheheh rupa ade kerel pompuan heheeh:) nampak my hidung kembang kuncup..penat jalan…hehehhe tapi nak posing. Kerel yang tengah preggy pun steady heheh but hey im with another 12 kgs baby ..tuh semput heheheh

pastuh kiteorg plan jalan2 area Yeosu sambil misi mencari snow /king crab yang dikatakan much cheaper compared dengan harga kat Okpo. Okpo apparently memang mahal sikit because lotsa expats stay there kan..so they marked up the prices huhuhu

ooo dapat singgah fish museum tak silap….buat budak2 happy la…dorang tak pandai appreciated bunga2 lagi heheheh

P1040748

2 sisters in front of Fish Museum :)

Before masuk museum..we all jamak solat zuhur / asar kat area sebelah museum tuh…tul2 sebelah pantai…me & hubby gilir2 solat sebab takut budak2 masuk laut hehehe Insyirah tuh suke sangat mandi laut :p

P1040757

P1040764

Tunggu hubby solat…hahah amek peluang posing2 ngan budak2 ahaks:p woooo Fareeha menguap beso…shark pun muat masuk:p hehehe

Masuk dalam museum tuh murah je about 2,000 w ..then budak excited tengok 4D short movie : under the sea :)

P1040766

 Insyirah with Kak Damia …:)

P1040768

Sapa duduk paling depan ? heheheheh Adik Reeha ..chomel sangat anak ibu gini hahahaha :)

Then , cam biasa la jalan2 dalam museum tuh heheeh tengok ikan..ketam.udang..etc :) under the sea…so come with me..lalalala..teringat lagu Hi -5 :p hehehehe

P1040777P1040780P1040785

 Then , malam tuh we all dinner ketam di Yeosu. Restoran tuh pasar..cam building Jagalchi Market lebih kurang . Pilih ketam kat floor bawah..then nanti makan kat 2nd floor.. mase tuh we all decided nak try snow crab..sebabnya tokeh ketam tuh pun kata snow crab is much yummey :) Takde pulak gambar ketam..hehehe sebab semua dah kelaparan..tak sempat nak snap2 gambar :p Well for me…ok la…i love crab but since breastfeed Fareeha and each time me makan ketam..sure naik rashes kat dia . So , lama dah kurang layan ketam . Plus ketam kat sini just rebus heheheh kalau ketam lomak cili padi…harusla berpinggan den makan ahaks!

That night , all of us stay in Yeosu . Pepagi tuh we all planned nak naik cable car . Tunggu semua ready nak check out etc..sempat la posing2 depan hotel tuh :)

P1040796

with Kerelwahida & Yana ..opsss and the kids heheheeh

P1040813

Insyirah always with Kak Damia :)

P1040801

Me with loves ..heart :)

P1040817

P1040830

 Ok semua ada :) heheheh

ok jom naik cable cars !!!! Cam biasa naik cable car to get us to higher place that we cam enjoyed the scenery from top !:) enjoy the pictures :)

P1040847 P1040850

 When fathers become babywearers :) darjah kehenseman bertambah :p

P1040860P1040886P1040882P1040895P1040955

Ok …pas naik cable car..had lunch , solat kat park situ :) then dismissed ..thanks guys !! looking forward for next trip..insyaAllah !!! :)

Thank you for reading !

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.