The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

nice weather in Geoje : picnic time! :)
June 4, 2015

assalamualaikum! ok seems that blogging quite familiar with me so far..keep it up suhaila :p heheheeh well , now spring time..no more cold..no more winter jacket yang kembong2 itu…no more boots :p the temperature  almost same like Malaysia dah..yay!! hehehe so most of locals / expats cam we all ni suka la untuk buat outdoor activities…picnic for example! this month je..twice we all berpicnic hehehehe best2..dapat jumpa kawan2..the kiddos pun sangat suka beach & sand ! This entry nak share we all berpicnic arituh…early May..we all beramai2 para2 ibu ni..planning2 nak buat BBQ la..selalu jumpa di alam maya je( wapps:p ) tema picnic : potluck..memasing bawak la yummey foods…tak risau ..sebab malaysian style…and halal..makan dengan happy nya :) We decided to have our spring BBQ in Gujora Beach !!!! Regarding the menu :

Marinated chicken : Me :p / Marinated beef power: Ana / Seafoods yummey : Kak Zoi / Beef Kebab  Mantap : Ayin / sandwiches & sausage terbaik: Fara / desserts superlicious : Yana / Mihun goreng Idaman Perut : Diana / Nasi Goreng lazat : Kak Zie / POpia sedap  & watermelons super juicy : Ida

P1070408

Fareeha just woke up from sleep…hehehhe still cuddling her teddy  in her dreamland..lalalala…:)

P1070417

so pity the teddy..seems that Fareeha already found more interesting things hehehheeh sorry mr teddy:p

P1070410

Hye Ikhlas :) meet Fareeha new friend … son of Ayin & Zul :) Dorang baru transfer sini..so this is the time for them to mingle around with Malaysian communtity in Geoje Island :)

P1070412

Yay !!! Insyirah new buddy ! Kasih :) Daughter of Ayin & Zul jugak heheheheh

P1070418

P1070424

The guys baru nak setup the BBQ set huhuhu .. tapi we all dah grill our chicken earlier kat rumah ..seb baik! hehehehe Zul played safe bawak portable stove siap2…kalau nak tunggu BBQ heheh kul baper la kami boleh makan :p

P1070422P1070426

How fun being a kid right….jom mandi laut!!!! :)

And the best part of doing BBQ camni is….ibu’s group boleh chit chatting sambil makan…and of course tengok2 anak jugak…:p sebabnya guys yang kena jaga BBQ tuh:p hehhehe i loikkeeeee :)

P1070437

P1070435

P1070440

P1070438

P1070499

P1070483

Ok this among my friends kat Geoje …isteri2 perantau hehheeh…seronok having new friends in my life :) dapat tukar resepi…i love cooking actually..cuma mase kerja dulu..rarely kot dapur rumahku berasap ahaks…bukan tak nak but mostly tak sempat..luckily hubbyku never complaint…hehhe So , kat sini dapat la brush up skill memasak…everyday pun kena masak..sampai kekadang no idea nak masak apa…and recently cuba2 baking plak…banyak sifu ku kat sini…most of them , memang terror la bab memasak & baking :)

Ok , as for the kiddos…it’s playing time!!! best kan dapat jumpa kawan2..hehehe Insyirah & Reeha really had a great time !!! well the pictures showed it ! :)

P1070444P1070447

hehhehe cubaan nak buat ‘ happy moment’ yang melompat tuh…sorry kids tak jadi :p heheheh Aunty tak expert :p

P1070454

Ok yang ni jadi gak la hehhehe…

P1070457

P1070460

P1070463

Fareeha takut2 lagi nak main air …jalan2 kat pasir je dulu :)

P1070470

hehhehe saje2 nak try B&W mode heheheheh with ida & ayin :) oppsss and Ikhlas too heheh

P1070503

oppssss… sesungguhnya ini bukan kereta kami :p hehehehe it belongs to one of locals here…see bersungguh kan ..complete set kalau dorang camping !! Koreans memang suka outdoor activities..kalau weekend tuh memang dorang camping kat tepi pantai… sebab kiteorg datang pagi..tengok..dorang semua muke baru bangun tido…heheheh siap dengan baby semua :) oh nak puji jugak…seriously about safety part kat Korea ni…rase safe je…dorang pun boleh ‘chop’ meja makan ke..cam kat restoran2 tuh..dengan handphones!! and tak hilang ye…bagus kan :) )) kalau la Malaysia pun begitu…InsyaAllah doakan yang baik2 saja kan…proud to be Malaysian..and i miss Malaysia!! huwaaahhhh !! after about 3 jam di tepi pantai…kiteorg pun balik with full tummy:p alhamdullilah :)

oooo jap2… sebab 2 kali sesi BBQ in May ..so kite combinekan sekali la hehehhe

same venue again : Gujora Beach menjadi destinasi pilihan heheh But this time it was arranged by my hubby’s colleagues..tak ramai about 8-9 of them..and wives cuma 2 orang..me& Aina heheheh ikutkan je la…seronok picnic dapat makan variety of foods ! ahaks:)

time : 9-1 pm ( sangat la panas ) ..thanks to Ikhwan bagi tumpang tent yang selesa dapat me & Aina berteduh with the kiddos :)

menu : again marinated chicken & spagetti : me & kerel / marinated beef & lamb best : ikhwan / squid ala chukumi spicy: ken lee / nasi goreng kg belacan yummey : farid / sandwiches& kuih seri muka terbaik  : Nik ( wife dia Aina yg masak ) heheheh..nak gak mentioned kan :p the rest bawak fruits /air / props heheh hand claps for everybody :)

P1070803

proses nak bakar arang ..seb baik we all dah grill dari umah heheheh so save mase :p

P1070807

P1070804

P1070818

my hubby not in the picture ..die photographer :) cantik2 gambar heheheh

P1070808

budak2 pun cuma Insyirah /Bella / Reeha & Aman heheheheh budak2 janji dapat main ..happy la heheh :) the mommies la kena kejar di bawah matahari yang terik :p

P1070812

P1070810

Hehehehe walaupun panas harusla ada pose yang ceria :)

P1070813

Swag gal :p

P1070815

The scenery just awesome ! Nampak tak ada class ABC tadi…:p

P1070823P1070826

Dari mula sampai..non stop main pasir & air laut ! energetic sungguh ! :)

P1070829

Langit cantik kan ! no editing ok :)

P1070837

Ok dah penat main..ayah dah tukarkan baju..now santai duduk kat kerusi sambil main princess2..see those lips…shining kan! :p hehhehe

Ok ..thanks to all of u..yang menjayakan sesi2 BBQ..panjang umur murah rezeki..diberi kesihatan yang baik oleh Allah…kita picnic lagi ye :)

ok…thanks for reading !

 

 

 

 

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.