The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

the scent of roses : ULSAN rose festival 2015
June 2, 2015

assalamualaikum !! minggu lepas we all pergi jalan2 Ulsan Grand Park…kali ni convoy with our friends , Yana & Ana :) from Geoje took us about 2 hours gak~ 130 km nak sampai Ulsan tuh. it was our 1st visit to Ulsan…gara2 Rose Festival :p heheheeh actually me bukanla peminat bunga :p dulu pernah la hubby nak buat romantic / suprise bagi bunga..tapi ckp kat die dari bunga baik bagi chocolate :p heheheheh Malaysia selalu pun banyak bunga…tapi tuhla take for granted hahaha kat sini sanggup tuh nak tengok roses :p heheheh spring hunt kan ..katenye ;p heheheheh  maybe jugak sebab kat Korea ni ade 4 musim kan…and baru lepas winter..mase winter semua pun sejuk n putih..bila nampak bunga varies in colours…rase cantik sangat :)

Sampai kat Ulsan Grand Park around 1100H …terik dah panas!! lebih kurang malaysia panasnye heheheh

P1070533

cantik kan !!! masyaAllah :)

P1070526

P1070532

 with my friends yana & ana ( yang ada payung rainbow heheh )

Ooooo belum jumpa roses lagi hehehe ni baru kat pintu masuk ye :p hehehehhe

P1070545

Bunga apa ni tak sure :p tapi cantik suke tengok :)

P1070549

Mase tak nampak lagi mana roses tuh heheheh jumpa ni je…harusla posing ..tanda datang Rose Festival :p hehehhe

P1070551

Reeha pun taknak kuar from stroller ..panas tul :)  Pastuh we all pergi butterflies park dulu..sebab memang tak nampak mana bunga rose..dahla park tuh sangat besar..huhu

P1070631

Insyirah the butterfly :p

P1070566

Hah Reeha memang peminat bunga..die tenung2 bunga2 tuh hehehehe

P1070575

P1070598

Budak yang selalu kena tinggal masa Ibu keje/oncall dulu…perancangan ALLAH tetap yang terbaik and pasti ada hikmahnya..alhamdulillah now 24/7 with ibu :)

P1070605

Cian dia ..dah penat berlari2 kejar butterflies…panas …muka pun dah merah :)

P1070621

ooo Insyirah pulak memang sentiasa energetic ! heheeh non stop die berlari..plus kacau Afi ( anak Yana ) hehhehehe

P1070604

hehehhe Afi tension je Insyirah suka kaco die…sori Afi…now Afi dah balik Malaysia for good…insyaAllah nextime jumpa lagi:)

P1070611

Ayah mithali layan anak2 main :)

P1070616

my bestest buddy !!! LOVE U ! :)

Memula dah cam nak balik heheh sebab panas terik..cari roses tak jumpa2..heheheh

P1070633

P1070635

dapatla jugak bergambar ngan bunga canola :) yay!

Akhirnya..nampak dah roses !! hahahahah serbu!! i can smell the scent of ROSES !! plus cantik2 bunga rose kan ! :) so layan semua pun gambar dengan rose hehehehe macam2 kaler ..

P1070638P1070647

bulatnye muke ..1st time kot pakai sugarscarf madison ni ! dah beli 1 year ago…ni baru la nak pakai  hehhehehe:p its ok…tengok bunga2 je la :p

P1070650

P1070654

P1070655

P1070657

P1070684

P1070741

P1070691

P1070672

P1070696

P1070717

 Ada mini park for the children :)

P1070725

sambil main..suapkan roti canai :)

P1070730

 Nothing stoping them from playing hehehhe

So , around 2 pm kiteorang gerak balik hotel..planning nak jalan2 Ulsan..tapi sebab cuaca panas sangat..hubby pening kepala…balik hotel rest je :p heheheh

The next day , jalan 2 Busan Premium Outlet ! hehehehe ok itu saya minat muahahah :p

P1070752P1070758

P1070749P1070769

 Mini train bawak the kiddos round2 BPO ni…sementara tunggu dorang sempatlah ibu jenguk 2-3 kedai kat situ heheheheh . Shopping is one of therapies for shopaholics :p sejak dok Korea ni dah tobat..penyakit tuh makin hilang..alhamdulillah :)

Ok , thanks for reading !!! :)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.