The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

seoul again :p
May 30, 2015

assalamualaikum!!! ooo rase ade banyak sangat nak share dalam ni…heheh tapi banyak keje2 lain perlu buat…baju banyak lom lipat hehheeh rumah nak kene kemas…kena masak..heheh hectic rasenya! ahaks yet im sooo happy!:) ok this entry nak cerita my SIL datang korea hehehe makcik amirah :) sweeetttt 17 gitu lagi…lepasan spm heheh actually kali ni hubby ada cuti panjang..sebab korea ada public holidays banyak ..memula we all dah plan nak gi Japan..macam2 dah google sal trip to Japan…tapi bila tanya kawan2 yang stay Japan..minggu yang we all nak pergi tuh jatuh pada “golden week” kat Japan tuh..no wonder hotels semua fully booked huhuhuh..masa hari we all decided tak jadi pergi Japan..my MIL bagitau dia nak datang Korea tengok bunga ! hehehehhe Allah’s plan is just the best kan…no wonder banyak sangat halangan untuk trip pergi Japan…rupa2nya family nak datang Korea :) so plan nya my MIL datang with Amirah..somehow tetibe tiket MIL ada problem…so Amirah je yang datang. hah begitula cerita nya heheh :) so kiteorang travel from Geoje to Seoul…jumpa Amirah kat Incheon Airport :)

Untuk lunch , we all pergi area Itaewon …variety of halal foods ada situ..Amirah pilih nak makan @ Muree Restaurant..sure die browse blog2 mostly cite pasal restoran ni..personally saya bagi 4 bintang! heheheheh become 4 sebab dia halal of course…:) then terus g masjid ..solattttttt:) baru tenang nak jejalan kan :)

P1060760

oooo one of local visitor requested nak bergambar ngan Amirah! :)

P1060766

 Insyirah & Fareeha with their makcik Amirah :)

P1060773

 Pastuh , memula nak pergi Seoul Tower …tapi fuhhh ramai betul orang beratur..so , next !!! hahaha..Amirah nak bergambar ngan hanbok…where should we go?? hehehe Namsangol Hanok Village the nearest place masa tuh :)

P1060777

Amirah dengan Abang hehhehhe

P1060781P1060787P1060797

The pretty yellowish flowers as background :)

P1060824

Ok , Hanbok time ..hehhehe actually hanbok ni traditonal costume for Koreans …cantik…normally kalau nak beli memangla mahal especially those made from silk . Takkan nak beli pulak kan…nak pakai kat Malaysia ke? heheheh so just sewa kat sini…then boleh bergambar buat kenang2an…murah je 5k won for each person :)

P1060869

P1060879

P1060876

Korean princess in action :) Fareeha Park …hehehehe

P1060886

And the sister … Insyirah Park :)

P1060888

 And Makcik Amirah in Hanbok :) ))

Ehem ehem….how bout me ??!! hehehehe nak jugak kan :p ..alang2 orang kata..so berhanbok lagi ler …hubby je taknak dah heheh

P1060885

Malam tuh tak pergi memana..dok bilik je…sebab Amirah kepenatan sampai2 Seoul terus jalan2 heheheheh

The next day ,pepagi dah pergi Seoul Tower…sebab taknak queue pepanjang cam semalam:p Hujan renyai2…so kat atas tuh berkabus .

P1060944P1060960

see the leg ? not my legs ok:p hahahah Mirah got new converse shoes! heheheh Abang beli kan :) ))

P1060976

Ala2 autumn mase ni ngan dedaun kaler oren2 kemerahan heheh…and Insyirah …nape plak tuh ? menangis sebab kene marah main hujan :p heheheheheh

P1070002

Amek feel…on top of Seoul Tower ….Insyirah was writing on the postcards for her friends :) Thanks to Pak Ngah Farid & Mak Ngah Aishah for the bag ! she lugged it everywhere !:)

Because it was raining that day..foggy some more..so tak nampak good view pun dari atas ni hehehehhe tapi janji dah naik Seoul Tower kan :p cukup kan syarat hehehe

Oooo perut sangat lapar..so we all lunch kat Gosame in Sincheon area … chukumi ( sotong pedas ) & grilled fish yang sedap !!! kalau pergi Seoul sure makan kat sini heheheh

P1070026

Bismillahirrahmanirrahimmmm :) sila makan ye !

Ok dah kenyang..next destination we all pergi Hongik’s Uni area…aim nak pergi Trick Eye Museum ! kat Malaysia pun ada..tapi tak sempat pergi …so kita try Korea punya heheh ( think semua TEM ni sama je kan ) . ok now trick your eyes!!!:p

P1070089

P1070098

P1070149P1070189

P1070197P1070205

Best part kat area Hongik University ni….banyak sangat deretan kedai2 jual baju yang cantik2 ( ala2 baju korea la ) with affordable price ! tapi cam gaya2 remaja nye la hehehe

So , the next day kiteorg keluar untuk pergi Grand Seoul Park..aim nak tengok bunga2 and ada zoo ..so of course untuk bebudak tuh..well mak budak pun suka pergi zoo :)

Here we are! Grand Seoul Park …rupanya dekat2 ngan area sini ada National Science Museum ..etc ..next time boleh datang lagi :)

P1070271

P1070279P1070281

rupa2 nya park ni sangat la besar !!! so we all naik skylift ni sampai atas..then baru turun jalan kaki sambil tengok2 all the animals. semua la ada…tiger ..lion ..seal..dolphins..giraffe..hippo…sampailah oink oink pun ade :p hahahahah so bila duduk kat skylift ni…tengok bawah boleh dah nampak binatang2 tuh…best la :) rasa relax dok atas ni heheheheh

so that day around 2 pm ada dolphins& seal show..free admission..hehehe yippie!

P1070315P1070336

 ooo pas show jalan2 la keliling zoo / park tuh..mostly koreans memang bawak their picnic mats…dorang bentang and makan2 ..tapi dorang ni disiplin ..takde pun sampah merata2..tetap bersih je…impressive ! :) kat dalam park ni ada jual kebab turki yang sedap !! mgkin gak sebab terlalu lapar masa tuh? heheeh yang penting halal kan :) dah nak balik baru nampak area yang ada bunga2 heheheh

P1070359P1070365

Fareeha memang suka bunga :)

P1070357

heroku pun nak bergambar dengan bunga :p hehehehhe

Ok tuhla tempat2 yang we all ajak Amirah jalan heheheheh…the next day hantar Amirah kat Incheon Airport ::) bye2 cik mirah hehe assalamualaikum ! good luck belajar tempat baru nanti :) moga panjang umur kita jumpa lagi :)

 

Comments

button Discussion

  1. Hello, thank you for visiting Trick Eye Museum in Seoul and hope you had great time with us. We would like to share some of your photo at TEM in our blog for English speakers (http://trickeye.blogspot.com). If it’s ok with you, please let us know. Thank you! :)

  2. Trick Eye Museum on June 11th, 2015 at 5:01 pm
  3. Yea sure ..no problem :)

  4. admin on June 12th, 2015 at 7:00 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.