The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

bro’s visit (part 2 ) : Everland theme park , Seoul
May 26, 2015

assalamualaikum!! morning ! ok2..next entry..about our trip to Seoul ( part 2 ) heheheh siap ade part 1..part 2..kot drama ke apa ni;p sebabnye banyak sangat gambar..and rase nak gak di’blog’ kan :p lalalaa…its my blog anyway kan..heheheh this time , we planned to go to Everland Theme Park..about an hour journey driving from Seoul City .

P1050933

Yay ! we were at Everland Theme Park..and it was Tulips Festival at this time :)

P1050938

Hah ni best nya kalau jalan reramai..adela gambar satu family :p

P1050943

Memula masuk dah jakun tengok all the tulips…they were so beautiful…Masya ALLAH..varies in colours..::)

P1050947

P1050949

cantik kan!! next teringin nak tengok tulips kat Istanbul plak ::p hehehhehe

P1050954

Panic cari anak mase ni..rupanya die lari kejo Mr Teddy ni untuk bergambar…dah la potong queue hahahah

P1050958P1050969

P1050970

Nama pun Tulips Festival so haruslah bergambar dengan tulips ni puas2…rase nak petik je bawak balik.. huhuhu

see stroller kiteorg yang sarat tuh ? heheheh kat Korea ni halal food susah cari…anak2 ku pulak memang taste Melayu…nak nasi heheh so mana2 pergi carry bekas makanan Lock&Lock itu heheheh..ada nasi..ade sambal ikan bilis..ada kari…ada roti hehehhe:p kat Malaysia heaven kan..mana2 pun ada halal foods…::)

ok semua pun dah puas bergambar ngan munge2 tulip…hehhehe so mana hala tujuan pasni…basically Everland Theme Park ni sangatla besar…ada map yang tunjuk mana2 attractions yang ada dalam ni…since bawak budak2..we all decided nak g tengok animals dulu ! bagi kanak2 happy & ceria :)

Kiteorang masuk Bird Paradise..banyak sangat burung cantik2 dalam ni…beli makanan burung ~ 1k won then nanti burung2 pun datang…for me..me rase geli bila kaki burung yang tajam2 tuh hinggap kat tangan hehehehe

P1050986

Fareeha memang cool..dia jenis tak takut ..semua pun dia nak pegang..burung ni hampir2 maut di tangan nya heheheh

P1050992

P1050997

Ok ..Acu ni memula jerit gak kan..hahhaha pastuh okla cover macho :p

P1060008

Comel burung2 ni kan heheheh semua hinggap kat tangan hubby heheheh

Pastuh we all jalan2 la tengok macam2 animal2 kat dalam tuh…ade lion ..tiger..seal..sea lion etc …

P1060020

lion pun ngantuk pepagi ..sejuk plak…:p

P1060023

Melayan Insyirah main bubbles…see ni gambar candid…kaki ku tuh naturally bila berdiri suka bengkok hahha…actually sebab penat berjalan..bukan sekadar untuk photography:p hahahaha

Ok next we all masuk mini safari…ala2 macam safari kat Melaka tuh gaks..tapi sini ade Mr Bear yang besoooo…banyak plak tuh..heheeh

P1060029

Ni antara nya la..kalo die diri..wooo baru nampakla besonya tuh:)

Kuar dari safari…we all pergi tengok parade…sambil bukak bekal heheheh

P1060036

P1060052

Insyirah joined the parade heheeh..how time flies..dulu mase kecik Insyirah sgt takut tengok parade2 gini..menangis2..now tetibe die lari n join the crowd ::p

After tengok parade tuh..perut pun dah takder bunyi2 sangat heheheheh guess what!!! me..yess..it was me…naik T -express..considered rollercoaster yang extreme gak!! heheheh kerja gila:p Qist & Apip nak naik…tapi dorang tuh muda2 lagi oiiiii….well…diriku takder la tua mane heheheh tetibe rase cam berani nak ikut hahahah memang dalam hati al-fatihah..ayat qursi..berzikir non stop heheheh…takder plak amek gambar roller coaster tuh…sat pinjam mr google nye gambar…heheheh

T_Express_Everland_Resort-001

hah nampak tak roller coaster belakang tuh???? hahahah alhamdulillah selamat ! berdezupppppp jantungku…dah category AF ( atrial fibrillation ) hahahahah

P1060075

Fareeha tengok ibu dari bawah hahahahah..ibu..ibu kat mana??  :p

P1060069

While Princess Insyirah borak2…ngan Acu….so Acu how to play this thing ? and 1 more thing..nape Acu tak naik roller coaster tuh…takut kewwwww ???  Acu jangan senyum2 aje :p heheheheheh

P1060093

Ok good ..sisterhood…sharing toys ok..:)

Wow rase puas dapat naik roller coaster tadi..heheheheheh bila lagi nak try kan heheheh:p so pastuh kiteorg try few rides sesame..jalan2 kat theme park tuh:)

P1060091

 1 happy family!!! Kak Ra dapat bow besooo ayah belikan ye::) cantik sgt!

P1060108

P1060110

Naik water ride belakang tuh best jugak…:)

P1060145

 Ok ..peace Kak Insyi…heheh good job :)

P1060151

Pastuh we all naik skylift ni…senang je stroller semua leh gantung sekali heheheh..

P1060156

Oooo rupanya ad tak puas hati la tengok akak die berani naik roller coaster heheheheh die nak gak ;p hahaha..so dia naik ride belakang tuh…fuhhhh boleh tahan la…tapi kire tak sama level la ngan T express hahah sowwwiiie:p

P1060158

ok dah main2..dah jalan2…tup2 malam dah..budak2 pun dah penat…nasib baik ade babywearing ni…yay proud being 1 of the  babywearers ahaks!!! see both kiddos soooo comfortable to be cuddled all the time…ibu pun senang nak jalan2…

Alhamdullilah dapat jalan2 Everland ni…pernah pergi Lotte World Indoor gaks…compared both two…think Everland better kot :)

ok..esoknya kami balik ke Geoje Island..!!! thanks for reading:)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.