The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#spring in Seoul : bro’s visit :)-part 1
May 25, 2015

assalamualaikum!! ok alhamdulillah another entry…bukan senang nak ber’blogging’ rupanya..padahal personal blogging je pun:p..tak kerja..tapi kerja rumah pun non -stop ..phewwww…sambil2 kena melayan two princesses..kang ibu sibuk ber’blog’ cian plak anak2 ku terabai :p ..ni pun baru pas balik playground…dorang pun kepenatan..so bolehla bukak my macbook..:p

ok this time ..still about spring..heheheh my lil bro aidil come to Korea!!!! yay yay!! dik dodey ! ahahaha..ngade kan :p panggil die Ad je …heheheh memula cam expecting all my siblings datang sini…but dorang busy ngn kerja plus anak2 dorang semua pun sekolah…susah nak adjust la nak datang time cuti sekolah semua…so Ad datang pun dh amat bermakna hehehehehe Aidil with his wifey Qist and Izzara yang cantik!! and adik Qist , Jihan & hubby, Apip :) but this time dorang plan nak jalan2 Seoul…so hari Tam’s family balik Malaysia..dorang pun sampai ..and the same day gaks kiteorang pergi Seoul. driving yo!!! hubby ku la yang drive..heheh thanks again my dear :)

On the 1st day , we all pergi Nami Island. For me , this is the 2nd time…1st time dulu mase winter..main salji. now expecting bunga2 kat Nami tuh…tapi takla banyak bunga nye heheheh

P1050473

P1050475

ok ini la adikku , Aidil ..hensem kewwww?? hahahahah boleh la ;p kalo kate tak..kang ngajuk :p hahahah…

P1050478

nak gak bergambo kat bunga yang sikit tuh:p heheh tapi see the bubbles ??? hah beriya Insyirah blow bubble tuh supaya cantik background tuh hahahah..thanks Insyirah yg bijak pandai :::)

P1050479

P1050489

cubaan nak buat gambar lompat2 yang cantik…see berusaha sgt2 muka ku itu hahahah..

P1050502

Fareeha cam tak kelip mata pandang Acu dia..hahahaha cam pernah ketemu..di mana ya??? :p

P1050517Gaya santai hubby with Fareeha…::)

P1050518              Family potraiture in Nami Island !!!

P1050534

 Insyirah the ballerina kata nya :p layankan heheheh

P1050541

OOO ade ostrich kat pulau ni rupanya heheeh…anak2 je yang kagum tengok heheheh..

P1050548P1050569P1050583

Ok dah jalan2..penat gambar2..lunch time we all makan kat halal restaurant..Asian cuisine…dapatla makan nasi goreng … selesa sangat belakang restoran tuh ada surau yang cantik…and mini library for the kiddos .budak2 main..parents bolehla pergi solat :)

P1050599P1050603   Fareeha was pretending to be a teacher :p

P1050623

Apparently , kat Korea ni mostly orang guna monopod hehehhe so rase cam nak try gak la gadget ni :p JAKUN hahaha

P1050627

hah see orang beso je bergambo..mane pergi budak2 heheheh

P1050642

see how the Koreans using monopod…selfie? wefie? hehheheh multitasking :p

Petang we all balik semula to centre of Seoul ..then jalan2 Myeondong St…

P1050665

Myeondong St…macam2 adooooo hehehhehe nak beli masks..beli baju…aka night market lebih kurang la :)

P1050664

hahahha ok malaysian k-pop :p penat dh memasing sebab seharian kat Nami Island..dah la sejuk huhu so pas dinner and shopping2 sket..balik bilik…tido…esok nak jalan lagi :p

The next day , we all jejalan pergi Gyeongbokgung Palace…istana Dinasti Joseon ..hehehhe itu google ye…that day hujan renyai2…tempat tuh beso la amat…penat nak menapak…huhuhu

P1050799

sebab weekend mase ni..so adelah show ..

P1050797

P1050679

ade pokok cherryblossom di situ..yeah posing..:p

P1050688

she can pose anytime..anywhere :p

P1050710

sebab hujan..so berteduh kat bawah bumbung area palace tuh..tiang2 tuh cantik utk photograhpy:p

P1050715

Fareeha makan chocolate :p

P1050750

kat tepi pintu Gyeongbokgung Palace…takleh masuk pun..just tengok dari luar..huhuhu

P1050757

P1050763

taraaaa..namapun musim bunga ..harusla bergambar dengan munge2 heheeheh cherryblossom di mana2:p

P1050794

yay baru nampak izzara …hehhehe miss u !! kak Insyirah suke sangat sebut ‘ acekale’ ( helicopter ) ..tiru Kak Ra heheheeh izzara ni same age ngn Fareeha..tapi advance dah kalo bab cakap…non stop ABC…non stop bercakap…UK accent hokeh hehehhe..good job Izzara..nanti FAreeha dah banyak cakap..leh BFF k :)

Ok tengok2 istana..dah masuk zuhur…we all heading to Itaewon…jamak di masjid Itaewon :) and can get halal foods easily @ Itaewon area . yummey!

P1050814

P1050820

ok next destination…Seoul Tower..hehhehe ni pun 2nd time we all dah pergi…kire re-visited la:p heheh sepanjang hari hujan renyai2 turun..so naik atas tuh cam berkabus sikit…

P1050837

Familiar ngan all the padlocks?? hehehe tapi tak jumpa plak padlock kiteorg dulu tuh :)

P1050844

P1050877

P1050891

reflection of us :)

P1050852

princess of my heart ..ibu loves u so much!

ooo hari dah makin gelap…before dinner we all singgah kat Namsangol Hanok Village since dekat je ngan Seoul Tower tuh ..

Sebab dah petang sangat..tak dapat la nak pakai Hanbok…huhuhu next time ..qist ..jijie kena datang lagi k :)

P1050903

We were at Namsangol Hanok Village :)

P1050912

P1050914

wow…penatnye jalan arini ! heheheh alhamdulillah budak2 ok je…even cuaca sejuk ! huhu

malam tuh we all pergi Lotte World sebab nak pergi baju HRC :) )) dinner memasing kat bilik je…penat dah nak singgah mana2 heheheh

punyela banyak gambar2 erk hehehhe kalo nak letak semua mmg tak abes la entry ni hehehehhe..ok nanti sambung next entry…belom lagi pegi Everland ni heheheh

Thanks for reading!!!

Comments

button Discussion

  1. Wow…bravo2..sedap je baca blog ni nem :) ada bakat selain doctor rupenyer :) handal..

  2. ad ensem on May 25th, 2015 at 8:12 pm

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.