The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

spring in South Korea!
May 18, 2015

 assalamualaikum ! yea..another entry after another! ok what i like about blogging..at least for now hheehehe..i love to re-read & browse all the pictures that being captured! heheheh so in Korea now…its spring time.!!! yeah!!..Last April alhamdulillah rezeki datang melimpah2…been receiving ..relatives..my lil bro..and colleagues :)

this entry particularly nak cerita percutian heheheh 6 hari 5 malam di rumah kami kat Geoje Island ni hehhehe memula terima mesej from my cousin , Fairuz & Fazli..dorang ni adik beradik…anak to my makcik , Tam …heheheh well, mase dorang kecik2 dulu..arwah mak yang jaga…so kire tolong jaga dorang gaks la…balik sekolah pagi…tengahari tuh kene tido kan dorang dulu…tolong mak mandikan dorang…hah dah mcm adik beradik gak la kire nye :p hah panjang plak nak citer sal dolu2 kan:p so dorang mesej kate nak datang Korea satu family! boleh dorang tanye..boleh ke tak ? hahahaha of coz boleh la kan…! happy tau..excited..tapi cam biase debar2 sebab rasenye first time dapat ramai2 tetamu..takut la layanan tak memuaskan hati …plus puas pikir mane nak ajak dorang jalan…so the best way…is soh dorang come up with their own plan…mane nak gi..mane nak tengok…yela takut plak kite bawak jalan tak fulfil the expectation hehehhe..kalau boleh nak tetamu balik dengan kenangan terindah gitu :)

so on the 1st day..dorang teringin nak g Gamcheon Culture village. fuhhhh..seriously me & hubby tak pernah sampai pun hehheh..dah alang2 ade family best la join heheh well since they were 8 of them .. Tam & Paktam ..deli & wifey , faliza..with cute fatih …achik..and che wa..plus we all 1 family…berhimpit2 la dalam van carnival heheh…more the merrier..heheh memule sesat gaks..ikut GPS pun tak jumpe..last2 tanye locals and alhamdulillah dapat sampai ::)

P1040998

here we are in Gamcheon Cultural Village…posing mata tertutup …matahari terik..tapi sejukkkk:)

Tempat ni basically macam building2 yang ade mural kat wall2 dia tuh…penat la menapak..nasib baik la cuaca sejuk…kalau tidak memang lencun baju berpeluh kot :p

P1050013

P1040995

Daisy flowers yang cantik!!!  ( ye ke daisy ni heheheh )..

P1050038

ok itu makcik saya..biase panggil die Tam…beg pinky hokeh !!! heheheh cun Tam :)

P1050033

nak buat kulit album katenye…gang buskers baru ?:p Pak Tam pun sama posing heheheh

P1050091

 comel gambar ni…plus Tam buat muke cute heheeh

P1050056

 Fareeha & Fatih…beza 11 months…born on the same year 2013 :) nanti sekolah sama2 k:)

P1050088

 Insyirah & Reeha with uncle Achik heheeh ..uncle Achik yang suke k-Pop heheh:p

P1050082  heheheh harus ade la kan posing 1 :p

P1050101

Reeha loves the flowers so much ! maybe follow her Wan’s hobby…suka bunga:)

After penat ‘hiking’ hehehe kat Gamcheon Cultural Village…semangat nak pergi Busan Tower hhehehe ..ok next station : Busan Tower…:p

WAHHHHHH…memang rezeki dapat posing dengan cherryblossom flowers…aka Sakura kalau kat Jepun la hehhehehe

P1050119

semua mengah2 naik bukit actually…Korea ni memang banyak berjalan..tapi makan pun banyak jugak…so impian nak badan cam supermodel…haruslah dilupakan aje ahaks!

P1050127

Mak Tam  & Pak Tam….with cherryblossom flowers & Korean flag as a background :)

At the end , tak naik pun Busan Tower tuh! hihi semua dah mengalah nak menapak jauh lagi ;p plus dah lunch time..perut semua dah berkeroncong hehehe so my hubby belanja makan Korean foods near Jagalchi Market …thanks dear ! Pas makan dorang shopping souvenier kat area Gukje Market & Nampodong Street ::) sampai malam kiteorg berjalan arituh hehehehe

P1050169

 Then , the next day we all pergi Jinhae Cherryblossom Festival ..tapi sorry takder gambar sebab bawak camera tapi takde battery dalam tuh huhuhu ( normally bab camera semua serah kat hubby je ) heheheh tapi this time dia kene kerja..so die tak ikut huhuhu..

4th day we all pergi Taejongdae Park…plan nak naik Danubi ..( shuttle train ) so takyah berjalan jauh,..tapi due to weather..mase tuh macam nak hujan..so takder Danubi. Terpaksa la berjalan lagi hihihihi slow2..halfway je round park tuh..tak larat plus sangat sejukkkk…windyyyy!

P1050201

Love this picture so much ..Fareeha +Insyirah + Fatih :)

P1050236

 hheheheh gambar blur…tapi kami happy !! cute Tam& Pak Tam yang cube melayan anak2 dia hahahah

P1050291

 hehhehehe memang Koreans ni mostly fit tau ! they love outdoor activities…kalau tengok kecik2 dorang dah biasakan jalan2 kat park..etc..exercise!

P1050299

 Ni my cousin Fazli..with wifey Faliza & Fatih! suke gambar ni…sebab expression orang2 dalam ni…and the scenery ! awesome :)

P1050335

 They @ Masjid Al – Falah Busan :) after that balik rumah :)

So pejam celik jap je dah 5 days dorang kat Korea…bawa dorang cuba naik cable car kat Tongyeong…actually this was my first time too…selalu datang Tongyeong just beli ikan je :p hehehehheeh

P1050379

P1050398P1050417P1050429P1050434

 Alhamdulillah dapat naik tinggi sampai sini….penat panjat tangga !! ahaks…

For Tam’s family ..thank you for visiting us..hehehhe holiday kat Korea..jangan serik datang rumah kami ye! hehehhe ooo on the day ..tam balik…my lil bro Aidil pulak sampai..hehehe see kan i kate murah rezeki kiteorang..ramai tetamu datang :) nnt smbung next entry k :)

Thanks for reading!!! wasalams.

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.