The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback : winter in Pyeongchang,South Korea
May 9, 2015

assalamualaikum :) heheeh throwback again..buang ke belakang ? nope never..just nak recap our holiday to Pyeongchang during winter last time . Actually , kind invitation from our friend Liyana & her hubby Fared nk ajak convoy beramai2 to Pyeongchang.They went there before ..kate nye best! hehehe kiteorg plak tak biasa lagi nak drive jejauh kat bumi Korea ni . tapi sebab dah ade geng ..n hubby pun dh ready mental&fizikal nk drive jauh heheeheh..so last dec..weolls + liana & hubby +aina & hubby pun berconvoy g Pyeongchang..on d way tuh snow dh turun..weehhooooo…alhmdulillah seronok rase ::) and after nearly 8 hours on d road ( included stop for PU + rest2 ) here we are !!! ooo Pyeongchang will be d winter Olympic venue in 2018 !!

P1040020

seeeeeee….it was snowing this time!! yipppieeeee ::)

ooo baru sampai  entrance je…me & liyana booked Swiss Pension..through booking.com about 90 k won per night .while Aina kat tempt lain. huwahhh bile nak sampai ni…kiddos dh cranky…macam2 gaya dalam kereta huhuhuhuhu

akhirnye kami pun sampai Swiss Pension …subhanaALLAH !!! cantik sangat2 tempat ni…rase macam dalam movie..ive been dreaming for soooooo long nak holiday during winter kat tempat camni …alhamdulillah !! :) last 2 years g swiss…mase tuh winter gaks…tapi d scenery tak secantik ni…::)

P1040042

P1040027P1040037

cantik kan!!!! and it was snowing mase ni…suke !! suke !! :) and ni view dari bilik kiteorg …:) dalam hati non stop memuji kebesaran Yang Maha Esa :::)

ok sampai2 je..Insyirah kelaparan..hehhe bilik cantik…sesuai ngn mood ber’winter’ dalam hutan heheheeh…ooo ade dapur..leh masak2..takder washing machine je la heehehe but me dh prepared food for the kiddos…both of them tengah nak makan kari je :) )) so dh frozen kan kari siap2..ahaks

P1040022

tengok kari di mana2…and selingan cartoon doc mcstuffin menemani Insyirah ;p

weolls sampai dh agak petang..badan pun penat sangat sebab seharian duduk dalam kereta…kat luar tuh…snowflakes..snowflakes…we love snowflakes…falling2 down hehehhe..main la jap snow depan bilik tuh before magrib…then malam tuh just rehat2 dalam bilik:)

The next day , pepagi weolls dah kuar…can’t wait nak main snow!! yippie!!! heheehhe snow tebal dah ..gebu2…best feeling eva! alhmdulillah ::)

P1040049

Posing in front of our room…fareeha pun relax je …ok bile dh well layered baru la leh posing2 gini…ramai tanye tak sejuk ke??? dh snow gini..mmg la sejuk…berlapis2 pakai tuh..huhuhu…fareeha pun jalan dah macam robot ahaks!

P1040056

P1040081

nothing can stop her now..Insyirah super excited!!! hehehe…ibu&ayah pun same  ahaks!

P1040077

we ( me & my friend Aina ) with Olaf ( credit to Aina’s hubby mr Nik ) yg buat Olaf ni  hehhehe Olaf marah ke tuh ? heheh jadila Olaf..marah pun marah la…janji kami happy  hehe Insyirah keep licking the snow …sedap agaknye..lagi best kalo ade syrup choc… ahaks ! ::)

After dh puas main salji kat our pension..planned nak gi cam tempat kambing biri2…tapi coz they snow too thick…shuttle utk tengok tempt tuh tak jalan…if nak kene menapak jauh…since ade ramai budak kecik…so we all just jalan2…posing2..heheheheh

P1040082

our car covered with thick snow…so hubby kenalah bersih2 kan kereta dulu :)

P1040098

just gambar je hehhehe..tak dapat jumpe the sheep :p

then we all main sleds kat satu tempt yang strategic hehehhehe best sangat! snow dh la tebal almost my knee levels…baring2…rase cam empuk sangat hehehehhehe

P1040090

penat oooo menapak dalam snow yang tebal gini…even sejuk rase cam berpeluh2..hehehhe actually die cam naik bukit…tuh yang penat…tapi excitement is beyond everything hehehhehe after few rounds…semua pun dah penat then pekena kopi…heheheh sangat la nyaman:)

P1040107

Insyirah with her friend , Bella …see the legs!! ahahahahah…amboii anak ibu hehehehhe

P1040129

the convoy team !! heheheheh ( ade Korean yang baik hati captured this pic for us – gamsahmida !!! )

P1040133

babywearing !!! tried back-carry…fareeha cam ok je..actually pakai gini lagi rase ringan:)

P1040152

insyirah too excited!..ibu culik je jap untuk posing heheh:p

then , kitoerg g Alpensia Ski resort….takde plan nak berski pun…dahla ade budak kecik lagi..tak pandai pun iyeee gaks :p memang plan nak jalan2 or main sled je heheheh

P1040169

insyirah protected fareeha from getting the snow into the eyes..scchhhweet kakak:)

P1040164-001

well…nak gak try kan sledding…hahahahah best wooooo :) )

P1040172P1040176

P1040185

The next day , we all went to Phoenix Ski Resort!! yippie!!.naik cable car …:)

P1040242

P1040238

the two sisters..insyirah & fareeha …love both of U!!

jeng ..jeng ..jeng … alhamdulillah we were here !!  1054 M ABOVE SEA LEVEL !!!!!

P1040245P1040280P1040285

Insyirah was trying to appreciate the taste of snow here ;p

P1040324

my hero of EVERY day!

P1040298P1040313

P1040305P1040358

Pyeongchang, South Korea with spectacularly amazing view eva!!!! i love the place insyaAllah will revisiting again ..next winter perhaps!!!

P1040372

posing before balik Okpo , Geoje Island….hehehehe

…1 day bile my daughters bigger..smarter.. hope they read this blog…refreshing their minds that Allah give us opportunity to enjoy all the sweet moments together…syukur alhamdulillah::)

thanks for reading !! LOVE!

Comments

button Discussion

  1. Wah wah wahhhh….. sejak ada admin baru ni… semakin kencang update.. thanks yang…. please continue to capture our memories in Korea… nanti dah tua bila baca mesti best :p

  2. Kerel on May 9th, 2015 at 6:00 pm

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.