The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

#throwback : winter with in-laws :)
April 26, 2015

salams!! yerp entry kali ni..kire past event la hehhe skg ni je ade peluang nk update cerite hidup kat negara South Korea. ni mase winter arituh…around Feb ..alhamdulillah in-laws sudi menjejak & visit kami kat sini … berdebo2 pun ade mase tuh..heheheh seriously rs cm baru je jadi menantu heheheh padahal dh 7 years kot. before ni tak byk peluang nk kenal lebih dekat..menantu ni too busy ngn dunia hospital…huhhu so bile dpt tau mak ..ayah ..n adik ipar nk dtg..rase excited sgt! debo2 sbb takutla dorg tak happy bile dtg cni ke..takut ngn weather yg too cold dorg rs x sihat ke..smer la..mmg doa n doa hope dorg happy2 aje:) since mase ni winter…wajib la bwk dorg g layan snow ..heheh

P1030692

ok posing kat snow…heehe baby adam redha je ..almaklum born in Paris kot…takat snow2 ni xde hal hehehehhe . oo kiteorg sewa je suar utk skiing..hehhe byk ade kat rental shop sepanjang perjalanan nk g Muju Ski Resort ni .

P1030668

hhehehhe sekali 3 org naik sled ni..seb tak pecah :p  but best feeling eva! ahaks

P1030713

hehhehe family photo yang havoc..tengok Insyirah ..die tgh seronok sledding..ibu nk gak ajak die bergambo :p

ok the nxt day bawak dorang jalan2 Busan…cukup2 la snow tu hehehhehe

P1030734

posing2 ye :p

P1030726

P1030770

okla dh naik Busan Tower tuh…dptla tgk sekeliling Busan City…heheheh

P1030777

perut dh lapoooo..bwk family try Korean food kat area Jagalchi market…antara menu yg kiteorg order haemul ( clams soup ) + myeontang ( ikan masak yg soup pedas ) + fogum ( sotong msk pedas ) with all the side dishes …kekenyangan alhamdulillah !!! :)

pastuh jalan2 area Nampodong street …Gukje market ..bli few souveniers kat situ…

pas jalan2….oppsss dinner time!!! sejuk2 winter ni perut asyik la lapooooo…no wonder berkilo2 naik berat bdn…even byk jalan..huwahhh!!! dinner tuh kiteog mkn chukumi…thats my favourite Korean food….ape chukumi tuh?? mee ke ??? hehhehe actually squid/ octopus masak sambal…perghhhh SPICY ok..baru kene ngn tekak ku hehehhe…cara makan..nasi + chukumi + raddish kimchi + salads..gaul2…nyummmmey heheheh

ooo my SIL aishah aka mak ngah & her hubby farid aka pak ngah & their baby adam …jap je pun kat Okpo..2 nights je huhuhu dorg dh start keje..huhu sunyi la Insyirah sbb pak ngah rajin sgt melayan die hheheeh to aishah + farid + adam..thanks for coming…thanks tlg new opitai for fareeha heheehh dok Korea ni mmg babywearing sgt2 la penting…ngn structure geography Korea yg berbukit2 ni…tempat2 yg kiteorg g x berape stroller-frenly…so BW really2 helpful :) ))

the nxt day ..weolls jalan2 with Wan CHom & atok Hatta je…mak mmg suke sgt bunge…tapi apekan daya winter2 ni…bunga smer layu mak ::( hehehehhe hope spring nnt leh bwk mak tgk bunga …so g jalan2 Busan Museum…dptla mak&ayah try Hanbok..heheheh

P1030779

P1030841

P1030843

among my febret pic…so ke’handsome’an my hubby…inherited from these 2 lovely persons :)

P1030853 P1030856

P1030863

P1030867

Wan Chom sgt suka bunga..she wuz trying her best to get the best shot of flowers :)

P1030880

Insyirah plak suke posing..ok trying her best to give the best pose :p

petang tuh bwk mak & ayah jalan2 Haeundae Beach…kire beach yg glam la kat Busan ..tapi winter2 ni sejukkkk je heheheh xdpt nak appreciate kecantikan pantai itu heheeheeh

P1030887

P1030893

P1030901

Icecream Turki kat area Haeundae Beach tuh…Insyirah sgt2 la happy ngn taktik pakcik eskem tuh :p

Ook dh jalan2 town …the next day bwk mak&ayah g Live Fishmarket kat area Tongyeong…

P1030909P1030913

P1030919

 actually ikan2 kat cni dijual hidup2 …kecuali ikan2 di atas heheheh ikan tenggiri ke ikan parang..mackerel…tuh smer xla hidup2 lagi eheheehhe…tapi kalo jenahak..few others ikan yg xfamiliar sgt heheehe..mmg still berenang2..octopus pun!! mase awal2 duduk korea ni..mmg la jakun g market…asyik menjerit takut…sbb tgk octopus beso tuh bergerak2 keluar dari besen…geli geleman den hehehhehehe

so after beli few jenis ikan…clams…so tong..udang…dptla memasak dengan penuh kasih syg utk mak & ayah sepanjang tinggal ngn kami utk beberapa hari….1 wk berlalu kejap sgt…tak puas..huhuhu for mak &ayah…tq so much for coming to Korea…meant alot to us…rasenye ni la antara moments yg terindah dlam lipatan hidup kami…jutaan maaf andai ade tersalah bahase/perbuatan…saya +abg +insyirah +fareeha love both of u so much!!!! heartttttt…gaya insyirah ::)

Comments

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.