The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

Iftar @ Masjid Nabawi
October 6, 2012

Iftar @ Masjid Nabawi.

Pengalaman yang sangat mengujakan.

Yoghurt with spice. Menu utama masa berbuka.

 I like the spice. Not the the yoghurt sebab memang tak reti makan yoghurt.

The combination lebih kurang macam curry.  santan and rempah.

Tapi pak Arab bedal semacam je

Varieties of kurma disedekahkan oleh penderma budiman.

Ada yang basah, ada yang kering.

Ada yang fresh, ada yang dalam plastik.

Semua nye sedap belaka.

Another makanan wajib masa berbuka. Roti berempah.

Roti ni memang sedap. makan cicah dengan yoghurt berempah tadi.

menjilat jari. and kalau tak habis, diorang kumpulkan balik.

berguna di hari kemudian nye.

so jangan membazir.

Gambar jemaah from Malaysia yang bermusafir dan berkelana.

The guy yang duduk leftmost tu rasa macam pernah terserempak di KLCC.

Tapi terlupa nak tanya. Maklum lah dah menghadap juadah di depan mata.

Jangan tak kenal yang pakai kain merah tu.

Yours truly hehehe. Rajin pulak Pak Arab tu amik gambar.

Look closely for the Malay College emblem. That bag have seen all the places that I’ve been to.

The ladies sat outside for Iftar. Ada orang spread kan plastik putih and karpet for us to sit.

Juice, yoghurt and tamar diedarkan and ada samosa jugak.

Samosa tu sedap sangat. memang cepat habis.

Ada jugak orang distribute air zam zam sejuk… perghhh memang mantap.

Kadang kadang ada juga yang kasi nasi arab. Maka memang kenyang bersandar le jawabnye.

Sara Insyirah pun join berbukak jugak. Comel dia pakai baju kurung hijau.

Bermacam macam ragam and karenah orang berbuka di masjid nabawi ni.

Yang penting, semua saling share mengeshare and berbuka dengan simple and bersahaja.

One thing that we learned – Sara Insyirah memang suka giler minum air zam zam sejuk.

Masa Iftar, dia boleh habis 5-6 gelas seorang.

Badan dia memang sedap and sehat even cuaca panas terik with temperature close to 50 Degree C.

That’s why semua stok air zam zam kat rumah is saved for her.

Minum lagi hehehe.

Selamat beriftar.

InsyaAllah kalau ada rezeki teringin lagi beriftar di Masjid Nabawi.

Comments

button Discussion

  1. teringat trus yogurt ngan spice tu…agak mengembangkan tekak tapi layann…
    sgt jeles tgk gambar2 yang cantek nie… :)

  2. aidil on October 6th, 2012 at 1:45 pm

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.