The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

From Nikon to Canon?
May 3, 2009

a-ixus-01

Lihatlah hasil gambar dari kamera baru isteri saya. Memang best… rasa macam nak pinjam bawak balik Bintulu.

a-ixus-03

Saja mencuba Macro mode….boleh tahan. Tapi lupa ‘off’ kan date stamp hehehe.

a-ixus-04

She’s driving happily….

a-ixus-02

Maybank memang setia membantu..

a-ixus-05

Inilah kamera Canon nye… Sungguh kecil. Sungguh ringan.. Sungguh sempoy….

a-ixus-06

Lepas ni, D700 tinggal kat rumah la kalau pergi jalan-jalan…

Comments

button Discussion

  1. tangan kalu dh biasa pegang camera.. pegang compact camera pun nmpk best..

  2. Azmeir on May 3rd, 2009 at 3:04 pm
  3. so…can i have abang’s old camera????????..yg besa satu lagi yg lame punye tu…………………

  4. atikah on May 3rd, 2009 at 3:16 pm
  5. Azmeir – kamera Ixus ni memang sedap. kaler dia pun best. start up pun laju…. terbaik wokkkk.

    Atikah – Memang Kak Suhaila dah mentioned. Nikon D70s tu boleh lah di wariskan kepada ahli keluarga di Ulu Kelang. Untuk sesi fotografi yang lebih cemerlang.

  6. nemesis on May 3rd, 2009 at 3:23 pm
  7. adik nak!! adik nak!! nanti boleh amik gmba preggy mommy yg gojes ini..muahaha..

  8. adik on May 3rd, 2009 at 6:00 pm
  9. salam~~

    nak tanye. skang berapa ek harga canon tu? memandangkan wife baru beli canon :)

  10. wafaa on May 5th, 2009 at 1:50 am
  11. salam

    Around RM1.2k++ depends on dekat mana beli.

  12. nemesis on May 5th, 2009 at 2:17 am
  13. nak tinggalkan d700 kat rumah? aduh

  14. kenterong on May 5th, 2009 at 4:31 am
  15. Kichi – memang kena tinggal sebab terlalu berat. Unless memang purely photography nye outing la. more keepers with the small one hehehe.

  16. nemesis on May 5th, 2009 at 10:26 am
  17. hehe~mcm cam sy jek..
    mmg gmba pn lawa jerk..
    ringan lak tuh..

  18. atiq on May 6th, 2009 at 5:33 am
  19. Lovely travel camera! I need one of these too. berat sanagt bawak dslr

  20. Daniel Zain on May 28th, 2009 at 9:06 am
  21. saya pun nak belilah ! Tapi saya nak beli kamera ‘CANON G10′ ape pendapat abang kerel ??

  22. WAQ on July 17th, 2009 at 9:37 am
  23. hii sipu, happy nampak dah balik KL dapat duduk dekat ngan isteri tersayang….Dr Suhaila…hari2 laki hang ni mengadu nak balik ke KL for good sampai nak ajar aku shoots pun tak kesampaian…untuk pengetahuan Khairil ni lah yang mendorong aku berjinak2 ngan dunia photograher ni….i’m just beginner…. really admired your shoots and editing…bila lah aku boleh wat cam ko buat ni…kasi aku teori tapi practical sik pernah kata org sarawak.

  24. MARIA DATU on August 12th, 2009 at 3:48 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.