The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

Isteriku datang ke Bintulu
April 9, 2009

a-blog-bintulu-april

Hujung minggu lepas, isteri saya datang melawat saya di Bintulu. Lama juga lah tidak berjumpa dengan dia. Terubat rasa rindu di hati.

Masa kami mula mula kahwin dulu, kompeni saya masih menyewakan hotel untuk saya di New World Suites. Mestila seronok duduk di hotel setiap hari selepas kahwin. Adala dekat sebulan juga duduk di situ. Kalau bukan sebab Kementerian Kesihatan (read:emak) dah panggil isteriku ke Hospital Putrajaya dengan segera, sudah pasti kami 2 bulan di situ.

Jadi kali ini, kami menetap di hotel yang sama. Mengenang kembali memori kisah cinta hehehe.

Kami pergi ke City Point di Bintulu, menonton kisah Race to Witch Mountain. Saya memang minat The Rock encik Dwayne Johnson. And cerita pasal alien ni memang best.

Malam tu pula, kami menonton Los and Faun berbackgroundkan Manchester United vs Aston Villa. Tensen tgk game Man U sekarang ni. Asyik macam nak kalah je. Nasib baik menang jua akhirnye.

Namun cuti isteri saya tak panjang. Isnin je dah kena balik ke KL. Terasa sunyi kembali di Bintulu ini. InsyaAllah kalau rezeki ada, saya akan pulang for good hujung June ini. Amin.

To isteriku – 5 hari lagi kita pergi oversea yay!~~ Mari kita bersedia untuk bergembira di sana. Can’t wait. Selamat ber On Call dengan jayanye (tadi I call u, u tengah sambut baby, takut telefon termasuk ke dalam)

To ayah – Tahniah kerana menang di Bt Gantang and Bt Selambau. Takbirrrr.

To emak – Suhaila kata mak hebat di Forum Kementerian Kesihatan. Tengok lah sapa anak nye hehehe.

To akak – keep on blogging. daily updates untuk keadaan di ulu kelang. sungguh informatif dan lucu.

To adik – Selamat mengandung dengan jaya nye. Abang akan jadi pakcik berseri seri.

To Tikah – Amacam? seronok ke jadi cikgu Tadika? tak sangka Tikah boleh handle kanak kanak tadika.

To Kamil - jgn terlalu bermain DOTA. nanti akim terikut-ikut. Tahniah dapat 20A SPM. eh 20 ke 10?

To Mirah - Tak sangka sungguh adik mirah ni dah ada blog. anyway, rajin2 le Qiyamullail. ajak Akim sekali.

To Akim – Udah udah le berDOTA ngn Counter Strike. Balik nanti abang bawak laptop. Kita perang habis habisan.

To Opah – Jgn lupa makan ubat ye. Nanti abang balik, abang bawak ubat lagi.

 

Comments

button Discussion

  1. yeaaa..sangat seronot handle budak2 tak reti dok diam..ahahaha..

  2. atikah on April 9th, 2009 at 1:58 pm
  3. nih macam entry homesick jek bang! lagi satu mirah pesan, abang kena masuk rancangan the biggest loser. hahaha!

  4. akak on April 9th, 2009 at 2:44 pm
  5. hahaha..mirah ni pedas sungguh la..

    nak gi obersi tu gi mana plak?? aritu bkan dah gi aussie ke? simpan2 la duit nak dtg ireland..kene dtg visit baby nanti nih..

  6. adik on April 9th, 2009 at 2:50 pm
  7. abangnya mahu ke bandung buuuk! babynya pandai2la jaga sendiri ya. nggak usah pikir kami dapat ke sana. mahal lhoo

  8. akak on April 11th, 2009 at 5:31 am
  9. sori la dear..xsempat2 nk tgk blog past few days la..bz kn sepital tebakar hehe:p to adik- kami tgh kumpul duitla ni..teringin gak g ireland.tgk la kot2 dpt follow mak october ni hehe.tp ikut jalan jauhla murah sket kan:p

  10. dinda suhaila on April 15th, 2009 at 4:51 am
  11. opps 2 my dear hubby.. 30 june ni mesti blik for gud tau:p ari2 kne remind ur bos la bg blik cni.aku kangen..ahaks! :p

  12. dinda suhaila on April 15th, 2009 at 4:53 am
  13. hi abg kerel,
    lama x dgr cite :)

  14. iqa on April 20th, 2009 at 4:04 am
  15. mana update on bandung???

  16. akak on April 24th, 2009 at 4:06 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.