The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

RAKAN RAKAN SERUMAH
November 1, 2008

  • Malam tadi, housemate saya iaitu Kerol telah membelanja kami makan di Restoran Anjung Seri, salah satu tempat makan yang sedap di Bintulu ini.

  • Antara hidangan faveret kami ialah Ketam Masak Cili Berkuah Telur. Dengar nama nye sahaja pun sungguh boleh mengecurkan air liur si pembaca, apatah lagi ketika merasa nye.

  • Layan sahaja lah gambar2 di bawah ini.

  • Minggu depan, bila isteri saya datang melawat, insyaAllah saya akan belanja dia makan di sini. Pasti menjilat jari :p

a-kerol-01.jpg

Yang sebelah kiri itu ialah Amir. Seorang specialist dalam bidang Electrical Engineering. Saya sedang menjadi dia punye protege dalam bidang Generation, Distribution, Protection dan juga mempelajari teknik men tiau kontraktor yang pandai memutar belit.

Di sebelah kanan nye pula ialah Khairol. Dia pula pakar dalam bidang structure dan foundation. Pengiraan nye adalah berlandaskan konsep konservatif demi memastikan machines dan vessels dan stacks kami terletak dalam keadaan kukuh dan selamat. Dia tengah menghantar laporan tu kepada isteri nye.

a-kerol-02.jpg

Entrance ke restoran itu

a-kerol-03.jpg

Memandangkan Amir sangat peramah, dia memang sudah membuat kawan dengan towkay restoran ini. Oleh itu, kami memesan makanan melalui telefon sahaja kepada tukang masak lalu apabila kami sampai, semua nye telah terhidang. Senyum sahaja mamat itu.

a-kerol-04.jpg

Inilah Ketam yang dimaksudkan itu. Nyum nyum.

a-kerol-05.jpg

Ini lagi 2 kawan saya. Yang sebelah kiri itu Hisham. Rakan sebadminton kami. Dia adalah seorang Project Engineer. Tapi bidang yang paling dia hebat ialah online transaction. Saya kalau nak guna PayPal, memang terus rujuk pada dia. Juga merupakan pengguna Premiun Rapidshare. Sumber muat turun yang tersohor.

Di sebelah kanan itu ialah Helmi. Dia merupakan latest addition kepada projek kami. Merupakan pakar Medium Voltage dari ABB, dan seorang penggembala lembu yang berjaya. Ada 70 ekor lembu yang sehat dan perkasa, bebas dari melamine. Sesiapa nak order lembu untuk raya Haji, boleh lah berurusan dengan dia.

a-kerol-06.jpg

Close up ketam lazat itu sebelum dibaham oleh kami.

a-kerol-07.jpg

The Aftermath

a-kerol-08.jpg

Hisham bercerita dengan penuh bersemangat. Pengalaman nye sebagai polis simpanan sebelum ini menyumbangkan kepada fakta-fakta cerita underground dunia criminal yang sangat dramatik dan mendebarkan.

a-kerol-09.jpg

Ye ye je.

a-kerol-10.jpg

Kekenyangan terpancar

 

by

Khairil Hatta

benhatta@gmail.com

019-2888-274

 

Comments

button Discussion

  1. Test test 1 2 3 ….. saja test ruang komentar

  2. nemesis on November 3rd, 2008 at 2:14 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.