The Photog

# A collection of images captured on a weekly basis in order to run away from the structured behaviour of the engineering world. Trying my best to get in touch with my other side of the brain, exhibiting nature and culture in a different perspective.
more →

TAMAN TUMBINA OUTING
February 5, 2008

3-orang.jpg 

Faqrimy, Me and Ammar

bunga-kuning.jpg

got so many blown highlights, i’ve no idea on how the metering works in this kind of situation

bunga-merah.jpg

burning red – i just realized that red and green just suit together in a frame

semut-kuning.jpg

I need a manfrotto in order to pursue Macro photography….might get one someday

silhouette.jpg

silhouette of the pengunjung to taman tumbina

bunga-pelik.jpg

Weirdo

duri-duri.jpg

I just love the bokeh

ijai.jpg

Ijai in Action

bunga-kecik.jpg

Again, red and green

reflecksi.jpg

Aged, Blurred reflection

Comments

button Discussion

  1. dude~!!
    kemane hang menghilang?
    adik sihat ke?

  2. anoy on February 5th, 2008 at 7:50 am
  3. oi hahahah lama tak dengar cerita hang. aku kat bintulu la

  4. nemesis on February 5th, 2008 at 8:36 am
  5. assalamualaikum,
    thank u lah komen kat fotopages aku.
    aku selalu je masuk nice idea nih time2 aku takde mende nak buat.
    semua gambar memang aku, kemas…kaler pun best.

    personally aku lagi suke layout yang lama :D

  6. taufiq Shariff on February 5th, 2008 at 9:20 am
  7. ahaha….kerel2…
    nemesis huh?
    that name does bring back memories of utp…

    hang buat ape kat bintulu dol?
    x reti2 nak balik kl ke?
    lepak2 ke ape ke…

    btw, letak la satu link untuk charges shooting gamba ni…
    senang gua nak promote kat kawan2 gua…

    note: yo taufik~! gua tumpang lalu jek…

  8. anoy on February 5th, 2008 at 9:39 am
  9. taufiqshariff – aku pun selalu masuk fp ko. nanti kalau aku gi oversea, aku nak amik gambar macam ko. before ko balik malaysia, elok la ko 100000 kan shutter count tu hehehe.

    anoy – aku kena buat project la kat sini. nak buat gas utk negara kita jugak hehehe. sapa la yang tak nak balik kl. tapi apakan daya, tanggungjawab terhadap agama, bangsa dan negara memaksa.

  10. nemesis on February 5th, 2008 at 11:17 am
  11. nemesi : shutter count aku baru 50 k ++
    tu pun dah dua tahun pakai kamera aku tuhh..
    tak sempat kot kalau nak sampai 100k shutter count…this year aku dah balik msia for good dah, insyaAllah.

    alamak, menangis aku tgk list lenses kau pakai….
    tak termampu aku nak beli. haha……kasik pinjam bleh? :P

    anoy : yo bro!! salam !!

  12. taufiq Shariff on February 6th, 2008 at 12:42 pm
  13. uwah2…berwajah baru…tampak ceria..

  14. zulmaha on February 6th, 2008 at 1:01 pm
  15. taufiqshariff – aku nye shuttercount dah nak masuk 60k. tu pun sebab buat wedding masa kat KL dulu. kalau tak, mau nye 20-30k je kot. takpe, lenjan sampai kaput. bout the lens, mostly aku pinjam je (yg mahal2 tu). yang mana murah2 tu, memang aku punye.

    zulmaha – ko lagi la mahakarya hahahah. janji sedap mata memandang

  16. nemesis on February 6th, 2008 at 2:39 pm
  17. haa….aku off comment kat blog aku tu. Takpe, kalau ko nak kasik komen, nanti aku on kan semule.
    kalau kat jerman ni, kalau cuaca elok, memang cantik langit. Gambar kat fotopages tu aku tak ubah ape ape pun kaler langit tu. Polariser pun aku tak pakai tu.
    One thing yang aku notice, jerman ni kalau cuaca elok, langit cantik betul….kat malaysia jarang jarang nak dapat macam tu. Asyik berjerebu je.
    Tapi kat sini tak selalu cuaca elok, kalau time winter memang gelap je….sampai aku pun kadang kadang rasa down jee sepanjang hari tak nampak matahari. Gelap je…..

  18. taufiq Shariff on February 6th, 2008 at 4:40 pm
  19. fhoto2 ko mmg super bro…ilmu aku belum tahap mcm ko lagi..hehe
    eh lu kerja dgn oil & gas company ke? serupa la kita..hehe

  20. chot on February 6th, 2008 at 6:46 pm
  21. taufiq – camni aku nak gi jerman la. cuaca elok terus shoot dari pagi sampai petang. aku rasa, ko dah boleh buat buku bergambar pasal kembara ko kat jerman beberapa tahun ni. jgn down hehehe.

    chot – fhoto ko pun apa kurang nye. yang penting kita grab opportunity. yupp, aku kerja ngan oil n gas nye company. pernah juga buat oil, tapi kini buat gas. tu yang tercampak kat bintulu ni. orang minyak le kita hhehehe.

  22. nemesis on February 7th, 2008 at 12:21 am
  23. zulmaha on February 8th, 2008 at 1:47 am
  24. Askum.. bro.. aku baru balik dari setiawan ni.. jalan2 g telok rubiah, telok batik..kira semua telok aku jelajah..nanti aku up gambo..keke

    == bila nk TT? ko dah ada kat malaysia ker? :D

  25. Rudy? on February 11th, 2008 at 4:16 am
  26. En Rudy – awat tak call. aku lepak ngan sepol haritu, tapi ko kat setiawan kot. sabtu aku balik malaysia…nanti kasi call ok. up la gambar telok2 hehehe

  27. nemesis on February 13th, 2008 at 2:39 am

button Add a comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright 2008. All Rights Reserved. Wordpress Theme by Hairudy.net. Best view on 1024 x 768 with Mozilla Firefox.